Ha öngyilkos leszek mert utálom az életem és egy szenvedés az egész, akkor van esély rá hogy egy jobb életbe reinkarnálódom?
Nem, nem fog.
Legalább olyan szr mint a mostani, ha nem rosszabb.
Mért? mert, ha mosogatás hejett csak kidobnád a kukába, mert az gyorsabb és időt spórol, akkor miért ne tennéd az összessel? Majd veszel újat tisztát, nem?
Na az életed is ilyen, ha a rendbe hozása helyett kidobnád. Más eseteben előbb dobnád el. Lesz másik lesz jobb....Aha...
Tudom milyen mit érezhetsz éreztem én is hasonlót, csak jobban érdekelt a megoldás mint hogy indulás után nem sokkal abbahagyjam.
Meg szánalmas, gyenge és megvetéssel álltam hozzá. Lehet bármilyen szr a múlt megvethettek, megtörhettek, megalázhattak. Gondolhattam is rá, de annyi tartás maradt, hogy inkább megpróbáljak felállni, mindsem temetni.
Ez előbb hoz egy jobb következő életet, mint az élettől való megfutamodás.
Olvass utána, mert én nem tudom. Kit becsül kit támogat a karma meg a kb minden azt aki megbecsüli az életet, vagy azt aki semmibe veszi?
Szerintem logikus egyértelmű, de érdekel kit támogat az ég.
De gondoljátok már végig hogy kinek lesz következő élete?
Emlékszünk az előzőre?
Hát nem.
Én is a reinkarnációban hiszek, de nem az a lélek születik újra, amit gondolunk..
Lehet hogy valaki újra születik, de neki más neve, teste, stb lesz.
Végső soron a halállal megmenekülünk a szenvedéstől.
Ami újra születik az már nem fogja tudni hogy miért...
És ha rossz körülmények között születik meg valaki??
Az van hogy most pl a kérdező sem tud változtatni (ezért is írta ki a kérdést).
Viszont lehet ha negatívabb "handicap-el" indul, akkor az újabb körülmények hatására tényleg lesz változás. Itt most a lényeg hogy a jelenlegi "skin-el" nem változunk. De idővel minden változik. Az egyetlen állandó dolog a változás :)
A reinkarnáció a lélek/szellem fejlődését szolgálja.
Ha megszületett valaki, azt bizonyítja, hogy szelleme még nem elég fejlett ahhoz, hogy ne kelljen újraszületnie.
Következik az előzőekből, hogy az élet, a testi élet erőszakos megszüntetése olyan cselekmény, ami a szellem fejlődését akadályozza, hátráltatja.
Mint minden tettnek, ennek is következménye van ('ok-okozati törvény', Karma) ami, ha elfogadjuk a reinkarnáció lehetőségét/folyamatát, negatív hatással, keményebb, kellemetlen tanulási folyamattal üt vissza az elkövetőre.
Az öngyilkosság is életellenes cselekedet, tehát a fentiek az öngyilkosokra is vonatkoznak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!