Ezoterikus szempontból a Föld bolygóból feljövő energia hideg vagy meleg? Ha vörös jön fel, akkor miért mondják, hogy a Föld jin, azaz női minőség? A női princípium kék, nem? És miért hideg - ha hideg? A vörös az tűz, nem? Akkor hogy van ez?
Te hidegnek vagy melegnek észleled?
Milyen színűnek észleled?
Melyik rendszer szerint milyen színű a Föld bolygó energiája?
#3. Értem. Légy szíves, írj még arról, hogy a Földben melyek pl a jin és melyek a jang energiák, a szélsőségesek is érdekelnek. Ha nem megterhelő számodra! Előre is köszi!
Jó, annyit sejtek, hogy a víz az jin, a tűz az jang.
És minden érdekel a témában.
Mi hol meleg/hideg?
Bármi, ami aktív, és kiáradó, az yang. A passzív, befelé forduló dolgok yin jellegűek. Például szerintem a Föld mágneses mezeje inkább yin, mint yang, mert egy aktív folyamatból keletkező passzív jelenség, és noha kiárad a földből, vissza is tér oda. Ugyanígy a nem radioaktív ércek kisugárzása is yin felé tolódik. Az elektromos jelenségek ezzel szemben yang töltetűek, ahogy a geotermális jelenségek is, még akkor is, ha ezek gejzírekhez kötődnek, amik ugye vizet, vagy sarat lőnek, amik önmagukban yin töltésűek lennének.
Az ennél elvontabb dolgok, mint a különböző geopatikus sugárzások nehezebben megítélhetők, és gyakran kevertek, nem önállóan jelentkeznek. Azokról már érdemesebb lenne valaki olyat kérdezni, aki Feng-shui-val foglalkozik, és nem az itt nyugaton majmolt dologgal, hanem a tényleges kínai geomanciával.
Ha padlófűtés van akkor meleg, vagy ha pl nyáron homok a parton. Télen is lehet meleg ha vastag talpú cipőben vagy és néhány téli zokniban. Viszont ha kiállsz a hóba mezítláb akkor hideg, kivéve ha épp olyan idegállapotban vagy hogy manipuláltad a hőháztartásodat.
Ugyanígy pl csillagos égnél a felülről jövő energia hideg, ha süt a nap akkor meleg. A színe az csillogó fehér mind a kettőnek, de ezt nem tudom csak így szoktam elképzelni.
"Ezoterikus szempontból a Föld bolygóból feljövő energia hideg vagy meleg?" Sem-sem.
...
"Akkor hogy van ez?" Kb. úgy hogy majdnem azt veszel fel lentről energia/erő/szeretet formában, amire neked szükséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!