Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A megvilágosodott embereknek...

A megvilágosodott embereknek szükségük van ételre? Ha igen, esznek húst?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 00:39
1 2 3 4
 11/38 Grimfox ***** válasza:
90%
A megvilágosodás után a test ugyanúgy életben marad, így kell neki táplálék, de már azok, akik csak keresik a megvilágosodást is csak szükségből esznek, és csak a minimumot, ami elégséges az egészséges testhez. A húst kerülik. Úgy hiszik, hogy az állatok megölése, és elfogyasztása is karmikus teher, ami akadályozza a megvilágosodást, és úgy is hiszik, hogy a prana, avagy életerő tisztátalan a húsban, amit megöltek, hogy megegyenek, ezért a komoly jógik, és más vallásos gyakorlók általában nem fogyasztanak húst. Arról nincs hiteles adat, hogy Buddha a megvilágosodása után evett e húst. A vallási szövegek pedig sokszor irányzatonként mást mondanak erről. (nem hiszem el, hogy valaki levédette a prana szó á-betűs írásmódját...)
2020. okt. 12. 09:22
 12/38 anonim ***** válasza:

#1 Hogy mi?

#3 mal értek egyet, míg fizikai tested van addig abból is kell fentartani.

Részben olyan vagyok akiket önmegtartóztatásra kértél, így nem is értem, miért is kéne a hús fogyasztását nélkülözni. Ha minden élő, akkor nem ugyan az a helyzet a növényekkel is?

Meg nem kell mindenhez fény, hogy életben maradjon?

S ez alapján, a hús, s a növény is rendelkezik "fénnyel"...bár így a növényekben több van...

ez így csak agymenés? tényleg nem igazán értem, csak érdekel.

2020. okt. 12. 10:14
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

12 - Számos szempontból is károsabb a húsfogyasztás. Egyrészt sokkal több emberi munka szükséges hozzá, sokkal több területet kell a húsételek előállításához elvenni a természettől, mint a növényi ételek előállításához. A hús esetén a tartott állatok leginkább ember által megtermelt növényi takarmányt esznek, emiatt növényből is sokkal több pusztul, mint vegetáriánus étrend esetén. (Egyértelműbben megfogalmazva, az ember növényt termeszt, amit odaad az állatnak, amit aztán a húsipar feldolgoz. Ha ehelyett rögtön olyan növényt termelnének, amely ember által fogyasztandó, sokkal kevesebb növényt kellene termelni.) A hús energiaátalakítása a vegetáriánus étrendhez képest 1 a 13-hoz, tehát növényi élelmiszerből 13x annyit lehet ugyanakkora területen megtermelni, vagy ha úgy jobban tetszik, csupán tizenharmadát kellene elvennünk az élővilágtól ahhoz, hogy az emberiség élelmiszerellátása megoldott legyen.

Ezen kívül az állatnak van tudata és idegrendszere, érez fájdalmat, a húsiparban szenvedő állatok egész élete kín, ráadásul mint korábban írtam, károsabb a klímára.

2020. okt. 12. 10:37
 14/38 Grimfox ***** válasza:
67%

A kérdéses filozófiai rendszer szerint a növények fogyasztása, amennyiben nem élvezeti, hanem önfenntartási céllal teszed, nem okoz karmikus kötődést. Amikor ez a filozófia kialakult, a növényeket nem tekintették olyan élőlénynek, mint az állatokat, úgy tartották, a növény nem tud szenvedni. A modern tudomány bebizonyította ennek a szöges ellentettjét, de egy növényt például nem kell teljesen megölni, hogy ételhez juss. Ez némi kibúvó.

A fénnyel kapcsolatban is van igazság abban, amit mondasz. A növények "hatásfoka" nagyjából 1-3% között változik, a beérkezett napfény ekkora százalékát tudják energiává alakítani az életükhöz. Az állatokhoz hasonlóan alacsony hatásfokkal jut át az energia, azaz a beépült napenergia 1-2%-a jut el az elsődleges fogyasztókhoz, a növényevőkhöz. Ami azt jelenti, hogy az 1-3% 1-2%-a jut csak el a növényevőkhöz. A másodlagos, és további fogyasztók hasonló hatásfokkal dolgoznak. Ez az oka, hogy a tápláléklánc csúcsa felé egyre kisebb az egyedszám. Mindez azt jelenti, hogy a Nap fényéből tényleg "több van" a növényekben. Mivel nem csak energiapótlás miatt eszünk, ezért nem elegendő ezt figyelembe venni. Ez csak arra elég, hogy üzemanyaga legyen a testnek. Kellenek más anyagok is, amiből felépül a szervezet, illetve amiből a sérülések, betegségek elhasználódás javítható, azaz fehérjék, vitaminok, nyomelemek. Ehhez változatos étkezés szükséges.

Kis kitérő-nem kell mindenhez fény, hogy életben maradjon. Találtak a tömör sziklában, 5km-el a föld alatt is élő baktériumokat. Kémiai forrásból is nyerhető energia, csak energiaigényes, magasan szervezett ökoszisztéma nem képes kifejlődni belőle, legalább is a Földön.

2020. okt. 12. 10:38
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán érdekel, hogy megvilágosodott vagyok e vagy sem. Az a lényeg, hogy boldog legyél szerintem.

Amikor egyre inkább a spirituális úton haladtam, akkor a vegetáriánus életmódra váltottam egy idő után, mert egyszerűen éreztem, hogy ez a helyes döntés. Most már ott tartok, hogy hányingerem van a hús szagától és nem tartom egészséges életnek. Tökéletesen egészséges vagyok hús nélkül. Ennyi a sztori. Később elhagyom a tejtermékeket is és teljes növényi alapon fogok táplálkozni.

2020. okt. 12. 10:53
 16/38 anonim ***** válasza:
2020. okt. 12. 10:55
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
15 - Sok sikert hozzá, én is ezt tervezem! Számomra is ez tűnik helyes döntésnek, minden spiritualitástól függetlenül is.
2020. okt. 12. 10:55
 18/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak, akik a kérdésemre válaszoltak és nem arra, hogy SZERINTÜK miért kérdezem. Az is hasznos információ számomra, hogy valaki a saját személyiségfejlődési útján érezte-e valamikor, hogy le kell állnia az állatok elfogyasztásával. Egy megvilágosodottról legfeljebb információink lehetnek, mert nehezen elképzelhető, hogy ilyen állapotban valaki a gyakorikérdéseket követné.
2020. okt. 12. 11:06
 19/38 anonim ***** válasza:

"... mert nehezen elképzelhető, hogy ilyen állapotban valaki a gyakorikérdéseket követné."

Ez olyan, mintha azt közölnéd, hogy az összes gazdag vagy szépfiú csak kihasznál másokat és bunkó mindenkivel. Nem belekötni akarok csak szerintem ne így közelítsük meg a dolgokat. Mindenki azt csinál szabadidejében, amihez épp kedve van. Sőt, segíteni is lehet embereknek egyes rovatokban, ami megint csak feltölt energiával és jobb lesz a napod is.

2020. okt. 12. 11:11
 20/38 anonim ***** válasza:
50%
Miért, mért ne olvashatná bármilyen nemű, gondolkodású és vagyoni helyzetű ember a GYK-t?
2020. okt. 12. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!