Honnan, miből lehet tudni ha valaki valódi spirituális mester, vagy csak egy csaló álmester? Miben nyilvánul meg a különbség? Hogyan lehet a csalókat kiszűrni?
05:06-os vagyok
"A meditációval a gondolataim, az elmém, az érzéseim és vágyaim lecsendesítését, a mentális csend elérését, majd a mentális hajlamok és tendenciák végleges kioltását szeretném elérni." Honna veszed, hogy ez olyan jó lenne neked?
"Mások megsegítése fontos számomra úgy gondolom a meditáció magasabb szintre emelésével és a fentebb leírtak megvalósításával ezt is hatékonnyabbá tehetném." Az első részt értem, és -tudtommal- van olyan meditációs módszer, ami lehetővé is teszi ezen célod elérését.
"A meditációval a gondolataim, az elmém, az érzéseim és vágyaim lecsendesítését, a mentális csend elérését, majd a mentális hajlamok és tendenciák végleges kioltását szeretném elérni." Honna veszed, hogy ez olyan jó lenne neked?
Az ember valódi lénye nem a gondolatok, a vágyak és a mentális hajlamok. Ezek csupán a téves önazonosulás lévén jönnek létre és erősödnek meg. Ha a téves önazonosulás megszűnik az ember akkor válik igazán önmagává.
18:29-es vagyok
Hogy jutottál erre a megállapításra?
06:38-as vagyok
Kinek az előadásain jártál? Mely könyveket olvasta eddig a témakörben? mely iskola követőjének tartod magad?
Kedves 25-ös válaszadó!
Egy parapszichológus önmegvalósítással kapcsolatos spirituális előadássorozatait hallgattam és hallgatom mai napig. Ebben megpróbálják összefoglalni és összefogni azt a spirituális tudást amire az embernek szüksége van, amit el kellene sajátítania élete során. Sajnos az előadássorozat vége ami kb 1/3-a a teljes anyagnak nincs meg.
Olvasni Eckhart Tolle-től, Adyashanti-től, Váradi Tibor Szellemtudományos könyveit valamint Sri Ramana Maharsi könyveit olvastam eddig. Az utóbbiak voltak rám legnagyobb hatással, az Oltalmazó útmutatás című könyve volt az ami már első olvasáskor is lecsendesítette az elmémet és olyan nyugodt békés lelkiállapotot élhettem át amit addig még soha.
Nem vagyok semmilyen iskola követője.
17:16-os vagyok
Értem, köszönöm és jó utat!
Ha tehetek érted valamit, jelezd bátran.
Jó éjt.
Köszönöm!
Minden jót Neked is!
Kérdező!
Kiválóan bemagoltad a szakirodalmat csak nincs mögötte megértés.
A spiritualizmus több szintből áll:
Fizikai
Energia
Érzelmi
Mentális
Szellemi-spirituális
Amiről te írsz az a mentális szint. Ha egyből a mentálissal kezded akkor mocsárra fogod építeni a váradat és össze fog dőlni.
Fizikai és az energia energia szint megalapozásával kell kezdeni és ezzel már jönni fognak a megoldandó érzelmi szintek.
Kedves 29-es válaszadó!
Köszönöm a Te válaszodat is, bár sok mindent félreértesz velem kapcsolatban. Nem magoltam be semmit sem, amit írtam arról valóban olvastam de meg is értettem illetve egy részét meg is tapasztaltam és át is éltem.
Magolni még az anyagi világgal kapcsolatos tudást, ismereteket sem szoktam mivel semmi értelme nincs.
Különösebben nem foglalkoztat a spiritualitás osztályozása, ez amúgy is sokféle lehet, csupán megközelítés kérdése, ahányféleképpen vizsgáljuk annyiféleképpen lehet osztályozni, de ezzel csak önmagunkat korlátozzuk le. Amikor az ember átéli a mentális csendet, a gondolatmentes állapotot, ahol csak egységként érzékeli, tapasztalja önmagát milyen fizikai, energiai vagy érzelmi dolgokról lehetne beszélni? Amikor megszűnik a szubjektum-objektum kettőssége, akkor nincs semmilyen fizikai, energiai vagy érzelmi különbség hisz nincs érző és nincs semmi amit érezne, továbbá maga az érzékelés folyamata is eltűnik. Ekkor jobb szó híján a létezés állapotát érzi az ember, csak azt hogy van, nem azt hogy ilyen vagy olyan, állapotban van, így vagy úgy érzi magát. Ugyanakkor mindezekbe belemenve már nagyon eltávolodtunk a kérdés valódi tárgyától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!