Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Szerintetek ez az egész nem...

Szerintetek ez az egész nem csak ámítás?

Figyelt kérdés

Tömören és röviden szeretném kifejezni magam. Természettudományokat tanulok hazánk legnagyobb egyetemén, és a másik leghíresebben meg gazdaság-szociológiát. Úgy érzem mind humán és reál "műveltségem" bőven megüti az átlagot, mindemellett sokat tanulmányoztam a Bibliát nem vallási, hanem kultúr-történeti érdeklődésem révén. Fentieket csak azért írom le, hogy alátámasszam, hogy évek tanulmányai alatt felgyülemlett véleményemet mondom el, 25 évesen.

Véleményem szerint a horoszkóp butaság. Érveimet gyorsan pontokba szedem:

1. A Földön 6 milliárd és még több ember él. Szerintem égtelen nagy egoizmusra vall, hogy a világegyetem úgy lett elrendezve, hogy az ember sorsát megmutassák.

2. A csillagokból való következtetés azt felételezi, hogy azon csillagokból olvasnak, amelyeket látnak. Pedig milliószor több olyan csillag van, amelyeket nem látunk. Akkor azok nem hatnak az életünkre? (És ha igen, hogyan tudnánk felérni a hatásukat, ha nem is látjuk őket?)

3. Az emberi psziché és attitűd rendkívül bonyolult dolog. Az ember személyiségfejlődését rengeteg dolog befolyásolja (nevelés, anyagi háttér, iskolázottság, betegség stb.), éppen ezért úgy vélem, hogy az innen millió kilométerre lévő égi objektumok egyszerűen nem hathatnak az ember életére.

4. Természettudósok a csillagok együtt álását is minimálisan kis hatásúnak vélik bolygónkra (mint forgási sebesség, ár-apály jelenségre való hatás). Ha ők (vagyis lassan mi) semmi érdemit nem tudunk kimutatni több évtizedes/évszázados kutatással, akkor miért hisznek olyanok szavának, akik a megismerés sokkal "alacsonyabb", bizonyíthatatlan fokán állnak.

5. Én igazából úgy gondolom, hogy a horoszkóp és csilagképek jövendölései önbeteljesítő jóslat. Ha az embernek azt mondják, hogy "ez meg az jó lesz a jövő pár napban/hétben, és más dolgok meg rosszabbak", akkor az ember meg fogja találni az életének, a vele történtek azon eseményeit, amivel önmagának alátámaszthatja a horoszkópok jóslatait.

6. Barátnőmmel (én mérleg vagyok, míg ő kos) több "szakértő" szerint sem vagyunk egymásnak valók a csillagképünk alapján. Ő túl heves, én túl nyugodt típus vagyok, szerintük (3 független szakértőhöz mentünk, én főként szkeptikus kíváncsiságból, barátnőm meg ismeretszerzés céllal volt a dologban), szóval valami képlet alapján mindannyian azt állították, hogy mi nem vagyunk egymásnak valók.

Ezen megmondom őszintén először felháborodtam, hogy "mégis mit képzelnek, 5 perce sem ismernek", de a végén összemosolyogtunk a barátnőmmel, akivel nagyon szeretjük egymást immár 3 éve.

Ha esetleg valami közbejönne, és szétmennénk (ennek nyoma sincs most) akkor sem lennék képes elhinni, hogy a csillagok miatt így rendeltetett. Pláne, ha nem megyünk szét.

Tényleg nagyon kíváncsi lennék, ha megosztanátok vele, hogy ti miért hisztek a horoszkópokban?

2010. máj. 7. 22:04
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Holnap válaszolok mert ma már fáradt vagyok.
2010. máj. 7. 23:53
 32/40 A kérdező kommentje:

Ok. Jó éjt!

És köszönöm!

2010. máj. 7. 23:55
 33/40 anonim ***** válasza:
Földhözragadt vagy, ennyi. Én azért hiszek a horoszkópban, mert TELJESEN igaz rám, és általában azokra is, akiket ismerek. Ez persze nem fizika, vagy hasonló h*lyeségek. De nekem elég bizonyíték. Jah, amúgy meg ha a tudósok bebizonyítják (vagy azt mondják) hogy sz*rt enni jó, akkor te nekiállsz megenni? Ugyan már, miért kell mindent elhinni amit a tudósok mondanak?? Ittvan pl. ez a H1N1; szerinted létezett olyan betegség?? Azért (is) találták ki, hogy eladják a vakcinákat. Na ennyit róluk.
2010. máj. 8. 09:55
 34/40 A kérdező kommentje:

Ma 09:55.

