Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jehovatanúi mesélnétek nekem...

George1113 kérdése:

Jehovatanúi mesélnétek nekem istenről?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel isten. A közelben nincsennek hívők. Az hallottam ez az igaz vallás. Mesélnétek istenről?
2020. jan. 9. 21:39
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:

nem erőltetem... nem vagyok tanú, megtéríteni meg semmi kép sem akarlak, mire, és minek?

a kérdésed maga és #12,#16,#19,#20(ez különösen tetszett);

#25... (itt fodult vlmi) és elkezdesz ellenséges lenni, pedig ahogy mondod 'amit nem ismersz, azt nem értheted.' hát most van minden, a megértéshez.

#34-re

'Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.' (Máté 5:17)

'Olvassátok el, elvonatkozzva a hitetekkel. És rájöttök hogy ez bizony rólatok, jehova tanuiról, az iszlámról, a, buddháról,stb.'

Hát ezt tanácsolom én is, olvasd el elvonatkoztatva a

hitedtől legyen az Jehova tanúi, Iszlám, vagy Buddhista...és bizony, rájössz...

2020. jan. 12. 01:05
 42/66 A kérdező kommentje:
Nem kell kioktatni. Nagyon is jól tudom amit tudok. Jobban ismerem a biblimt mint te, vagy a jehovatanúi. Nem nagy képűségből. Nem nézekle amúgy senkit. De tudom az igazságot. Megvagyok győződve az igazságról. Ha más is meg van róla, elfogadom.
2020. jan. 12. 01:26
 43/66 anonim ***** válasza:
29%

Mikor tanuljátok meg hogy nincs igaz hit?

A vallás az emberiség segítésére szolgál de nincs semmilyen felsőbb hatalom,ha van is, nem tudunk róla konkrét.

Illetve már a pápa is máshogy vélekedik a vallásról mint sok keresztény(lásd.elfogadja a melegeket)

Amíg az "szent könyben" úgymond elitélik ezt.

Illetve a Bibliából mindenki azt olvas amit akar.az egész egy nagy metafóra.

2020. jan. 12. 18:46
 44/66 A kérdező kommentje:

43. A bibliában pontosan belevan írva hogyan kell értelmezni, ha valaki nem tudja, vagy nem akarja, az nem az jelenti hogy nem lehet értelmezni. Isten szava szellemi, nem konkrét olvasás!

Az hogy nincs felsőbb hatalom, azt honnan tudod? Meg tudod magyarázni a pszihés betegségeket? tudományilag lehetetlen meg fejteni őket,csak kiállítanak egy diagnózis, mert ez a munkájuk. és nem is biztos az, hogy betegségek.

Azt mivel magyarázod hogy, ép elméjű ember csak bekattan, és embert/embereket öl? Oké meg lehet magyarázni, 'pszihés betegség' de aki élvezettel ől különös kegyetlenséggel, minden ok nélkül?

Ki, vagy mi irányítja ezeket az embereket?

Egyáltanál hogy lehet állítani ilyet hogy nincs felsőbb hatalom?

Mi az anyagi/fizikaivilágban létezünk, nem érthetünk csak úgy (még a tudósok sem) egy másik világot ami szellemi!

Erre ad ismertséget a biblia.

2020. jan. 12. 19:12
 45/66 anonim ***** válasza:

"nincs semmilyen felsőbb hatalom"

Ilyet akkor mondhatnál megalapozottan, ha te az lennél. :))

"ha van is, nem tudunk róla konkrét"

Ez a mondat nem jött össze... Mindenesetre attól, hogy valakiről vagy valamiről (te vagy más) nem tudsz konkrétumot, attól még létezhet.

"már a pápa is máshogy vélekedik a vallásról mint sok keresztény(lásd.elfogadja a melegeket)"

A katolikus vallás is elfogadja őket, nem csak a pápa. Akárcsak a gyilkosokat, a rablókat, stb. Az, hogy néhány keresztény nem fogadja el őket (hogyhogy nem fogadja el? vadászik rájuk? kinyírja mindet, akivel találkozik?), azért van, mert a keresztények nem bűntelen emberek gyülekezete, hanem csak pont olyanok ők is, mint más embercsoportok: sokfélék, önálló gondolatokkal. Egyébként meg legtöbb keresztény nem a melegeket nem fogadja el, hanem bizonyos tetteiket.

"Amíg az "szent könyben" úgymond elitélik ezt."

Ezt. Tehát nem az embereket, hanem a bűnt.

