Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Ezotériában hívők! Miért...

Ezotériában hívők! Miért veszitek be ezt a sok, nyílvánvaló marhaságot?

Figyelt kérdés
A kérdésem komoly. Mi az az ok, ami miatt ti hisztek ezekben? És pontosan mi is az amiben hisztek?

2013. aug. 27. 22:16
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
Ja és mégvalami. A placebo-hatás fizikai betegségek esetében csak szubjektív javulást okoznak, a tüneteket gyógyítják. Nem fogsz semmilyen tanulmányt találni ami bebizonyítaná, hogy objektív fizikai hatása van a placebo-hatásnak.
2013. aug. 28. 00:47
 22/48 A kérdező kommentje:
Az hogy te jobban érzed magad, jobb a közérzeted, az nem azt jelenti hogy jobban is vagy.
2013. aug. 28. 00:53
 23/48 Farkas András D. ***** válasza:
Az agykontroll és az önhipnózis közel állnak egymáshoz, persze vannak olyan dolgok, amiket nem lehet megmagyarázni, személy szerint, az ezotéria jó pár ágazatát szemvényvesztésnek tartom, de például a paranormális jelenségek kézikönyvében leírnak jó pár személyt, aki bírt valamely különleges képességgel, vagy el tudta hitetni, hogy van, bár azt nem említi a könyv, hogy nagyon kis arányban vannak, az igazán sikerek ezoterikusok, azokhoz képest, akik beképzelik az eredményt vagy nem is produkálnak semmit, mikor az ember ilyenekkel foglalkozik, jobban összpontosít, és olyan dolgokat is észrevesz, amit addig nem, nyikorgás a fürdőszobában vagy hasonló. Nekem a kedvenc illuzionistám/mágusom Dinamo, nem tudom, hogy csinálja amit tesz, de ezzel megadja az embereknek a legfontosabb, dolgot,a hitet. Amúgy lehet, hogy egy ezoterikus kísérletet épp oly nehéz megmagyarázni, mint egy féreglyukat, de lehet, hogy csak idő kérdése. Bár azt is figyelembe kell venni, hogy a szellemekhez és démonokhoz hasonló lényekről a múltban is jó pár beszámoló volt. (Bár a démont úgy képzelték el, hogy éjszaka az ember mellkasára ül, és ezzel okoz rossz álmokat), de a szellemek jóval érdekesebbek, annyi beszámoló van jelenleg is, és a múltban is, hogy nem kijelenten, hogy ha a világ számos részéről hasonló észlelések és leírások jönnek, akkor is csak kitaláció. Amúgy ajánlom figyelmedbe a Sirius filmet, nem annyira ezotéria, ellenben az ötlet, hogy meditációs állapotban ufok-nak üzenjük érdekes, és mint a filmben is mondják, jó eséllyel hatásos, az elmúlt 10 évben ez a csoport több, mint 200 észlelést rögzített. Nem mondom, hogy igaz, csak megfontolásra méltó, de mindenki azt hisz amit akar, mi is és a tények is változnak, az egyetlen amit tehetünk, haladunk a korral, és elfogadjuk az új dolgokat, nem kell benne hinni, csak elfogadni.
2013. aug. 28. 01:33
 24/48 anonim ***** válasza:
4%
2012 december 21-én vége lett a világnak. Na nem úgy, hogy elpusztította egy kitalált űrlény faj, hanem úgy, hogy megjelentek a tudatosan magasabb szellemi szintre lépett emberek, akik kitörtek a materializmus, és kapcsolt részei (kettős vakteszt, meg ilyenek) fogságából, és egy fokkal közelebb kerültek a szellemi szabadsághoz.
2013. aug. 28. 01:34
 25/48 anonim ***** válasza:
60%
Azért, mert buták, mint a főőőőd :D
2013. aug. 28. 02:01
 26/48 A kérdező kommentje:

Ez a kedvencem. Ezen mindíg nevetek :DD Az ostobaság térnyerését képesek ezek az emberek úgy beállítani, mint "tudatosulás". Na de az viszont már nem vicces, hogy nagyon sok ember hisz ebben az iszonyatos nagy marhaságban. Sajnos kezdünk balkanizálódni. Valahogy nyugaton a fejlettebb országokban lényegesen kevesebben hisznek ezekben a marhaságokban. Persze ott is vannak hülyék, de jóval kevesebben mint kelet-európában. Ezek valószínű a társadalmi, szociális és oktatási problémákra vezethetők vissza.

