Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Le lehet küzdeni spirituális...

Le lehet küzdeni spirituális úton lelki betegségeket, mérgeket, lelki bajokat, gondokat?

Figyelt kérdés

A kérdésem igazából feszegeti az ezotéria, illetve a vallás határát (nem is igazán értem, hogy miért van ennyire élesen elkülönítve a kettő ezen az oldalon, ha igazából sok esetben kéz a kézben jár a kettő).

Vannak lelki gondjaim, betegségeim, amelyektől nagyon szabadulni akarok, de egyszerűen nem megy. Gondolok itt a depresszív gondolatokra, szexuális torzulásokra, erős dühre és indulatokra, magányt eredményező és igazából a magányból fakadó gondokra, a gyűlöletre, valamint az egyéb lélekkel kapcsolatos gondokra, illetve az ezekből fakadó mérgekre, kísértésekre és ezek megélésére. Sokszor borzalmas lelki gyötrelmeim vannak ezek miatt,

Le lehet küzdeni spirituális eszközökkel ilyen jellegű problémákat? Először is szeretném leszögezni, hogy a jobb kéz ösvényét követem, a célom egyértelműen szemben helyezkedik el a bal kéz törekvéseivel.

Mit tegyek? Szinte beszorítva érzem magam. Meditáljak? Imádkozzak? Keressek spirituális, lelki vezetőt? Szégyellem is ezeket a dolgokat... Tudom, hogy ezek a mondhatni, mérgek, démoni eredetű dolgok, mondhatni bűnök, nem én vagyok, hanem pusztán a személyem mérgező dolgok, illetve ezek kimondásának pont nem az a célja, hogy a saját rosszaságommal szembesüljek, hanem pont az, hogy azzal szembesüljek, amilyen nem vagyok és amely dolgok mérgeznek engem. De akkor is szégyellem... Rettenetesen bánom is ezeket a dolgokat.

Mi a teendő?

2022. ápr. 25. 21:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Keresztény hitet ajánlom a belső megtisztuláshoz. Isten személyes Isten, akivel felvehető a kapcsolat, ha a Fiú útján keresed. Isten gondviselő, ő maga nevel és csiszolja a jellemed. A kereszténységben nem a saját erőlködésed vált meg, hanem maga Isten. Isten szabadítóként lépett fel a zsidóknál, fizikailag megszabadította őket Egyiptomból, az Új szövetségben, lelki szabadító. Jézus nevének jelentése: Isten a szabadító.
2022. ápr. 27. 10:12
 12/14 A kérdező kommentje:

#10.

A "tartsd oda a másik orcádat is" pont a szeretetről szól. Nem kéjelegsz bosszúvágyon, nem mész bele ilyen dolgokba.

2022. ápr. 27. 15:13
 13/14 anonim ***** válasza:
#11 voltam, lehet félreérthetően fogalmaztam. Ezeket általánosságban mondtam, minden emberre vonatkozóan szabadító Isten, tehát nem arra értettem, hogy varázsütésszerűen "megszabadít" a lelki roblémáidból, bár az olyan lelki problémákon amik az élet értelmének hiányából fakadnak, vagy a szenvedések elviselése, ezekben sokat tud segíteni a hit.
2022. ápr. 27. 16:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Én megpróbáltam ilyen módon szabadulni a mentális problémáimtól, pszichózis lett a vége. :D
2022. ápr. 29. 13:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!