Le lehet küzdeni spirituális úton lelki betegségeket, mérgeket, lelki bajokat, gondokat?
A kérdésem igazából feszegeti az ezotéria, illetve a vallás határát (nem is igazán értem, hogy miért van ennyire élesen elkülönítve a kettő ezen az oldalon, ha igazából sok esetben kéz a kézben jár a kettő).
Vannak lelki gondjaim, betegségeim, amelyektől nagyon szabadulni akarok, de egyszerűen nem megy. Gondolok itt a depresszív gondolatokra, szexuális torzulásokra, erős dühre és indulatokra, magányt eredményező és igazából a magányból fakadó gondokra, a gyűlöletre, valamint az egyéb lélekkel kapcsolatos gondokra, illetve az ezekből fakadó mérgekre, kísértésekre és ezek megélésére. Sokszor borzalmas lelki gyötrelmeim vannak ezek miatt,
Le lehet küzdeni spirituális eszközökkel ilyen jellegű problémákat? Először is szeretném leszögezni, hogy a jobb kéz ösvényét követem, a célom egyértelműen szemben helyezkedik el a bal kéz törekvéseivel.
Mit tegyek? Szinte beszorítva érzem magam. Meditáljak? Imádkozzak? Keressek spirituális, lelki vezetőt? Szégyellem is ezeket a dolgokat... Tudom, hogy ezek a mondhatni, mérgek, démoni eredetű dolgok, mondhatni bűnök, nem én vagyok, hanem pusztán a személyem mérgező dolgok, illetve ezek kimondásának pont nem az a célja, hogy a saját rosszaságommal szembesüljek, hanem pont az, hogy azzal szembesüljek, amilyen nem vagyok és amely dolgok mérgeznek engem. De akkor is szégyellem... Rettenetesen bánom is ezeket a dolgokat.
Mi a teendő?
Na ez egy korrekt kérdés, erre én is nagyon kíváncsi vagyok mit írnak.
Először is a szíved rakd helyre, engedd be a fényt és légy nyitott, keresd a forrást, légy csendben, keresd a "semmit"
Szeress.
Lényegében minden ugyanaz tükrözve, egyik se rosszabb mint a másik csak egy az egyik oldal szemszögéből.
A bal kéz útja illetve a jobb kéz útja ugyanaz az az út, minden egy és egyfelé tart, ha elhatározod, hogy mész az úton akkor nincs gond, lényegében nincs rossz út, csak esetleg valami akadályoz a haladásban, ami csak az ellenállás.
Elsősorban pszichiáter kellene ehhez, nem a gyakori kérdések.. szeritem
Másrészt, nekem pl szerintem az a karmám, hogy a lelki betegsegeim és a traumáim miatt szenvedjek, amíg meg nem döglök, én próbáltam már pszichiatert, de nem segített, meg ha amúgy is az sorsom hogy mentális beteg legyek, akkor nincs mit tenni.
Dehát ez az. Ez a jelenem, ez egy tény. A sors nem az, ami történik veled? Velem az történik hogy magyarorszag egyik legbetegebb embere vagyok mentálisan és nem segít a pszichiáter. A gyógyszer sem.
Ha van karma, akkor nekem ez a karmám, márpedig az ellen nem lehet mit tenni.
Nem értem. Te úgy akarsz isten lenni a végén, hogy ezek a háromdiimenziós betígségek léteznek benned???
Kb mintha megkérdeznéd, hogy vízzel lehet-e szomjúságot oltani.
A jobb kéz az apai vonal,spirituális szempontból az "adó" és kiárasztó,tehát minden amit az apától örököltünk,vagy nem kaptunk meg,olyan férfi minták amelyek formáltak a saját apai részünk kialakítását...Ezek fizikai,érzelmi és szellemi szinteken..Ehhez tartoznak bizonyos archetípusok is amik ha nem fejlődnek ki,vagy torzulnak,mert az egyik blokkolja a másikat akkor jöhetnek problémák..
Archék pl.: Az ezermester bütykölő,gondoskodó,a Bölcs öreg vagy a Harcos aki védelmezi a szeretteit,a Vezető,a tudományos (szellemi) alkimista,stb...Gondold át milyen mintáid és archéid vannak amik a férfiakhoz kötődik és jól működnek és mik azok a tulajdonságok amiket el kell hagynod..