1. A beszámolóknak, tapasztalatoknak, élményeknek már kétszer is kifejtettem miért nem lehet hitelt adni. Nem szeretném harmadszor is megtenni, olvass vissza picit.

2. Az a gond hogy ez egy iparág. Ez az iparág a lelkileg kiszolgáltaott, segítségre váró szerencsétlen embereket célozza meg. Azokat akik a csodában reménykednek. Az ezotéri csodát ígér, de nem ad. Csak a haszonszerzés a célja. Gondolj csak bele. Telejósda, óradíjas gyógyítás, méregdrága alternatív kezelés, tízszeres haszonnal árult homeopátiás készítmények, többtízezer forintos agykontroll tanfolyamok, pálmalevekből olvasás szintén többtízezer forintért, sokezres ezotéria könyvek, és még folytathatnám nagyon hosszasan. Annyira nyílvánvaló mi áll ezek mögött.

3. Attól hogy valami új, és hogy vannak akik hisznek benne, az még nem azt jelenti hogy az igaz is. Ha én kitalálom hogy létezik egy spagettiszörny, beszéltem vele, és 100%ig állítom hogy ez igaz, és ezt sok emberrel elhitetem, attól még ez egy orbitális nagy baromság marad.

2013. aug. 28. 02:51
 27/48 A kérdező kommentje:

Na az első értelmes válasz! :D Van még remény :D

2013. aug. 28. 02:54
 28/48 A kérdező kommentje:
Egyébként ajánlom a figyelmetekbe Richard Dawkins Isteni téveszme című könyvét, vagy Bill Maher Religulous c. filmjét... ha már annyira a hiten van a hangsúly :)
2013. aug. 28. 03:01
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Ne várd el tőlük, hogy megmagyarázzák. Sokuk annyira fafejű, hogy akkor is állítja, hogy igaz amit hisz, ha százszor be lett bizonyítva, hogy lehetetlen. És a sok gyűlölködő komment mutatja, hogy mekkora is az átlagos szellemi képességük. Az ezotériának a nagy része amúgy nyilvánvalóan csak átverés, a maradékban lehet valami, de azt is meg kell próbálni tudományosan bizonyítani. (Különben nem hiszem el, mert idióta szkeptikus vagyok :P).
2013. aug. 28. 08:43
 30/48 Fürediné Kiefer EDit ***** válasza:
54%
Az ezotéria titkos tan volt, a tudást régen a beavatottak birtokolták, szigorúan őrizték.Régen volt olyan sokoldalú személy, aki ismerte a titkos tant,belső körben oktatta,de gyógyító, meg látó is volt / 3.szemmel/és pap is.Ez a tan rendszerezi a világmindenséget és benne az embert.,egységben látja a világmindenséget.Azért írták fel egy jósda ajtajára:Ismerd meg magad.A mai modern ezotéria azt is állítja: Ha megismered magad,ezáltal megismered Istent.Én az agykontroll után átvettem egy 100 éves ismeretet: a természeti törvények hatását és elég sok idő után kezdtem megtapasztalni,hogy ezek valóban működnek, és jól beválik a gyakorlatban a holisztikus szemlélet is.Pál apostol azt mondta: Vizsgáljunk felül mindent és ami jó,azt tartsuk meg.Egy elmélet,egy idea is akkor jó, ha a gyakorlatban működik.A 6 erős természeti törvény az egész világmindenségre vonatkozik,ezekből a kedvenceim: a megnyilvánulás tv.-e,a periodicitás tv.-e,az egyensúly tv.-e,az analógia tv.-e, a szeretet,a részvét,az empátia tv.-e,ezek mind megjelennek a hétköznapokban is,ha tudunk róla, ha nem.Pld.ha valaki nem nyilvánul meg / nem őszinte, sumák/ akkor testi szinten blokkok keletkeznek,és az illető megbetegszik.A pszichés problémák testi tüneteket okoznak.Saját magunkon is tapasztalhatjuk a világba beépített törvények hatását, és ha azt tudatosítjuk harmonikusabb lesz az életünk.A legnagyobb tudás a megtapasztalás, mivel mindenki egy kis univerzum.
2013. aug. 28. 09:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!