Isten a kollektív tudat?
érdekes feltevés
azzal egyetértek hogy isten mindannyiunkat kiválasztott, viszont nincs kapcsolat az emberek és isten, valamint az emberek és emberek tudata között. Ezentúl a kollektív tudatnak negatív értelme lett az utóbbi évtizedek írásai/tapasztalatai következtében, egyfajta orwelli diktatúráknak az eszközeként jelenik meg.
Persze ki tudja ha ebbe belekerülnének a keresztény értékek(feltéve ha a keresztény vallásra gondoltál, bármelyik mással is működne) akkor a negatív jelentése a szónak megszűnne. Viszont a kollektív KDNP tudat hogy hatna az emberekre? csorbulna a szabad akarat? Lenne egyáltalán? Lenne úgy értelme az emberiségnek hogy mindenki ugyan azt gondolja, mindenki egy felső "gondolat irányító" parancsait követi, mármint szó szerint?
Szerintem semmiképp nem lenne jó
A vallás hál' istennek egy lélekállapot nem tudatállapot
#14 #Kerdezo
ezt te "tudod", van aki nem
kerdesed ellentetes azzal amit hozzaszolasokban irsz
szabadakaratrol irsz es "egyeni teremtesrol"
kollektiv tudat hogy jon ehhez? Egeszen masrol szol tehat ez a kerdes mint amirol a temad
kollektiv tudat az inkabb a materialis felfogas, az hogy a vallasok, a hit, Isten, azert alakult ki mert az emberek igy fogtak magukat kozossegbe
isteni let pedig ez esetben relativ, mivel te is valami szenvedes mentes eletre gondolhatsz pusztan, legalabbis konkretumokat nem irtal, de eddigiekbol igy tunik
Ezek a morális és spirituális zombik az első oldalon. Huh. És ezekkel élünk mi egy bolygón.
Így is mondhatni. Az összes tudat együtt ő, de önmagában is van.
# 14
Mert nem erőm kimászni az árokból amibe lesűjedtem..
Könnyebb követni a régi berögzött megszokásokat (mégha az szenvedéssel is jár) mint újítani és előre nem látható harcokat vívni..
Számomra túl nehéznek tűnik az út - ezért inkább linkeskedek és ha tehetem nem csinálok semmit..
Elfogadom inkább h nem lesz normális életem, lemondok mindenről amire vágyok - egyszerűen mert nem akarok felelősséget vállalni..
Tudom h mi vagyok, de képtelen vagyok a változásra - ezért tovább élem céltalan életem..
Pl "én" ilyen vagyok..
Ez pontosan így van
De arra nincs bizonyíték, hogy a kollektív tudat nem egy transzcendens létezés anyagi világbeli metszete.
És ha mégis az akkor hiába a tudomány ugyanott tartunk ahol a vallások vitatkoznak egymással.
Igen, Isten maga az egész létezés, ott vagyunk benne, de ez csak kevesek számára nyilvánvaló.
Sokan öntudatlanul vegetálják végig az életüket, mert szem elől tévesztették ezt a folyamatos isteni jelenlétet.
Igenis meg kell találnunk magunkban Istent, hogy élni tudjunk a teremtő energiával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!