Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a bizonyíték arra, hogy...

Mi a bizonyíték arra, hogy van szabad akarat?

Figyelt kérdés
Vagy más szóval, mi a bizonyíték arra, hogy nincs minden előre megírva?
2020. febr. 11. 16:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
48%

#17, köszi, ez esetben. Az élet maga a bizonyíték, arra hogy van szabad akarat!

Kérdező, te miért nem vagy biztos benne?

2020. febr. 12. 21:49
 22/25 anonim ***** válasza:

#21, miért lenne ez bizonyíték?

Segítek: bizonyíték az, ami bizonyító erejű.

Ha az élet bizonyíték lenne a szabad akaratra, akkor azt minden ép eszű ember azonnal megértené.

Amúgy még azt sem tudta senki megmondani idáig, hogy pontosan mit is jelent a 𝐬𝐳𝐚𝐛𝐚𝐝 akarat?

Mi különbözteti meg pl. a 𝐧𝐞𝐦 szabad akarattól? Merthogy olyan is van: lásd pl. az ösztön.

2020. febr. 12. 22:03
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha létezik szavad akarat, akkor nem létezhet hiteles jóslat (mert a véletlenség nem szülhet teljes bizonyossággal programozott eredményt), márpedig az a vallás, ami a szabad akaratot hirdeti (azzal a nyilvánvaló céllal, hogy az emberekben bűntudatot és félelmet ébresszen), tartalmaz a "szent" könyvében hitelesként beállított jóslatokat.

Mindemellett úgy állítja be, hogy a szabad akarat egy olyan erő, ami egy mindenható mindentudását is felülmúlhatja.

Döntsd el, hogy mi igaz ebből, mert mindkét oldal nem lehet egyszerre igaz.

2020. febr. 12. 22:18
 24/25 anonim ***** válasza:

#22 Remélem szeretsz csuklani...

voltak saját döntéseid, ötleteid?

A kérdésre kérdéssel, mit jelent a szabad, s mit jelent az akarat?

Nekem a szabad akarat, jelentése, a döntés és a cselekvés...Ki irányítja az életed? Ki felel a tetteidért?

Szóval számomra alap, hogy van szabad akarat. Én döntök és az én felelősségem és ugyan ez igaz rád is. Vannak szabályok, törvények és társadalmi normák. E kereteken belül azt teszek amit akarsz, sőt ezeket is megszegheted, a te döntésed.

#23 Igen, Ha létezik a szabad akarat, nem igen van hiteles jóslat...erre egész jó bizonyítékok vannak (2012). Viszont esélyes, hogy egy-kettő bejön, pl. Eljön egy újabb, világháború, éhínség tör ki és járványok fognak pusztítani a 21.században (még 80 év +-8 hónap vissza van) de az is lehet kitör a világ béke...

lehet vulgáris de:

[link]

[link]

[link]

Ismétlem, miért ne lenne?

üdv.:

#12;16

2020. febr. 12. 23:18
 25/25 anonim ***** válasza:

"Nekem a szabad akarat, jelentése, a döntés és a cselekvés...Ki irányítja az életed? Ki felel a tetteidért?"

Szerintem nem érted a problémát.

A döntés, cselekvés az 𝐧𝐞𝐦 biztos, hogy szabad. Egy ösztön pl. 100%-ban kötött és 0%-ban szabad.

Az életed ki irányítja?

Attól függ.

Egy autonóm robot cselekedeteit ki irányítja?

Az, aki beprogramozta.

Te ugyanúgy programozott vagy - csak az a kérdés, hogy 𝐞𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐭𝐭 még van-e szabadságod is?

Ezt kellene kideríteni.

Tudom, hogy nem egyszerű feladat, de ha csak vezényszavakat óbégatunk, abból nem lesz megoldás.

A tetteidért ki felel?

Amíg kicsi vagy, a szüleid.

Pedig már akkor van szabad akaratod, nem?

Utána pedig AZÉRT felelsz te a tetteidért, mert a társadalmunk ezt így határozta meg.

Nem azért, mert 100%-ban mindig és csak te magad döntenél szabadon a tetteidről.

2020. febr. 12. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!