Miket tapasztaltok meditálás alatt?
A belső csend eggyé válik a külső csenddel. (kevesen képesek rá)
Meg kell tudni különböztetni azt amit el kell engedni és azt is amit fel kell oldani.
Röviden ennyi. Részletesen könyvet lehet teleírni
Semmit. A teremtmény tudatállapotú ember tapasztal bármit is. Az isten tudatú ember semmit nem tapasztal. Amikor már semmit nem tapasztalsz, akkor váltál egyé istennel.
Semmi = Isten
Valami = Teremtmény
Minden tapasztalat végső soron illúzió, szóval ne keresd a tapasztalatokat és ne tulajdoníts nekik semmilyen jelentőséget, mert mind illúzió. Minél hamarabb elengeded a tapasztalataidat, élményeid, benyomásaid, meggyőződéseidet, ítéleteidet, annál előbb válsz istenné.
Minden meditálás alkalmával kilépek a testemből, és mint ha vízben lebegne a szellemem... fantasztikus érzés.
Sok évbe telt mire eljutottam idáig.
Meditáció alatt a jelenlétet lehet tapasztalni. Azt ami éppen van.
Az aktuális hangokat, vagy a légzést, és egy nagy semmit amiben ezek jönnek, és mennek. Főleg azt kell keresni, és megtalálni, a változatlan unalmas semmit. De ezt nem csak a meditáció ideje alatt kell keresni - hanem folyamatosan.. A meditáció az egy direkt erre a célra; direkt ez miatt felvett testtartás stb ~ azért hogy minél jobban a jelenlétre tudjuk iránytani a figyelmünket. Azonban ahogy egyre jobban megy pl az ülések, vagy fekvések közben ez a tudatos jelenlét (mintegy leválasztódva a gondolatokról) úgy egyre tisztábban a jelenlétként tudunk működni - a meditációs formákon kívül is. Tehát pl séta közben, vagy más tevékenységek közben is egyre inkább el tudjuk engedni a gondolatainkat.
Aztán ezt így folytatjuk amíg elvileg majd történik valami átfordulás..
Nekem komoly betekintésem volt sok-sok évvel ezelőtt, és én személy szerint azért kezdtem el
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__102..
Később komoly problémáim lettek, sokszor voltam élet-halál helyzetekben, és semmi mással nem tudtam (tudom) magam fékezni mint ezzel a spirituális gyakorlással
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__102..
Aztán ahogy múlnak az évek egyre jobban be kell látnom hogy nem vagyok, és talán nem is lehetek ura önmagamnak
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Hát én ezért végzem tömören..
Mert számomra ebben az életben nincs más út. Nem tudok másban hinni..
Vagy megint rájövök hogy aminek hiszem az egy illúzió - vagy nem, de akkor folyton követve a bennem lévő belső illúzióim végtelen hangját - teljesen tönkreteszem magam..
Tehát annyit tudok mondani "én" azt tapasztalom h számomra ez lehet az egyetlen út ahhoz hogy megmeneküljek. Az a vicces hogy nem is vagyok "én" aki megmenekülhetne.
Csak annyit várok érjen véget ez a rémálom, amit magamnak és az életemnek hiszek 😃
Biztos ritka de ilyen is van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!