Mi a különbség a spirituális sátánizmus és a LaVey-féle sátánizmus között?
egyik sem neked való...
hanem fekete körmöt viselő tinikre, akik vagdossák magukat, mert ő nekik világfájdalmuk van, és senki sem érti meg őket, aztán meg 2 sörtől neki bátorodva elindulnak és a temetőben kiélik a kisebbségi komplexusaikat, azzal, h egy tehetetlen követ egy sírról ledöntenek, meggyalázzák, összetörik.
Az első egy elvakított ostoba, inkább neki vam világfájdalma.
A LaVey féle sátánizmus azért sátánista vallás, mert sokban pont az ábrahámita vallások ellentétét hirdetik. Nem hisznek istenekben, az ő nézetük szerint minden ember egy isten aki saját sorsának kovácsa, mindennél fontosabbnak tartják az életet, az egyént, a földi örömöket és az erkölcsöt. Ateistaként többre tartom őket, mint a képmutató keresztyén egyházat.
A spirituális sátánizmusnak három fajtája van, nem tudom a nevüket ezért számokkal jelölöm
1. Akik abban hisznek, hogy Lucifer képviseli a jót, Isten pedig az általa teremtett gonoszságot, ezért Sátánt követik
2. Akik abban hisznek, hogy Lucifer és Isten egyenrangúak, de Lucifert követik
3. Akik egyetértenek azzal, hogy Lucifer a gonoszság ura, és őt követik, hogy elhozzák a szenvedést és a pusztulást, na ezekkel már baj van, tartsd magad távol tőlük.
A Laveyi sátánizmus gyakorlatilag ateista világszemléletet magába foglaló liberális ideológia, a sátánista elemek csak polgárpukkasztás célját szolgálják.
A spirituális sátánizmus egy gyüjtőnév az emberiség eredeti pogány vallásaira.
Elöttem lévő --> jó a szó!
LaVey csak egy kopasz zsidó volt aki ki találta, miből tud nagy hasznot húzni. Kreált hát egy vallást.
A spirituális sátánizmust ördögimádatnak is szokás csúfolni. Az ördögimádók egy része abban hisz, hogy az az isten (nevezzük Jehovának), akit a keresztény egyházak tisztelnek, valójában egy gonosz szellem, aki valamiképp letaszította a trónról Sátánt, a világ igazi urát, de az Apokalipszis alkalmával a rend heéyre fog állni. Tehát afféle fordított kereszténység. Vannak változatai is, amelyek a gnoszticizmussal rokon vallást jelentenek, például hogy valójában két istenség van, az egyik jó, a másik gonosz, és mivel a világ jelenleg nyilvánvalóan rossz, ezért a gonosz istenség uralkodik.
Szóval a spirituális sátánizmus afféle gyerekes "ti vallásosak mindent rosszul tudtok, pont fordítva van, ahogy hiszitek, ezért én tök okos kölyök vagyok"-féle megközelítés.
A LeVey-féle sátánizmus ebből csak az idézőjelezett mentalitást vette át, de az ördögimádatra jellemző vallásos hit nélkül. A LeVey-sátánizmus inkább egy urbánus életfilozófia és valláspótlék, amely az individualizmuson és egoizmuson (nem feltétlenül rossz értelemben véve) alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!