A bal agyfélteke mindig racionális,analitikus,szkeptikus és önálló gondolkodásra való képességre formál,de ha a lélekegységéből hiányzik a "józan belátás",vagy a kis forradalmár kreatív új utakat kereső szellemi gyermek akkor beragadsz és lemerevedsz,nincs tovább fejlődés...Ezek olyan energiák amiket beépítve formálhatod és puhíthatod azt amelyik nagyon dominál....ehhez viszont kell a bal kéz is...
#1.
Azért nem ugyanaz a jobb és a bal kéz ösvénye.
A bal kéz útja alapjáraton a személyes hatalom és szabadság elérésére, a személyes anarchizmusra összpontosít, a jobb kéz útja ezzel ellentétben a spirituális megvilágosodásra, az üdvre, a pozitív erényekre összpontosít, hisznek a karmában, az isteni gondviselésben/ítéltetésben, végső megítélésben és hasonlókban.
A bal kéz ösvényét követik az alábbiak:
-Fekete mágiával, fekete okkultizmussal foglalkozó irányzatok (pl. Telema követői)
-Egyes újpogány irányzatok (főként a hedonizmust előtérbe helyezők, illetve a fekete mágiával, fekete boszorkánysággal foglalkozók)
-A legtöbb afroamerikai vallás (pl. vudu)
-A tantrizmus bizonyos irányzatai
-Sátánizmus
A jobb kéz ösvényét pedig az alábbiak járják:
-Kereszténység
-Iszlám
-Judaizmus
-Zoroasztrianizmus
-Buddhizmus
-A hinduizmus szinte összes irányzata
-Taoizmus
-Több pogány hit (pl.: püthagoreánusok, platonisták, az óegyiptomi vallás hosszú történelméből sok irányvonal stb.)
-Fehér mágikus közösségek (pl. szabadkőművesség)
-A fentiek szinkretizmusai (pl. bahá'í hit, vagy mondjuk manicheizmus)
Úgy gondolom, hogy sok dolgot le lehet küzdeni ily módon. Ez saját tapasztalatom is, mivel sok démonom volt, amit pontosan ezekkel a módszerekkel sikerült kezelésbe venni. De sajnos az, hogy kinél mi működik és mi nem, azt senki nem tudja megmondani. Azt ki kell tapasztalni.
Nálam pl úgy jöttek a dolgok, hogy először, amikor észrevettem magamon, hogy külső segítség kell, először egy pŗánanadi® energetikai gyógyászhoz jártam. Részben jobb lett tőle, de nem minden és nem teljesen. Aztán évekig jártam egy mentorhoz, aki nem vallotta semmilyenista izmus akárminek magát, ám a tanításai sokban a zen buddhizmusra hajaztak és sokat segítettek. De egyszercsak itt is elértem a fejleszthetőség határait, továbbléptem. Egy ideig jártam zen gyakorló szanghába meditálni. Aztán sajnos itt időproblémáim voltak, mentem tovább. Innentől mantra terápiák, hellingeres családállítások és metamorf lélekmasszázsok következtek. Ezek is sok dolgot megoldottak, de itt eljutottam oda, amikor az adott téma elfárad, tovább kellene lépni. Na ezek szubjektívek. Van, akinek elegendő egy spiri mentor, van akinek a meditáció segít.
Ami lényeges, bármerre indulsz, hamar kiszűrhető a kókler és az is, aki nem neked való.
Nálam pl az veri ki a biztosítékot, amikor cinikusan, kárörvendően pofánröhög azzal a manírral, hogy "te még nem tudhatod, nem tartasz ott", mintegy ilyen felsőbbrendűségi komplexusos idióta, arroganciával fűszerezve. Ezt spirituális egó-nak is hívják. Namost ezek messziről kerülendők. Ami a vallásokat illeti, valóban nem annyira élesen kükönítendők el a többi tanítástól, de ebben is olyat kell keresni, amelyik szeretet és emberségességközpontú. Ma már az embernek nem elég ez az "így kellett lennie" meg a "tartsd oda a másik orcádat is" bullshit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!