Na, számomra az a félelmetes, hogy ilyeneknek szavazójoguk van. Inkább a csilagoknak legyen hatása az életemre, mnt a te X-ednek.

Éreccséggidd megva'?

2010. máj. 8. 10:11
 35/40 A kérdező kommentje:

Ma 09:55!

Ha torokgyulladásod van, ne vegyél be antibiotikumot, ha fáj a fejed, akkor hagyd ki a fájdalomcsillapítókat, ha 40 fokos lázad van, akkor eszedbe ne jusson lázcsillapítót bevenni. És mivel a fizika szerinted hülyeség: könyörögve kérlek, SOSE kapcsold be a biztonsági övedet, ha kocsiban ülsz! ;)

2010. máj. 8. 10:13
 36/40 A kérdező kommentje:

Különben ez tipikus emberi hülyítési alap: "TELJESEN igaz R Á M". Ekkora egót!Nekem nem ez a tapasztalatom. De ha rád eltalálnak valamit, akkor az már igaz! Na, gratulálok!

Tudod mi igaz itt mindenkire? A gravitáció, és hogy a légszennyezettség mindenki csontjából kimutatható, az igaz mindenkire!

2010. máj. 8. 10:15
 37/40 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy itt a neten mindenki előtt nyilvánvalóvá teheted, hogy mekkora sötétség honol a fejedben, az 50 év kő kemény fizika, matematika, elektrotechnika tudományának köszönhető! Kapcsold ki! Most rögtön!
2010. máj. 8. 10:19
 38/40 A kérdező kommentje:

"A Kos jegyben a Nap a tüzes Marssal szövetkezik, ennek köszönhető, hogy egyénisége temperamentumos. Csupa tűz és lendület, ami erős akarattal párosul. Nehezen tud uralkodni a türelmetlenségén, mindent azonnal meg akar kapni, meg akar valósítani. Elég szélsőséges alkat, túláradó energiájával hol lenyűgözi, hol elijeszti a környezetét. Vaktában határoz, általában az ösztöneire hallgat, és ha menet közben rájön, hogy nem jól döntött, akkor ugyanilyen vaktában változtat, és indul új irányba. Szereti az újdonságot, úttörőként vág neki a járatlan utaknak, hogy elsőként érjen a célba. A félelmet nem ismeri, sőt, sokszor túl merész és a vesztébe rohan. Önbizalma óriási, meg van győződve arról, hogy minden akadályt le tud győzni. És ha valami netán mégis az útját állja, annak gondolkodás nélkül nekiront, azt sem bánja, ha ezzel a saját testi épségét (vagy jó hírét, karrierjét) veszélyezteti. Abból sem tanul, ha megégeti magát. A következő alkalommal ugyanolyan hevesen reagál, ugyanúgy nekiront fejjel a falnak. Idősebb korában már kicsit visszafogottabb, ilyenkor az akadályokat látva leegyszerűsíti a dolgokat, hogy könnyen túljuthasson a nehezén. Mindennél fontosabbnak tartja, hogy feladatait teljesítse, kitűzött céljait elérje. Jó szervező, kezdeményező, jó vezetői képességekkel rendelkezik. Az élet bármely aspektusáról legyen is szó, a versenyszelleme kerekedik felül. A verseny a visszafojtott agresszivitás levezetésére is kitűnő megoldás. (Lehet, hogy ez a titka, miért is kerül ki oly sok élsportoló a Kos jegyűek köréből.) Vezető szerepre vágyik a hétköznapokban is. Néha gyermekien naiv, őszintén hisz az emberi tisztességben és vakon megbízik mindenkiben, mert önmagából indul ki. Emiatt sok csalódás éri. Nyílt sisakkal, becsületesen játszik az élet porondján: az üzleti életben épp úgy, mint a magánszférában, vagy a szerelemben. Olyan partnerre van szüksége, aki tolerálja (talán kicsit féken is tartja) azt az esztelennek tűnő rohanást, amivel végigrobog az életen. Ha sikerül picit lelassulnia, észreveheti a hétköznapokban rejlő apró örömöket is.A negatív aspektusok azonban örökös türelmetlenséget, vibrálást, erőszakos előretörést okozhatnak. Lobbanékonyságát néha önzés kíséri.

