Van itt megvilágosodott?
Elsősorban a tapasztalt megvilágododottakhoz szeretnék néhány kérdéssel fordulni, de persze írjon mindenki, akinek a megvilágosodáshoz hozzáfűznivalója van, minden érdekel.
A megvilágosodás egy egyszeri belső kataklizmát jelent tulajdonképpen, ami átalakulást indít el az ember egész lényében?
Ilyenkor az ember felfedezi magában a tudatát, ami ura a testének, lelkének és szellemének, illetve ami összeköti őt a Mindenséggel?
A megvilágosodással járó átalakulás igazából a tudatosodás, amikor az ember elkezdi felismerni és levetkőzni a beidegződéseit?
A megvilágododottsággal jár az, hogy az ember a végtelen lehetőségeket rejtő jelenből mindenre ki tudja olvasni a legjobb megoldást?
A megvilágosodottak felül kerekednek azzal az időn, hogy folyamatosan a jelenben élnek?
A folyamatos jelenlétükkel megállítják, vagy legalábbis nagymértékben csökkentik az öregedést?
Egyenlőre ennyi.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
Előfordul itt eegy 57%-os válaszoló, aki szeretné azt hinni magáról. Ezo kérdésekhez szokott rendkívül éles, pontos részigazságokat tartalmazó válaszokat írni.
Én -sajnos- nem vagyok megvilágosodott. Úgy értem, még nem.
A Jóga vaszistha és a más írások is tartalmaznak megvilágosodásról szóló leírásokat. Igen sok, klf aspektust neveznek meg bennük.
Miért ne lehetne itt egy megvilágosodott?
Szerintem nincs kizárva.
Jaja, itt csak az van, főleg a politika kategóriában :D
Persze, végső soron nincs kizárva, hogy legyen itt megvilágosodott, de én eléggé kétlem. Én egyébként vagyok olyan olvasott a témában, hogy tudnék neked válaszokat adni, de mivel én sajnos tudatlan vagyok, így nem adhatok.
Hm. Látom, nem érted. Itt találkozhatsz olyannal, aki azt állítja magáról, hogy megvilágosodott, természetesen.
Mindent elhiszel bemondásra?
Hogy akarod lecsekkolni a szavai igazságtartalmát?
Honnan veszed, hogy ugyanazt a értitek a fogalom tartalma alatt?
Mennyiben segítik az utad az intellektuális válaszok, még ha megvilágosodottak is adják azokat?
Értem, értem.
Ebben az esetben gyakorolj olyan meditációs technikát aminek deklarált célja a megvilágosodás, olvasd az ún. szent iratokat érdemi válaszok után kutatva, és legyenek saját tapasztalataid!
Ez itt csak a gyaki, nem az Upanisadok, tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!