Meg lehet erezni tenyleg ha valaki gondol ram?
eppen aludni keszultem, senkire illetve semmire se gondoltam, ures volt a fejem. amikor egyszer csak jott egy erzes hogy egy regi szerelmem gondol ram. (mar evekkel tulleptem rajta mielott felreertitek.)
ugy ereztem hogy a lelkem mintha „bizseregne”, forronak ereztem az energiat. kellemes energia volt, olyan mintha tenyleg gondolt volna ram.
Alapállás, hogy nincs semmiféle természetfeletti adatátvitel, azaz nem.
Az agyműködésnek vannak bizonyos sajátosságai, ami által néha kicsit hülyére veszi az embert magát, szoftveres öntudatát.
Teszi ezt az evolúciós cél érdekében, persze átvitt értelemben, az ismert szelekciós logika szerint.
Manapság ugyebár adott a globális emberi tudás tárháza, bárki számára, akár egy okostelefon képében, ezért sem szabadna már bedőlni mindenféle misztikus hiteknek, képzelgéseknek.
Az energia, mint fizikai fogalom mára különösen részletesen kutatott, ismerjük mindenféle megnyilvánulását. Ilyen misztikus vetülete nincs.
Hatásvadász spiritiszták terjesztenek még mindig, mindenféle középkori fantazmagóriáikat. Nem feltétlenül tudatosan (ámbár haszonszerző érdekeik is motiválják őket), de sokan egyszerűen csak visszamaradottak, illetve mentális alapú képzelgéseik befolyásolják őket. Ezt nevezzük processzorhibának is (hardveres probléma).
Kedves Kérdező!
Te azt írod: "amikor egyszer csak jott egy erzes hogy egy regi szerelmem gondol ram" -de ennek az élményednek a valós ok, ti. hogy akkor tényleg gondolt-e rád a régi szerelmed, nem lett visszaellenőrizve. Vagyis nem tudjuk, h gondolt-e rád az érzéseddel egyidejűleg, és a te kellemes érzésednek ehhez volt-e köze. Ez persze nem csökkenti az élményed kellemességét.
Az eredeti kérdésedre: "Meg lehet erezni tenyleg ha valaki gondol ram?" a válasz pedig igen, meg lehet érzeni.
Szerintem igen. Pont nem rég volt ilyen. Valakivel sokáig leveleztünk interneten, aztán abbamaradt. Majd egy nap nagyon erősen eszemben volt, pedig már napok, hetek óta szinte eszembe sem jutott. És később láttam, hogy aznap írt mikor annyira erősen az eszemben volt.
Többször is volt hasonló, de ez volt a legkézzelfoghatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!