Tulajdonképpen mi az aura? Aki jól el tudja magyarázni,
esetleg látja vagy más módon érzékeli, kérem, írjon.
Az aura egyenlő-e a lélekkel, a szellemmel vagy a
tudattal? Vagy ezek megvannak az aurában vagy látszanak
abban? Részletes válasznak...
Akkor 99%, hogy látáshiba.
Én arról beszéltem, hogy a teste ott van előtted, csak nem látod, mert takarásban van.
Az aura ilyenkor kilóg, vagy sem?
2021. aug. 18. 14:01
Ha egy tojás alakű auráról beszélünk, ami színes, és messzire elér a testtől, valamint nem fizikai természetű, akkor igen. Akkor látni kellene, még akkor is, ha takarásban van. Mivel nem a szem érzékeli valójában. De ha kitakarsz egy testet, aminek csak átlagosan 1-2 centis, áttetsző fizikai természetű(mivel fizikai szemmel látható) burka van, azt pontosan hogyan takarod ki? Olyat persze ki tudok próbálni, hogy mondjuk az elektromos vezetéket(minél nagyobb feszültségűt) kitakarok, mert at ki lehet takarni pontosan, de egy emberi testtel ezt hogy teszed meg? A koncepciót értem, csak nem tudom, hogyan viteleznéd ki, hogy pont a test alakjának megfelelő takarást hozz össze. De hogy mindkettőnk kíváncsiságát kielégítsem, megnézem, hogy ha egy papírral, amit a kezem méretére vágok kitakarom a kezem, akkor is látom e.
2021. aug. 18. 14:24
23/39 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ilyen részletesen megírtad és várom a további fejleményeket.
(Nekem egy látó hölgy azt mondta egyszer, hogy az is aura, ami a fényforrások körül van.)
Pont az a lényeg, hogy nem pontosan kell kitakarni, mert az akkor a látáshibának kedvez.
Egy sima kifeszített lepedővel takard ki, vagy ajtó mögé álljon az ember. Úgy, hogy pont a szélén van.
A lényeg, hogy a takarás egyenes legyen, ne ember alakú.
2021. aug. 18. 14:36
25/39 A kérdező kommentje:
#24. Ebből nem fog kiderülni. Nem úgy működik, ahogyan egy racionális elme elgondolja.
Így még egyszerűbb, egy fehér füzettel, fehér fal háttere előtt kitakarom a kezem, hogy ne álljon fenn a "kontúr" hatás lehetősége.
2021. aug. 18. 14:42
Ha ez a kísérlet megfelelő, leírnám a tapasztalat jelenséget. Mivel nekem személy szerint 1 centi alatt szokott lenni ez a burok, közvetlen a szegény mellé, de teljes takarásba tettem a kezem, és úgy fordítottam, hogy a falra vetülő árnyék se zavarjon be. Azaz két majdnem azonos színű felület volt előttem. A szegély mellett kilógott az, amit szokásosan látni szoktam. A fehér felület miatt, ami előtt néztem(ritkán használok fehéret háttérnek) kicsit kékesebbnek tűnt a derengés. Egy életerősebb személy, aki szintén szokta látni ugyanezt a derengő "burkot" megismételhetné ugyanezt. Neki nagy eséllyel kiterjetdebb az említett éteri aurája. Plusz kontroll kísérlet.
2021. aug. 18. 15:09
Itt van Vassy egyik gyűjteménye: [link]
Sajnos nem találom, pedig végzett olyat is, ahol kifejezetten auralátás volt, méghozzá hasonló feltételekkel (nyitott tetejű fülkében kellett felismerni azt, hogy van-e benne ember).
Ha tényleg azt mondod, hogy ez egy teljesen jól látható jelenség, akkor érdemes megkeresni őt.
De ha az elektromos vezetéken ezt jobban látod, azt a kísérletet is meg tudja oldani.
2021. aug. 18. 15:32
Eleve ezt nem nevezném valódi auralátásnak. A valódi auralátás az, amit nem szabad szemmel látsz, és nem közvetlenül a test körül, hanem tojás alakban. Általában asztrális aura néven szokták "forgalmazni" a jelenséget. Annak az aurának az észlelését/nem észlelését valóban érdemes, és hatékony lehet a fent leírt módon vizsgálni. Az akár majd fél méterre is kilóg a test felszínétől. Amit én látok, azt éteri, vagy fizikai aura néven szokták emlegetni, és fizikai jelenségnek tartják. A legtöbben a test elektromos mezejével magyarázzák. A magasfeszültségű vezetékek körül hasonló jelenséget látni, ezért akár még lehet is benne valami. De nem is állítom, hogy biztosan elektromágneses jelenségről van szó. Ha akarja, egy nálam okosabb biztos tudja megfelelően vizsgálni. Olyan kísérletet tudnék elképzelni, ahol egy elektromágneses teret mérő eszközt tartanak olyan távolságra egy élőlény testétől, ahol a kísérleti alany azt mondja, látja azt a burkot. Illetve ahol elkezdi látni(van némi fokozatosság). Ha ott növekszik az elektromos tér erőssége, ahol a kísérleti alany állítja, hogy látja, az már egy eredmény. Adat. Ha ezt meg tudja ismételni, akkor minta. Ha több kísérleti alany is képes megismételni, akkor egy vizsgálandó jelenség. Mondjuk sok vizsgálnivaló nincs rajta. Maximum az, hogy mitől látható(ha feltételezzük, vagy bizonyítjuk a létezését).
2021. aug. 18. 16:00
Elsőre elég lenne megvizsgálni azt, hogy a jelenség valóban létezik-e.
Vassy ezt biztos meg tudná csinálni - akár emberrel, akár elektromos erőtérrel - és szerintem nagyon örülne neked az eddigi sok sikertelen kísérlet után.
2021. aug. 18. 16:22
Kapcsolódó kérdések: