Ezotériában hívők! Miért veszitek be ezt a sok, nyílvánvaló marhaságot?
10. válaszoló:
Dehogynem. Placebo-hatás. Egy pszichobiológiai esemény.
Igen, újra felmerül a kérdés,hogy minek járnak ide szkeptikusok?
1. Vannak olyanok akiknek jobban működik az életük ha hisznek pl. egy vallásban. Bizonyítani úgy sem fogják tudni, feladni meg nem fogják csak azért mert ide jött valaki ugatni!
2. Vannak akik pedig megtapasztaltak dolgokat. Azoknak meg nem fogják tudni bemagyarázni, azt hogy amit ők megtapasztaltak az nincs csak azért mert a szkeptikusok még nem tapasztalták.
Tehát szkeptikusok! kár a gőzért! Menjetek át a szex fórumra az sokkal izgalmasabb és ott még azt is elmagyarázzák nektek, hogy hogyan lehet hosszabb a kis pcstök! :)
11.
Ismét helyben vagyunk:
A placebo hatást hol bizonyították materialista alapon???
Visszajutottunk a hit erejéhez!
Szerintem mindenkinek joga van abban hinni amiben szeretne. Te abban HISZEL, hogy az ezotéria hülyeség. Én is csak kis részét tudom elfogadni, de ahány ember annyiféle gondolkodás. Mindenkinek jár egy saját igazság, egy saját világkép. És szíve joga eldönteni, hogy ebbe a világképbe mi tartozik bele. Így értelemszerűen nem is lehet megmagyarázni miért hiszünk valamiben, mert minden ember más, mindenki máshogy értelmez bizonyos dolgokat, jelzéseket. Ami neked teljesen logikusnak tűnik, az másnak egy hatalmas baromság. Amúgy meg az ezotéria nagyon tág fogalom, rengeteg dolog tartozik bele. Illetve abba gondolj bele, hogy olyan sok szellemekről/idegenekről/mágiáról szóló történet van. És ha csak egy is valós belőlük, már át kell értelmezni az eddig gondoltakat.
Egyébként ha komolyabb, normális, ezotériában jártas embereket szeretnél találni, akkor szerintem ne ezen a fórumon próbáld, mert itt minden 3. kérdés trollkodás és minden 2. felhasználó csak trollkodni jár föl.
Tudod mi az a pszichobiológia? Na akkor meg ne beszélj csacsiságokat :)
Azért mert hiszel valamiben az még nem teszi azt igazzá. Ha én hiszek a fogtündérben akkor az létezik? Természetesen nem. Abban eggyetértünk hogy az orvoslás rossz irányba halad hiszen a léleknek is kell a gyógyítás nem csak a testnek. Ha elmész egy vizitre ott meg kellene hogy kapd a megfelelő piszichológiai segítséget is, de ezt sajnos jelenleg nem történik meg. De a megoldás ez lenne, nem az áltudományokba vetett hit. A tapasztalást már leírtam hogy miért nem lehet figyelembe venni. Jim Jones 1978-ban megtapasztalta hogy isten beszél hozzá, majd a parancsára tömeges öngyilkosságot hajtott végre a 913 hívével eggyüt. Ők is szintén tapasztaltak. A halucináció csak hamis érzékelés.
Egyébként a stílusod arról árulkodik hogy kezdesz kifogyni az ész érvekből :)
Azt kérdeztem hogy hol bizonyították materialista alapon a placebo hatást????????
Tényeket leszel szíves! és Nem kifejezésekkel dobálózni!
Én nem HISZEK abban hogy hülyeség. Nem én állítom hogy az ezotéria baromság. Az ezotériában hívők állítják hogy nem az. Egy tárgyaláson sem a gyilkossággal vádolt embernek kell bebizonyítani hogy ártatlan, hanem a vádlónak hogy bűnös. Nem nekem kell bebizonyítani hogy az állításuk hamis, hanem nekik hogy igaz. Ez nem hit kérdése. A jóslás, a csakrák létezése, az aura létezése, a távgyógyítás, stb. ezek nem hitbéli kérdések, hanem tudományos kérdések. Tudományosan igazolhatóak vagy sem. A válasz: nem. Vagy ezek szerint az ezotéria vallás? Ha igen, akkor nincs több kérdésem.
Csak nem képzeled hogy biológia kiselőadást fogok neked tartani. De rendben. Tessék íme:
Olvasgass :)
Olvasgattam de ebben én materialista bizonyítékot nem találtam arra hogy mitől gyógyul meg valaki, attól hogy elhiszi hogy az a préselt liszt (vagy bármi) amit bevett meg fogja gyógyítani. (A nyugati orvoslás szemlélete ezzel egyébként éppen ellentétes.)
Az egy másik dolog,hogy lesznek materiális következményei a folyamatnak, hiszen a végeredmény is materiális! (Ezek a következmények olvashatók)
Akkor olvasd át mégegyszer figyelmesebben :)
Egyébként tipikus hivő érv a "nem tudod bizonyítani hogy nem látezik". Mégha igen, akkor is gyakran használják. Csak van egy különbség a tudomány és hit között. A tudomány eliseri ha valamit nemtud bizonyítani és dolgozik annak a bebizonyításn. Sőt! A távedéseit is beismeri és változtat a törvényein ha kell. A hit ezzel ellentétben nem ismeri el hogy nem tudja egy jelenség okát, hanem dogmákat állít fel hasraütésszerűen. A görcsös ragaszkodás az élet megfejtéséhez már szinte kóros. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!