Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lenne a véleményed az...

Mi lenne a véleményed az abortuszról, ha sok tudós szerint éreznének a magzatok?

Figyelt kérdés

Van egy elveszett iker szindróma nevű jelenség. A terhességek sokkal nagyobb hányada ikerterhességnek indul, aztán elhal az egyik testvér pár hetesen, 1-2 hónaposan vagy később. Ilyen esetekben a megszületett testvérnek pszichés problémái lesznek, pl. gyakran hatalmas bűntudat, szomorúság gyötri, szándékosan rosszul él. (Magam is ilyen vagyok.) Néhány módszerrel előhozhatóak az akkori, tehát néhány hetes érzelmek, a legbonyolultabb érzelmek is. Bár ezek még másfajta, kezdetlegesebb, de sokkal erősebb érzelmek (ezért olyan meghatározók később is). Tehát vannak módszerek, pl. kineziológia, melyek bizonyítják, hogy ezek az érzések megtörténtek, azaz a magzatok néhány hetes kortól már nagyon is éreznek, még erősebben, mint egy felnőtt ember.

[link]

[link]

2019. szept. 9. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az abortuszról dönt valaki nemcsak azt kell megfontolni, hogy

1. Mit érez/ vagy érezne az embrió, hanem azt is, hogy

2. mit érez/ vagy érezne a nemkívánt gyermek, ha mégis megszületik?

Melyik szenvedés a nagyobb és kegyetlenebb, a még szinte tudat nélküli sejtcsomó fizikai szenvedése, vagy legfeljebb megfogalmazatlan félelme, vagy egy értelmes megszületett gyermek depressziója és éveken át tartó gyötrődése, a feleslegesség és szeretetnélküliség érzése, a kitaszítottság intellektuálisan átélt magánya egy családban, ahová nem várták és nem örülnek neki, sőt bajokat okoz a szüleinek, amiért okolni is fogják tudat alatt.

Nagyon sok gyermek szenved ma alkalmatlan és felelőtlen szülők karmai között. Amúgy is túl sok gyerek születik erre az egyre túlnépesedettebb egyre agresszívebb, egyre szegényebb, egyre szennyezettebb bolygóra. Persze a születésszabályozásnak nem az abortusz az ideális módja, de nagyon sokszor az/ az lenne/ az lett volna a kisebbik rossz.

2019. szept. 11. 09:35
 22/61 A kérdező kommentje:

A túlnépesedés álságos liberális érv, mert ezt Afrikában, Ázsiában kellene szajkózni, itt épp az a probléma, hogy csökken a népesség.

Nem lehet meggyilkolni egy depressziós, rossz életű embert. Egy ilyen magzatot sem lehet. Az emberi élet ennél sokkal értékesebb. Kérdezz meg egy rossz életű embert, hogy meg akar-e halni... A súlyos fogyatékosság esetén én is megfontolnám.

2019. szept. 11. 09:39
 23/61 A kérdező kommentje:
20, nem is lep meg, hogy egy orvostanhallgató ezt nem tudja. Nézz utána. Linkeltem pár oldalt is. Attól, hogy az iskolában a Maslow-piramist, a gravitációt, a lapos Földet vagy a kisebbségek Trianon előtti elnyomását tanítják, még nem lesz igaz.
2019. szept. 11. 09:41
 24/61 anonim ***** válasza:

Nem liberalizmus, hanem tények és összefüggések logikus ismerete. Itt már rég megtörtént a túlnépesedés és a népességrobbanás. Innen is elindult a kivándorlás, itt is voltak háborúk, éhínségek, járványok - éppen a szaporaságunk miatt.

Kizárólag örülni lehet annak a folyamatnak, melynek nyomán végre elindult békés körülmények közt, egy lassú, természetes fogyás, amelyhez visítozás helyett alkalmazkodni kell(ene) a rendszereknek.

2019. szept. 11. 13:51
 25/61 anonim ***** válasza:
100%
Amit linkeltél oldalt, ahogy korábban írták ez olyan, mintha a nők lapjából linkeltél volna. Kérlek orvosi szakcikket mutass erről és megleszek győzve. De addig is tanuld tovább az anatómiát. Esetleg iratkozz be te is, ha nekem nem hiszel.
2019. szept. 11. 17:54
 26/61 A kérdező kommentje:

linkek (bár ez nem ezen múlik, a neten sok minden nincs is fent)

[link]

[link]

[link]

[link]

stb.

2019. szept. 11. 19:56
 27/61 anonim ***** válasza:
77%
Te az iker szindrómáról linkelsz cikkeket én meg arról beszélek, hogy a magzat nem érez az első trimeszterben, mivel az idegrendszer még nem fejlődött ki, amely lehetővé teszi azt, hogy érezzen. Kérlek erről mutass valamilyen orvosi cikket, hogy már hamarabb megjelenik az idegrendszer és akkor beállok én is abba a csoportba akik az abortuszt ellenzik. Nem véletlenül van meghatározva orvosilag és törvényileg is, hogy meddig lehet ezt megtenni.
2019. szept. 12. 07:54
 28/61 A kérdező kommentje:

Az elveszett iker szindróma csak úgy lehetséges, ha a magzat már nagyon korán bonyolult érzelmekre képes. Egy szakember, Greenfeld szerint talán fokozatosan alakul ki az idegrendszer, és már teljes kifejlődése előtt is működik. Az mindenesetre biztos, hogy a néhány hetes magzat érez, ezt számtalan esetben kimutatták. Nem minden van fent a neten, a témáról alig van fent valami.

[link]

2019. szept. 12. 08:56
 29/61 anonim ***** válasza:
20%
Az egyház meg azt mondja van Isten. Az ateisták meg azt, hogy ősrobbanással keletkezett. Egyikre sincs tudományos igazolás csak elmélet. Viszont a magzatra van. Beszélj egy orvossal nyugodtan erről.
2019. szept. 12. 13:22
 30/61 A kérdező kommentje:
Beszéltem, a saját szememmel láttam a dolgot, ezt orvosok találták ki. Istenre nincs egyértelmű bizonyíték, erre van, ezért tudomány.
2019. szept. 12. 13:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!