Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félünk a haláltól?

Miért félünk a haláltól?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az ismeretlentől félünk.

Engem inkább az érdekelne, hogy az ismeretlenen túl, mi az ami a félelmet kiváltja nálatok. Nem vagyok vallásos, se gyüli tag. Hiszek a halál utáni létben, de nem az életbe. Élet csak itt és most van, ez az egy, de létformát el tudok képzelni. Tudomány szempontjából, és a vallási dogmákkal szembe pesszimista vagyok. vannak alapjai, amiben hiszek, de mivel emberek írták, így nem tartóm minden részét valósnak a vallásoknak. Tudományba is ellenmondások vannak, a tudósok között. Ebbe se tudok hinni. Tehát a halálfélelmünkre egyik se tud meggyőző választ adni. Válaszaitokat előre is köszönöm.

2021. jan. 10. 06:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem felek a halaltol, hiszem, hogy a lelek tovabb el.

Viszont van par embet, akiket nagyon szeretek, es ki tudja, latom-e meg oket. Ez minimalis aggodassal tolt el, de dolgozom rajta.

Azt remelem, hogy a gyermekem onallo lesz, es meglesz a megfelelo tudasa, mikor ez megtortenik.

2021. jan. 10. 11:18
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem félek a haláltól. Az élet velejárója. Aki él, végül meghal. Ha létezik menny és pokol, bár nem vagyok szent, kötve hiszem, hogy pokolba jutnék, így ettől sem félek. Nem is vagyok vallásos, csak ezoterikus, nem zárom ki a természetfölötti létezését, csak mert saját szemeimmel nem láttam.

Amitől félek, az nem a halál, hanem az, hogyan ér el.

Halál után már olyan mindegy lesz. Ha nem tűnünk el a semmire, marad a lélek. Azonban előtte még a fizikai test megszenvedi, vagy nem. Nem mindegy, hogy xy év után elaszom az ágyban, aztán nem kelek fel, vagy elvisz egy szívroham, esetleg elüt egy kocsi vagy valaki éppen leugrik a társasház tetejéről és pont az én nyakamat töri.

19/l

2021. jan. 10. 11:18
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

4-es

Ha állítok valamit (hogy létezik lélekvándorlás) azt illik bizonyítani. Mint ahogy a jog világában is, amire nincs bizonyíték az nem létezik. Nem a gyilkosnak kell bizonyítani az ártatlanságát, hanem a vádlónak kell bizonyítania a gyilkos bűnösségét. Ha azt állítom léteznek 8 lábú kutyák egészen addig míg nem tudom bizonyítani, csak mendemonda marad és nem annak kell bizonyítania az ellenkezőjét aki tudja, hogy csak 4 lábú kutyák vannak, hanem nekem.

2021. jan. 10. 11:33
 14/24 anonim ***** válasza:

13-as

"Meghalsz és ennyi." Ez is egy állítás.

2021. jan. 10. 11:53
 15/24 anonim ***** válasza:

14-es

De ennek van tudományos alapja. Tekintve, hogy mióta világ a világ, az emberek meghalnak. Nincs semmi bizonyíték arra, hogy bármilyen formában tovább élne bárki. Amire pedig nincs bizonyíték, az nem létezik. Ha te úgy gondolod, hogy létezik lélekvándorlás, azt tessék bizonyítani. Nem nekem kell bizonyítani egy nem létező dolgot, neked kell bizonyítani hogy létezik.

2021. jan. 10. 11:58
 16/24 anonim ***** válasza:

A legtöbben attől, hogy mit felhalmozott azt nem vihetik tovább.

A hívők elfogadják, hogy a pénzt és a vagyont nem vihetik.

De aki 8 Ferrari és 3 villa büszke tulajdonosa, annak elhiszem, hogy az is nehéz.

A hívők azért hisznek, hogy legalább a tudástukat, tapasztalatukat magukkal vihetik (reinkarnáció)

vagy a viselkedésük életminőségük által pozitív megerősítésben lesz részük (Menny)

Az ateisták, materialisták, leszrják..."nincs semmi"

és valahol igazat adok nekik. a Halál után nincs semmi. Az számít hogy az életedben érj el mindent amit akarsz.

Ha van is bármi a halálon túl, nem tudjuk biztosan. És az ami mindegyiknél egyezik azaz, hogy a mostani, a jelen életed határozza meg a következményeket. Ha "boldog" életet éltél magasabb szintre jutsz (menny, pompásabb kövi élet, nirvána) vagy volt egy király életed a megsemmisülés elött.

szóval ez az élet határoz meg mindent, nem kell agonizálni mi lesz utána, félni sem kell. Éveket bukhatsz csak a jövőben valamikor valahogyan bekövetkező végzettől.

Szóval a félelemoka a ragaszkodás, a felhalmozott értékekért, a szeretekért és az életért... bár szerintem az értékekért való félelem nagyobb. (attól függ ki mit nevez életnek, s ki miért él)

Nekem érték a tapasztalat, a vagyon, a szeretteink felé áradó szeretet s a látkép... az erdők, folyók, tavak tengerek.

2021. jan. 10. 12:02
 17/24 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék, hol találhatók azok a tudományos publikációk, amelyek egyértelműen bizonyítják a lélek egyszeri létét és végleges halálát.
2021. jan. 10. 12:13
 18/24 anonim ***** válasza:

jelenleg ha vallás nélkül nézed megszületsz és meghalsz. az 1 élet. És csak egy életet láthatsz tisztán. (mindenhol a legfontosabb)

a test halál után lebomlik, átalakul. Ha úgy vesszük örökké az élet körforgásának a része lesz. lélek és szellem nélkül is.

Amúgy publikálni sem kell, minek ha nem hisznek benne, ami nincs arról minek publikálni hogy van? a test él és meghal, minden a "semmibe vész".

Ez az Ateista nézet Isten és "lélek" nélkül. Ha kiveszed ezeket csak az anyag s a test marad + a tudat.

S hiszed vagy sem a tudósok közt is sok az erősen vallásos személy.

Amúgy a reinkarnációban hiszek, de majd kiderül. Kár lenne egyszer szerepelni ilyen díszletek között.

De csak azért mert én ebben hiszek nem fogom hülyének nézni a másban hívőket. Mert valahol az ő állításuk is igaz. S az, hogy mi vár az utolsó lehelet után, azt senki sem tudhatja biztosan. (tisztelet a kivételnek! Azaz az elhunytaknak, de ők sem árulják el...)

2021. jan. 10. 12:38
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
17es, leírom újra, bár felesleges mert nem érted. Nem létező dolgot nem bizonyít senki. Mindig annak kell bizonyítania, akinek meggyőződése hogy valami van és létezik. Mivel senki nem bizonyította hogy bármilyen formában a lélek tovább élne a halál után, így az egy nem létező dolog a tudomány mai állása szerint. Mondhatjuk azt is, hogy a Mikulás szenteste repked a házak felett és becsusszan a kéménybe mint a Télapu című filmben, de amíg erre nincs bizonyíték, ez csak mese és fikció. Mi a tudományos magyarázat arra hogy ez egy nem létező dolog? Na, hát ugyanez igaz a lélekvándorlós kitalációra is.
2021. jan. 10. 12:48
 20/24 anonim ***** válasza:
Oké, rád hagytam.
2021. jan. 10. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!