Hogyan tudtad függetleníteni magad a kollektív tudat befolyásaitól?
Köszi. Remélem, értem a válaszod.
Mások, más meglátosokkal?
Jaj, kérdező, szerinted nem tudom, mit értesz kollektív tudat alatt? :)
Értem én, de ilyen nem létezik, tudatom csak nekem van, a kollektív tudat csak egy mentális képzet, ahová minden szart átlapátolhatnék, ha nem akarok vele foglakozni, de ez is csak az én tudatomban van, nem?
# 5
Ezek szerint nem vagy vele tisztában, hogy ahogy a kollektív tudattalan, úgy a kollektív tudat is létezik - és még csak nem is ezoterikus fogalom, hanem egy, a pszichológiában régóta ismert és használt kifejezés.
(Azzal nyilván nincsen semmi gond, hogy te nem ismered, de attól még létezik.)
Kedves Hozzászóló!
Ha szerinted nem létezik a kollektív tudat, akkor a kérdés nem neked szólt. Hogy is lehetne értelmesen válaszolni arra a kérdésre, hogy "Hogyan tudtad függetleníteni magad egy nemlétező dologtól?" Ugye?
Mások meglátásai viszont érdekelnének. Továbbra is figyelem a kérdést.
Ahogyan kérded, egyszerűen..., tudatosan követtem a saját énem.
De egyébként amit írsz, nincs. Ha egy valamin belül létezel, nem tudod abszolút függetleníteni magad tőle.
Csak a függetlenedés folyamata van, abszolút függetlenség még jézus szintjén sincs, pedig ő közelebb volt az olyan léthez, akihez test sem kell.
Köszönöm, Red Vixen.
Valaki más, a fentiektől eltérő meglátásokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!