Közeleg már a transzhumanista disztópia amit a tudomány és haladás pártiak ránk akarnak engedni?
Legyél szíves sztereotípiákból összeollózott pánikhangulatú konteóval NEM a tudomány rovatban, nem a "tudománypártiakat" minden világfájdalomért okolva kongatni a vészharangot.
Nem készül semmiféle transzhumanista disztópia, nem akar a tudomány semmiféle pánikra érdemes dolgot "rádengedni".
Ugyanilyen pánikkeltés ment minden nagy technológiai, technikai lépésnél, szövőgép, gőzgép, vonat, repülés stb.
Egyik sem jött be.
1
De a terv egyébként éppen az, hogy az embert felturbózzák a technológia segítségével és Ember 2.0-át alkossanak. Ez egyrészt génmanipulációval, másrészt az emberi agy mesterséges intelligenciára való rácsatolásával szeretnék megvalósítani.
Nagyon sci-fi-nek hangzik? Egy éve a vakcina igazolvány is annak hangzott és már majdnem sikerült elfogadtatni az emberekkel.
Nyilván nem egyik napról a másikra következik be a változás hanem több lépésben.
"az embert felturbózzák a technológia segítségével"
Ez biztos, hogy eljön. Főrészt nem turbózás, hanem éppen mozgáskorlátozottak, vakok stb. normális életének visszaadására.
Talán ennél több is szükségessé válhat, hadi területen, űrkutatásban, de ez NAGYON távoli jövő.
"Ember 2.0-át alkossanak"
Senki nem tervez ilyet.
Persze, majd valamikor, több száz, ezer év múlva azt az akkori, sok technikával, esetleg génjavítással megtámogatott embert a maihoz képest lehet majd 2.0-nak nevezni.
De ez nem ilyen "gyártása" lesz.
Kismillió apró lépések sorozata.
A mai beültetett új szmelencse ,a pacemaker, a hallókészülék mind ennek a primitív elődje. Ez egy foylamat és ÉRTÜNK történik, nem ELLENÜNK.
És ami neked egyik napról a másikra ijesztőnek tűnik, lassan, generációról generációra fokozatosan fejlődve az akkori embernek ugyanúgy az élet normális része lesz, mint ma egy kontaktlencse.
A kontaktlencsét látva egy ősember kifutna a világból, nekünk normális.
Ennyi.
"az emberi agy mesterséges intelligenciára való rácsatolásával"
Egyelőre nincs igazi MI.
Most, mi is rá vagyunk csatolva az internetre.
Csak egyelőre külső eszközökön át.
A közvetlen egyik kapcsolat rettenetesen messze van, esetleg az agyi-érzékszervi megvalósul pár évtized alatt, de a GONDOLATI csatolás talán soha.
Szóval nincs egyelőre mitől pánikolni. Ez nem úgy megy, hogy bedrótoznak és kész a marionettbábu.
Neked most ez horror.
X generáció múlva ez egy alap dolog lesz és senki nem fog így pánikolni, mert ismert lesz a miért, a hogyan, lesz biztonságtechnikája stb.
Ma már előre mindenki a nagy veszélyeiről beszél, mikor még hogyan sincs. Persze, hogy a veszélyeinek kivédéséről sincs még hogyan. Majd lesz, amikor aktuális.
"sci-fi-nek hangzik? Egy éve a vakcina igazolvány is annak hangzott"
Nem hangzott sci-finek.
Az hangzott sci-finek, hogy tényleg olyan buta lesz a nép, hogy ez kelleni fog.
Nekem spec az sem.
"már majdnem sikerült elfogadtatni az emberekkel."
Csak annak van vele baja, akinek nincs, mert nem oltat. :D
"Nyilván nem egyik napról a másikra következik be a változás hanem több lépésben."
Nagyon sok apró lépésben, nagyon lassan.
Ezért sem kell pánikolni.
Azt sem lehet előre tudni, egyáltalán képesek leszünk-e ezek nélkül mondjuk 1000 év múlva élni.
nem kérdező ne keverjük a dolgokat. A terv a te fejedben létezik. Nem tudsz tőle szabadulni. Ilyenkor az ember hajlamos azt gondolni, mások is így látják. Biztosíthatlak, nem látják így.
És ne legyenek kétségeid, a tudománypártiak előbb utóbb rád fogják kényszeríteni, hogy tanulj meg gondolkozni.
3
Ez alapján a világ ahogy esik úgy puffan alapon működik és a legbefolyásosabb és leggazdagabb emberek nem próbálnak irányt szabni, stratégiát alkotni és megelégednek ezzel a véletlenszerűséggel, kiszámíthatatlansággal.
Szerintem ez nonszensz hisz maguk alatt vágnák a fát, ha nem igyekeznének a szervezettség fenntartatására és további javítására .
"Ez alapján a világ ahogy esik úgy puffan alapon működik"
Semmi ilyen nem lett leírva, a következtetésnek sincs semmi alapja abban, amit írtam.
"a legbefolyásosabb és leggazdagabb emberek nem próbálnak irányt szabni"
Dehogynem.
Csak fogalmam sincs, te milyen irányt várnál és nem hiszem, hogy pont az lenne a jó.
"megelégednek ezzel a véletlenszerűséggel, kiszámíthatatlansággal."
Miféle véletlenszerűség?
Te meg tudod mondani, milyen technikai vívmányt fognak holnapután feltalálni és az mire lesz jó?
"maguk alatt vágnák a fát, ha nem igyekeznének a szervezettség fenntartatására és további javítására ."
Nem tudom, honnan szedted, hogy nem ez történik.
7
Én azt írtam, hogy történik, a te hozzászólásodból pedig azt szűrtem le, hogy az irány esetleges és véletlenszerű.
Tehát te is azt gondolod, hogy a piramis csúcsán azért összehangoltan cselekednek? Vagy szerinted a piramis csúcsán is pont ugyanúgy viaskodnak egymással az emberek mint mi itt az alján?
"Ez alapján a világ ahogy esik úgy puffan"
Ööö... A mocsok haladáspártiak pl. az orvostudományt is ránk erőltették, pedig a középkorban vagy még régebben mennyivel jobb volt a helyzet, mennyivel tervezetteb és tervezhetőbb volt egy ember élete! (Szarkazmus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!