"a Bibliából mindenki azt olvas amit akar"

Ezért jó, hogy a katolikusoknak ott van a Tanítóhivatal: hogy ne legyen káosz a fejekben abból adódóan, hogy mindenki mást olvas ki belőle (függően attól, hogy hány éves, mennyire értelmes, mennyi háttérismerettel rendelkezik, mennyire művelt, mennyire pl. ittas :), stb.).

2020. jan. 12. 19:12
 46/66 A kérdező kommentje:

45. Jól mondod.

A szentírást túl bonyolítják, még a katolikusok is!

A szent írásban isten csak 3 dolgot kér az embertől!

Kövessék az evangélimot, vegyék a szentlelket,és higyék hogy a fia a megváltó.

Mivel ezt az emberek nem hajlandóak betartani, nem hajlandóak feladni a szexet (házasságon kivülit) a pénzt, az elismerést, a tudományt, ami isten ellen megy, ezért úgy értelmezik ahogy nekik jó.

De nincs közép út. Attól még hogy vallásos valaki, ugyanúgy követ el bűnt.

De isten nem az emberek ellen van, hanem a bűn ellen. Isten szereti a bűnös embert. Ez a feltétlen szeretete. Más vallások ott buknak el, hogy ha bűnt követnek el akaratlanul, akkor elkezdenek imádkozni, de isten nem azt kéri hogy bűnbocsánatért imádkozzunk, hanem azért mert szeretjük őt. A bűnök meg rég meg vannak bocsájtva, a fia halálával.

Nem kell túl gondolni a bibliát. A lényeg a szereten alapul.

2020. jan. 12. 19:29
 47/66 anonim ***** válasza:

"A bűnök meg rég meg vannak bocsájtva, a fia halálával."

De azért ez nem azt jelenti, hogy akkor most már bárki bármit elkövethet, abban egyetértünk, ugye? ;-)

2020. jan. 12. 19:36
 48/66 A kérdező kommentje:

47.

Persze.

Ez csak akkor érvényes, ha hiszel az evangéliumban, és elfogadod jéztust a megváltódnak. Ha ezt hiszed minden bűdöd meg van bocsájtva, ami nem azt jelenti, hogy nem tudsz bűnt elkövetni akaratul/akaratlanun, de mivel hiszed, nem fogsz nagy bünt elkövetni. Ha elkövetsz is ezért kell, imánkozni minden nap.

Jézus is követett elkisebb bűnöket, fizikai léte során. Mivel fizikai teste volt, nem tudott bűnt, nem elkövetni. Ezért imádkozott, minden nap.

2020. jan. 12. 20:10
 49/66 anonim ***** válasza:

"Jézus is követett elkisebb bűnöket, fizikai léte során. Mivel fizikai teste volt, nem tudott bűnt, nem elkövetni. Ezért imádkozott, minden nap."

Attól, hogy fizikai teste volt, még nem követett el bűnt.

Bűnt nem lehet véletlenül elkövetni. Az nem bűn, ami véletlen történik. Ha gondatlanság van mögötte, az más. Pl. ha átmész a piroson és úgy ütsz el valakit, az bűn. De ha szabályosan közlekedve, akkor nem bűn.

Imádkozni nem azért imádkozott, mert "követett elkisebb bűnöket". Imádkozni azt jelenti, beszélgetni Istennel. Azért imádkozott, mert szerette az Atyát, így szívesen beszélgetett vele. És az emberekért imádkozott. De nem az ő saját bűnei miatt.

2020. jan. 12. 20:31
 50/66 A kérdező kommentje:

49. Részbem egyetértek, részben.

Részben azért értek egyet, mert jézus tényleg nem követett el bűnt. De úgy tanította, az embereket, hogy a test maga bűn!

Jézus a Szentlélek miatt nem követett el bűnt.

Mivel az emberek nem ismerik a szentlelket, így lehetetlen nem elkövetni bűnt Mert a bűn öröklődik. Ezt maga isten imondja a bibliában.

Istennén a bűn, az bűn! Nincs olyan a jelenlétében hogy kis bűn, nagy bűn, ő nem vogad be országába semmilyen bűnt. Ezért külde a szentlelket, amivel jézus már vele született. Hahálalával, szűnt meg a bűn ítélete, és isten nem a bűnért ítél. Jézus halálával 'nyílt meg isten országa' az embereknek, és leküldte a szentléleket a földre. Így tök mind egy ha nem követel az ember bűnt és csak a jót teszi egész életében, attól még bűnös, és nem azért met elkövette, hanem azért mert nem ismeri a szentlket.

2020. jan. 12. 20:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!