A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, valójában ez az égi ujjlenyomatunk. A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat „ébren lévő” oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség." forrás: [link]

Ezek kb. 90%-ban igazak rám, ti is láthatjátok már csak a vita révén, DE DE DE ez KOS, én meg mérleg vagyok.

2010. máj. 8. 10:29
 39/40 anonim ***** válasza:
Húúhh... tömören kifejezted magad!:) Bocs de túl fáradt vagyok hogy az egészet elolvassam, de az a véleményem, hogy van igazságalapja. Rám az összes jellemző igaz. De barátnőmre egy se. Én úgy gondolom, hogy vannak marhaságok főleg a ki kihez illik, mert az nem a horoszkópod dönti el, hogy kit szeretsz, de ha megnézed a legtöbb Rákot, bikát, vagy halat a horoszkópja illeni fog rá.
2010. máj. 11. 20:38
 40/40 anonim ***** válasza:

Huh! érdekes okfejtések. Már amit érdemes olvasni belőlük (és milyen érdekes hogy minden ilyen topicban felbukkan egy nyelvtantanár XD az érvelés csúcsi ők)

Csak pár szó ami így eszembe jut hirtelen (szintén "hülye" reálos mérleg vagyok :D 25 éves, de hobbiból szoktam foglalkozni az ezotériával): Az univerzum nem olyna nagyon bonyolult hely (tényleg nem). Jól lehet ma már milliárd évekre előre és vissza tekinteni a tudomány segítségével! Ez azért nem kis teljesítmény és nem szabadna így lekicsinyelni ("a te fiatal tudományod" meg a többi, nem fiatal! és nem az enyém :P kb azóta foglalkoznak vele mint az asztrológiával) Ja és nem megbántódtam de jó ha tudjuk azért a fizika, kémia, metematika és a csillagászat se a múlt században kezdődött el.

Nem vall egoizmusra a középpontba állítani magunkat :D Bár az igazi végleteket még mindig feszegetjük de jelenleg úgy tudjuk a naprendszerünkben kialakult élet az univerzum elemeinek (periódusos tábla) legbonyolultabb összjátéka. Ezen felül is az értelem megléte (egy lény amely képes elgondolkodni mindazon amit leírtam/tatok eddig) nem kis dolog.

De mindettől függetlenül ugyanazokból a részecskékből vagyunk voltunk és leszünk mint az univerzumunk. Nem vall egoizmusra felértékelni ezt a fajta elemelrendeződést mert nem kis teljesítmény. Főleg ha scifisen továbbgondoljuk hegy ez a fajta elemelrendeződés megint csak összeáll (társadalom) hogy elterjedjen. (és közben persze hogy a kör teljes legyen arról filózik, hogy hidrogén) de ez már csak agymenés :D

Nem vagyok asztrológus nem is sokat értek a számításához sem a történetiségéhez. De nem hiszem hogy a TV-s horoszkópokból kéne levonni a következtetéseket :D (az talán most azért menő, mert válság van. Sok a bizonytalan ember és könnyen megvezethetők). Az tényleg butaság. Az asztrológus nem jósol és a horoszkópból nem a jövődet olvasod ki. Szerintem.

Hogy min mérték? Ez jó kérdés. Meg kéne nézni hogy változott e az asztrológia kutatása az elmúlt években valamit. Szerintem nem sokat :( ez valószínűleg olyan tudomány ami nem fejlődött érdemlegesen semmit az elmúlt évszázadok alatt (mint a metematika pl a középkorban vagy azt megelőzően. Igazából a számítástechnika nélkül a reál tárgyak megrekedtek volna egy szinten. Szerintem)

Úgy gondolom az asztrológia leginkább megfigyeléseken alapult (ami nem azt jelenti hogy rossz. Ott vannak a kísérleti fizikusok. Ne mondja senki hogy ők aztán nem tudnak semmit)

Amiben segíthet az az önismeret. A motivációk feltérképezése. Jó tudni hogy milyen alap tudatalatti hibáink és erényeink lehetnek, ezekben hiszek. A mérlegek családi élete a napokban fellendül, két kübli tej borul a nyakadba kedden stb-ben nem :D.

Az-az általános leírás amit te is idéztél meg olyan mint a sztereotípia nagy átlagban igaz is lehet, de nem az egyénekre vetítve működik.

2010. máj. 18. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!