Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az indiai és az európai...

Az indiai és az európai horoszkók között hatalmas a külömbség, ennek mi az oka?

Figyelt kérdés
Nekem teljesen más az aljegyem és a holdam például, amit irtó furának tartok, és igazából összezavaró egy kicsit...

2013. aug. 6. 15:44
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
49%
Ezt azért bírom, én írtam a kérdésre normális, témához tartozó normális válaszokat, de én vagyok lepontozva az összes hozzászólásomnál, hogy nem hasznos... Tehát azért mert írok asztrológiáról választ ami az asztrológiáról kérdez, 0%-ban hasznos csak mert pár embernek akit nem érdekel a dolog nincs jobb dolga mint lepontozni. Na ez már pofátlanság...
2013. aug. 7. 17:06
 22/39 anonim ***** válasza:
49%
" Tehát azért mert írok asztrológiáról választ, egy kérdéshez ami az asztrológiáról kérdez"** (Javítom)
2013. aug. 7. 17:09
 23/39 A kérdező kommentje:
én is le lennék pontozva, ha le birnának :D
2013. aug. 7. 21:44
 24/39 anonim ***** válasza:
49%

Az asztrológia ezer sebből vérzik. Kalandnak, játéknak jó, de komolyan venni? Az, hogy régi és bonyolult, abból nem következik az, hogy a következtetései helytállóak. Még azt sem tudja igazán megmondani, hogy mit akar megmondani. Még a Földön sem állja meg a helyét, pl. nagy hőséget jósol valaki ilyen - olyan együttállásból, közben meg a déli féltekén tél van. Állócsillagok, szoros értelmen olyanok nincsenek. Csillagképek? Mi találtuk ki őket, kapott egy nevet, de lehetne ugyanaz a csillagkép búgócsiga vagy víziló is, fantázia kérdése. A csillagkép csillagai csak innen a Földről nézve formálják ezt a képzelt képet, valójában, adott esetben nagy távolságra vannak egymástól. A csillagjegy fogalma pedig nem is azonos a csillagképével (állatövi csillagképből 13 van egyébként, nem 12) azaz, nem létező dolog.

Az ok okozati probléma sem feloldható, ha van egy együttállás, abból hogyan következik bármi is? Csak?

Ez egy filozófiai irányzat, a "minden egy" elképzelése, miszerint ami fent van, az van lent is, szimbolika. Föld központú, holott ma már tudható, a Föld egyáltalán nem kitüntetett hely a Világegyetemben, nekünk sokat jelent, mert itt élünk, de a Világnak nincs közepe.

Ilyen alapon tenyérből is jósolhatunk, ólmot önthetünk stb. Hiszen minden - mindennel összefügg, nem kell hosszan számolgatni.

2013. aug. 8. 19:44
 25/39 anonim ***** válasza:
49%
A véleményét feljegyeztük, és hasznosítjuk a feltűnési viszketegségben szenvedők válaszait feldolgozó kutató intézetünkben.
2013. aug. 9. 17:55
 26/39 A kérdező kommentje:

Konkrét kommentárt ennyit fűznék hozzá: az asztrológia azért elég keményen matematikán alapul, sőt, elsősorban számításon, és csak azután jön a filozófia része...

Emellett pedig annyit, hogy megértem, ha valaki a racionalitást kedveli, meg az általánosságban mindenfelé elfogadott tudományokat, csak az nem akar leesni, amióta a kérdésemet kiírtam, hogy miért okoskodik az, akinek más a nézőpontja? Ez a 30 sor szöveg nem szólt másról, minthogy elmagyarázza nekem valaki, hogy ő miért hisz megrendíthetetlenül a saját, enyémmel ellentétes nézőpontjában. Felesleges volt a törekvés, mert hidegen hagy. Ezek a kommentek kezdenek a hasmenéshez hasonlítani... Senki se hívta, senki se szereti, rettenetesen unalmas, de csak jön...

2013. aug. 10. 18:50
 27/39 anonim ***** válasza:

"az asztrológia azért elég keményen matematikán alapul, sőt, elsősorban számításon"

Pontosan ezért teljesen jogos az asztrológiai rendszereket érő kritika matematikai illetve csillagászati alapon. A filozófia az más, lehet filozofálgatni a világmindenség misztériumáról. De ha valaki felteszi azt a kérdést, hogy most hogy is lehet összerakni a keleti meg nyugati asztrológiai rendszereket, az nem filozofál, hanem a matematikai és csillagászati alapokra kérdez rá.

Persze nagyon sokszor találkoztam már azzal az ezoterikus kállai kettőssel (néptáncfajta? egyet jobbra egyet balra). http://www.youtube.com/watch?v=TQ26FW06pHk

Amíg úgy tudnak hivatkozni a tudományra, hogy tudomány jó, tudomány szép, matematikára és kvantummechanikára épül minden ezoterikus tan, addig tudományosak. Abban a pillanatban, hogy valaki ugyanerre hivatkozva kritizálni merészeli példának okáért az asztrológiát, abban a pillanatban máris filozófia, meg világnézet, és különben is tessék Britney-t békén hagyni. http://www.youtube.com/watch?v=kHmvkRoEowc

2013. aug. 10. 20:46
 28/39 anonim ***** válasza:
0%

Ide olyan fantasztikus és intelligens tudományos téren túlképzett emberek járnak, hogy nem képesek értelmezni egy egyszerű saját nyelvükön megfogalmazott kérdést. Legalábbis tekintve hogy olyan dolgokat írnak a kérdés alá aminek semmi köze magához a kérdéshez, elég erőteljesen erre a következtetésre jut az ember...

Nektek inkább a szövegértés tudományával kéne foglalkozni (Úgy tűnik kimaradt az általános iskolában). Emellett nem ártana egy kis továbbképzésmás téren sem (és elég szépen fogalmaztam), amitől talán rájönnétek hogy mielőtt véleményt alkottok valamiről, nem ártana belemerülni kicsit mélyebben a témába.

2013. aug. 11. 16:11
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

De szerintem a mondandóm lényegéből is csinálok egy 10 órás videót hátha úgy könnyebb megérteni.

Semmi gond másoknak is 10 óra megérteni a dolgokat...

http://www.youtube.com/watch?v=z9Uz1icjwrM

2013. aug. 11. 16:17
 30/39 anonim ***** válasza:
0%
Utóirat: Boccs az off-ért :DD Muszáj volt...
2013. aug. 11. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!