Közeleg már a transzhumanista disztópia amit a tudomány és haladás pártiak ránk akarnak engedni?
#11 Ez teljesen így van. És az ilyenek jönnek ide gyakran az ezotériába trollkodni, de bezzeg fel vannak háborodva, ha valaki ilyen érdekes kérdéseket ki mer írni az ő "szent" tudomány kategóriájukba.
Ha jól tudom, az ilyen rideg, racionális, kőmaterialista hozzáállást hívta Rudolf Steiner "ahrimáni" gondolkodásnak. Ő a Sátán, a hazugság és a halál fejedelme. Ebben a szellemiségben fogant meg a történelem folyamán a "felvilágosodásnak" nevezett elsötétülés, később pedig a kommunizmus és a manapság is pusztító, a Földet tönkre tevő kapitalizmus.
Az ilyen emberek azok, akik Istent is mérőszalaggal és mérleggel akarnák megmérni, és mivel ez nem sikerül nekik, mert lehetetlen, emiatt azt mondják, hogy Isten nincs is.
"a te hozzászólásodból pedig azt szűrtem le, hogy az irány esetleges és véletlenszerű."
Maximum abban, hogy mire leszünk képesek, mire nem.
Az meg elég érthető gondolom, hogy az autó biztonságtechnikája is csak akkor alakulhatott ki igazán, amikor már volt autó.
Sőt, itt még jobb a helyzet, mert annyira sok külön dolog, ami szükséges, fog külön időpontban létrejönni, hogy a biztonságnak lesz ideje lépést tartani az alkalmazások képességeivel.
"te is azt gondolod, hogy a piramis csúcsán azért összehangoltan cselekednek?"
Nincs "piramis csúcsa".
Akik a technikai fejlesztéseken dolgoznak, azok dolgoznak azon is, hogy azok hogyan legyenek biztonságosak.
A szakirányú hivvatalos szabályozást sem valahol fenn egy elit találja ki, hanem ennek megvannak a kialakult nemzetközi szervezetei.
Repülésügynek ott az FAA, megvan az internetbiztonságnak is a rendszere, közúti, vasúti közlekedésnek, egészségügyi fejlesztéseknek, mindennek.
Nem egy titkos elit irányít.
És ugyan van a tőkebirtokosoknak befolyása, de nem állnak mindenek felett.
"szerinted a piramis csúcsán is pont ugyanúgy viaskodnak egymással az emberek mint mi itt az alján?"
Ezzel nem tudom, mire gondolsz, én spec itt lenn nem érzem viaskodásnak az életem.
Ipari, gazdasági konkurenciaharc természetesen van.
Közben látom, át is kerül az egész az ezóba, mivel innentől lehetetlen tárgyilagosan beszélni bármiről, le is zártam.
Aki pánikolni akar nem létező dolgokon, tegye.
De tartsa meg magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!