A megvilágosodott embereknek szükségük van ételre? Ha igen, esznek húst?
Senki nem tartja itt magát megvilágosodottnak. Szerencsésebb lenne, ha egy gurutól kérdeznél ilyesmit, ha már nem hiszed azt, hogy valaki megvilágosodott lenne közülünk vagy valaki tudna bármit is erről.
Apropó; Kedves kérdező ilyen arrogáns stílussal pedig ne várd azt, hogy valaki majd egy élet regényt dob ide neked.
A megvilágosodottak jellemzően szattvikus ételekkel táplálkoznak, van, aki viszont nem.
Ez megint olyan dolog, hogy egy úton lévő keresőnek segítHET, ha szattvikusan táplálkozik, ugyanúgy, mint a meditáció, a gyakorlatok, a bhajánáok, a dzsapa, a mantrák, a jótékony cselekedetek, stb. Ezek mind segíthetnek, de ezektől senki sem fog megvilágosodni.
Egy megvilágosodottnak nincs szüksége arra, hogy megválogassa az ételeit.
Továbbra is az eredeti kérdésemnél maradnék. Akit egyéb gondolataim érdekelnek, írjon levelet. A kérdésemre nem szükséges regényben válaszolni. Kétféle válaszformát tekintenék praktikusnak.
1) Ha valakinek vannak történelmi adatai arról, hogy XY megvilágosodottnak tartott személy evett-e húst vagy nem, akkor leírja, hogy erről az illetőről ezt tudjuk.
2) Ha valaki tapasztalta azt az életében, hogy egy - a személyiségfejlődésével összefüggő - ponton leállt a húsevéssel, akkor leírja, hogy velem ez történt. Szerintem ez is belefér egy mondatba.
Sajnos nem vagyok pszichológus, hogy hidegvérrel kezelni tudjam azt, hogy egy ennyire egyszerű, tárgyi ismeretre vonatkozó kérdést is ilyen tökéletesen szét lehet trancsírozni. Szívesen veszek leckéket attól, aki képes túllépni azon, hogy ha feltesz egy villanyszerelési kérdést, a válaszok 90%-a a kockás földigiliszták népköltészetéről szól.
Kérdező, itt valójában nem az történik, hogy a villanyszerelési kérdésre a földigilisztákról kapsz választ, hanem szimplán nem látsz összefüggéseket a dolgok között, ezért te azt hiszed, hogy azok összefüggéstelenek.
Függetlenül attól, hogy pszichológus vagy, vagy sem, egy beszélgetést tudnod kellene értelmezni, hiszen ez csak egy normális emberi képesség lenne.
12 vagyok köszönöm 13; 14
én a "vetésforgó" híve vagyok, tudom ma már nem így megy, sajnos.
Ha lehet, saját tenyésztésű húst fogyasztok, hogy mondjam más az íze.
"nem olyan nyugtalanító" vagy nem kelt bennem +feszkót, mint mondjuk egy bolti (az én se nagyon kívánom). Tehát ezt egyértelműen megértem, hogy a "tömeggyártás" nem egészséges se embernek se állatnak.
a klímára miért káros?
Kérdező szerintem nincs elúszva a kérdés, egyszerűen az igen nem itt nem elég.
Szerintem, amúgy igen, ehetnek húst.
De az állati eredetű dolgokkal nincs gond, mint a tej, tojás, sajt, tejföl, túró stb...
Ma nehéz megmondani, jó e húst enni, de mindenkinek más a szervezete, így az igénye is, hogyis van kapa, pitta és vata? és még sok sok részlet ami miatt más az emberek táplálkozási igénye.
Mind e mellet az hogy honnét és hogyan kerül az asztalra, manipulált, módosított növény, vagyszer maradványok. a húnál a tartás, a vágás azaz a stressz, utánna a feldolgotásnál a hozzáadott származékok ízfokozók stb. stb.
Kész horror, nem is akarom folytatni...szóval minden esetre nehéz, ma jobb ha nem, nem eszik húst az aki spirituális úton halad, mert vagy ő tartja és dolgozza fel, vagy isten tudja milyen körülmények között került a polcra. (és igaából az egyiknél tudod, hogy karma, a másik meg na) de ugyan így tarom a zöldet is...Viszont enni kell. így macerás az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!