Gandhi megvilágosodott?
Figyelt kérdés
Ő elérte a megvilágosodást?2015. máj. 31. 22:02
1/12 anonim válasza:
Valószínűleg. A végső igazság szempontjából azonban mindenki megvilágosodott mivel a megvilágosodás nem egy mulandó állapot. Csupán az ego az ami ezt a megvilágosodást elhomályosítja a vele való téves azonosulása révén.
2/12 anonim válasza:
Igen.
Ő is és Buddha is elérte a megvilágosodást.
Ha megnézed a tanaikat, nagyon sokban egyeznek.
3/12 anonim válasza:
Szerintem Gandhi egy idióta volt, semmi egyéb. :) Erről Osho is beszél több helye - és igaza van.
4/12 anonim válasza:
A Buddháról annyit, hogy a "Nemes és Nyolcrétű Ösvény" a (fösvény) papok találmánya, Gautama Sziddártának az égvilágon semmi köze sincs hozzá.
5/12 anonim válasza:
Népnevelő módszer, ahogyan a kereszténység sem több és más.
6/12 anonim válasza:
Nem Gandhi nem volt megvilágosodott.
7/12 anonim válasza:
#6 mondott valaki olyat hogy megvilágosodott volt?
8/12 A kérdező kommentje:
Tisztelem Osho valamennyi tanítását, de szerintem Gandhi nem volt idióta.
2015. jún. 1. 09:32
9/12 anonim válasza:
OSHO nagy tisztelője volt Gandhinak.
A legokosabb/agyafúrtabb politikusként emlegette.
Nemtom honnan származik az ellenkező infó. Amúgy nekem Osho megvilágosodását illetően vannak kételyeim. Szerintem csak megvilágosodás élménye volt. Papajiról elhiszem hogy egvilágosodott de Oshoról nem feltétlenül.
10/12 anonim válasza:
Már hogy ha Mahatma Gandhi-ról beszélünk
ezt nem árt tisztázni mert volt több Gandhi is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!