Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jehovatanúi mesélnétek nekem...

George1113 kérdése:

Jehovatanúi mesélnétek nekem istenről?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel isten. A közelben nincsennek hívők. Az hallottam ez az igaz vallás. Mesélnétek istenről?
2020. jan. 9. 21:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
64%

Olvassátok el az első kommentemet.

Amúgy ezen a bolygón mindenkit üldöznek. Csupa szélsőségesség van. Ha látnak olyat, ami nem az ő szélsőségességük, már támadják, pl fidesz a liberalizmust, közben jézusnál igazabb liberalista talán sose élt a bolygón.

2020. jan. 11. 08:58
 32/66 anonim ***** válasza:

Kérdező szépen összeszedted a 20-ban

Mellesleg ha azért lenne igaz mert sokan támadják, akkor mi a helyzet a sátánizmussal? (nyugi csak szívatlak :) )

Ha úgy érzed légy te is a tagja.

2020. jan. 11. 11:02
 33/66 A kérdező kommentje:

'#, miért gondoljátok, hogy isten ezt akarja? Isten azt akarja, hogy fejlődj. Szerintetek a kutyáknak kell istenhit? Ahogy írtam, ez egy negatív polaritású katalizátor tenger. Egyértelműen minden bizonyosságot magunknak kell megszerezni.'

Te miről beszélsz? Ez istennek kivitelezhetetlen! Minden ember fejlődjön? De hová, így megy tönkre a bolygó a fejlősés miatt, sok a homoszexulálisság lassan eldogadott lesz a korral. Isten, nem akarja hogy fejlődjünk, mert afejlődés, a tudomány kizárja istent! És a betekek hová fejlődjenek, hova tanuljanak? Pszihés betegek, mozgássérültek, szegények? Istennek minden ember egyenlő, ezért a lelke érdekli. Az agy, és a lélek összekapcsolódik, a lélek működhed önmagában, ez istennél lehetséges.

Egy ige, a bibliából a máté evangélumából. Itt lthatjátol hogy isten az ember lelkét akarja.

'Vigyázzatok azért, mert nem tusjátok mikor jő el a ti Uratok.' (A fizikai halál)

2020. jan. 11. 17:27
 34/66 A kérdező kommentje:

'Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kisértésbe ne essetek; mert jól lehet a Lélek kész, de a test erőtlen.'

'Mert ha valaki meg akarja tartani az ő életét' elveszti azt; valaki pedig elveszti az életét én érettem és az evangyéliumért, az megtalálja azt'

A Jehova tanu ellentéte ennek az igének, Jézus szavának lent:

Jehova tauni a mózes törvényét fogadjál el, arra alapszik a tanításuk, nem az evangéliumra. Az átferdített bibliájukban az evangélium helyett, kirájság van. Nem elég bizonyíték ez hogy ez ig3n is ellentét, és fertírés?

2020. jan. 11. 17:46
 35/66 anonim ***** válasza:

jókat kérdezel, misem vagyunk teljesen tisztában a saját testünkkel, mégis működik. Néha egy kis kórokozó, rákossejt de jó esetben nem harapódzik el.

Hallottam egy aranyos példát, a szülő sem figyeli folyton a gyermekét mikor az udvaron játszik, De ha a gyerek felordít pillanatokon belül ott terem. Isten is olyan mint a szülő, kiengedte a gyermekeket, s a távolból figyel...valahogy így volt. :)

A betegek, közel fél évig voltam gipszbe, 5-6 l es a tüdőm, s mit tanultam, a törésre, hogy akkora arcom volt hogy átestem a ló túloldalára (szó szerint is)... a tüdő, hát igen asztma, kitartás, és erő kell ahhoz, hogy versenyképes legyek a többiekkel...Azok akik esti vagy lelki hiányban szenvednek a hit, és az akarat viszi előre, nem az a gyakori, hogy ők dobják el az életüket...

A történelmet tekintve mikor romlik az erkölcsi morál, jelzi a "birodalom bukását", pl Róma...

2020. jan. 11. 20:06
 36/66 A kérdező kommentje:

'Isten is olyan mint a szülő, kiengedte a gyermekeket, s a távolból figyel...valahogy így volt. :)'

Ugyanis nem csak 'figyel' harc is van a láthatatlan világban. Szellemi harc. Az angyalok, és a démonok közt.

Egy ige. A bibliából.

'Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

13 Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.'

2020. jan. 11. 20:38
 37/66 anonim válasza:
45%
Isten nevét egy héber tetragram jelöli, a magyar alakjai a Jehova illetve a Jahve. Rövidítése Jah. Legfőbb tulajdonsága a szeretet. Mindenható és mindennek az Atyja. Nemtom még mit tudnék írni róla, ami nincs benne a Bibliaban. Ha Jehova tanúi érdekelnek, keresd fel a jw.org oldalt.
2020. jan. 11. 22:40
 38/66 A kérdező kommentje:
Miért idegenkednek el a jehovatanuik istentől? Miért a nevén szólítják. Te apudad vagy anyudat a nevén szóllítod? Ki szóllítja itt az oldalon az anyját apját a nevén? Lefogadom senki! Tudod apádnak mi a neve, de mivel ismered,szereted, és tiszteled, úgy szolsz hozzá hogy apám! Ezt várja el isten is. Azok az emberek szóllítják a szüleiket a nevén, akakik nem ismerték, nem tiszteli, nem szerették, ergo, Nem ISMERTÉK. Te ismered istent annyira hogy úgy szóllítod ATYÁM? Senki nem vitatkozik, hogy a bibliai neve Jahve. jézus sem a nevén szólította őt, hanem úgy, hogy atyám. Mi is anyánknak, vagy úrnak kell szóllítani őt, ha jézus követői vagyunk. Ti nem követitek jézus,ti a azt a vallást követitek, amit rátok szabtak.
2020. jan. 11. 22:56
 39/66 anonim ***** válasza:

áci jehova nem Isten neve, hanem az egyik, a sokk közül. Azokból is a legszentebb, hívják Adonájnak-Úrnak

de itt van ismét a link olvasgass [link]

(privátban meg már küldtem egy Jehovától kapott linket, ha érdekel ott böngészhetsz ;) )

Konkrétan, kezdem nagyon nem érteni a mondani valód, kérdező.

Hol, az egyik hol a másik mellet érvelsz...

ez okból azt sem tudom, elismerésnek, vagy cáfolásnak vegyem a dolgot...(#36) Az idézet melyik könyv;fejezet? az megvan h 12. és 13. vers.

Nekem sem szívügyem, az a rendszer, de emiatt is kerestem ki mit is jelen maga a Jehova háberül, meglepő fejlemény, de emiatt nem kell elítélni egyik hitet sem, ha megtalálják benne a megváltás és igaznak tartják ám legyen. Viszont egyértelműen keresztény s legyen a z katolikus, evangélista, protestáns, ortodox Jehova vagy református, ne az legyen a mérvadó, hogy hogyan hívják az örökké valót. Hol a Krisztusi szeretet? A Parancsolat? hol a lelki gazdagság? hogy akarod megtalálni a megváltás, megvilágosodást ily megvetéssel, szánalommal?

vagy több vagy mert tudod, mert elengedted az egód? ;)

Én sem vagyok szent, csak az e félét, nem tudom hova tenni...

üdv: #35

2020. jan. 12. 00:01
 40/66 A kérdező kommentje:

39. 'privátban meg már küldtem egy Jehovától kapott linket, ha érdekel ott böngészhetsz ;) )'

Ne erőltesd. Köszi

2020. jan. 12. 00:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!