Hogyan lehet meditálni?
Meditálni szeretnék de nem tudom hogyan lehet sajnos
Köszönöm a segítséget 😊
Hat egyszerű be raksz egy meditációs vagy relaxációs zenét meggyújtalsz egy füstölgőt becsukod a szemed és nem gondolsz semmire csak hallgatod a zenét madárcsicsergest
Illetve én teát is készítek magam melle hogy miközben lazulok egy kis meleg teát is igyak közbe
Elvileg bárhogy lehet. Valami olyasmi a lényege, hogy az aktív figyelmedet elaltasd. Szóval megszűnjön. Pontos recept nincs. Mert lényegében ez az út, ami a keletiek szerint a megvilágosodáshoz vezet, ami meg lényegében egy olyasmi dolog, mintha ez az egész egy álom és abból felébredsz. Szóval elég radikál ügy.
De pl csinálhatod azt, hogy leülsz és figyeled a lélegzeted, be is csukhatod a szemed valamennyire. De ez az egész csak egy alkalom arra, hogy valahogy elszakadj ettől az egésztől, ami történik. hogy két lélekzetvétel közti csöndben valahogy a gondolataid és a figyelmed is annyira a háttérbe húzódjon, hogy ne takarja ki azt, amit keresel. pontosabban nem is te keresed, mert az éned is azon az oldalon van, ami kitakarja azt, amire nincsen megnevezés.
nekem a légzésem figyelése működik.
Leülsz, becsukod a szemed és csak a légzésedre figyelsz, semmi másra. Ahogy áramlik a levegő ki és be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!