Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az indiai és az európai...

Az indiai és az európai horoszkók között hatalmas a külömbség, ennek mi az oka?

Figyelt kérdés
Nekem teljesen más az aljegyem és a holdam például, amit irtó furának tartok, és igazából összezavaró egy kicsit...

2013. aug. 6. 15:44
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
ez megint nem jó példa... amiről szó van, az az, hogy az asztrológiában meghatározott rendszereken belül más eredményeket kapunk... a gravitációnál szintén ez a helyzet: más rendszerekben vizsgálva a mért értékek eltérnek... a Földön nagyobb, a Holdon kisebb, a Jupiteren lehet, hogy felállni se birnék. Szóval a példa nem megfelelő, ezért mondom, hogy tényleg hagyjuk a témát illetve a konkrét kérdést nem érintő hozzászólásokat.
2013. aug. 6. 18:58
 12/39 anonim ***** válasza:
54%

Nem, nem... Ennél kicsit bonyolultabb, inkább akadályt vagy "hibát" jelez. Ha jól tudom az északi és déli holdcsomópont mindig retrográd. De hogy pontosan melyik bolygónál mit jelez azt én sem tudom, nem vagyok szakértő, csak foglalkoztam a dologgal még régebben. De találhatsz erről bővebben dolgokat interneten, én nem akarok hülyeségeket mondani.

[link]

2013. aug. 6. 19:00
 13/39 A kérdező kommentje:
rendben, utánajárok :) itt egész másokat kell keresni, a nyugatiba épp kezdtem belejönni, mikor megnéztem a védikusat, és rájöttem, hogy az nagyon nem olyan, úgyhogy "kezdhetem előlről". köszönöm a linket :)
2013. aug. 6. 19:05
 14/39 anonim ***** válasza:
39%

ma 18:53

Ez nem kérdőjelezi meg az asztrológiát, amikor a két zodiákus rendszer külön vált, akkor akkor még teljes mértékben megegyeztek. A nyugati asztrológia nem ősi, egészen fiatal, és ezért rendkívül sok pontatlanságot is találhatunk benne. Olyan mint egy rossz tanítvány... A védikus asztrológia pedig megőrizte az ősi tudást, romlatlanul.

A tudomány sem tudott mindig mindent pontosan megállapítani, sok mindenre csak később derült fény hogy téves, és rendszeresen változott, sok téren például kémia még a mai napig is rengeteg tényként tartott dolog, valójában csak feltételezés. Változékony mint a Hold...

2013. aug. 6. 19:07
 15/39 anonim ***** válasza:
19%

" a gravitációnál szintén ez a helyzet: más rendszerekben vizsgálva a mért értékek eltérnek."

Ezzel arra célzol, hogy Indiában másképp hatnak a bolygók? Vagy mire?

Gravitációs erőből egyféle van, ami a jelenlegi ismereteink szerint az Univerzumban egységesen hat. Az hogy a Hold felszínén más gravitációs erő hat rád, mint itt a Földön, az nem befolyásolja azt, hogy a gravitációs erőt leíró fizikai törvények egységesek.

A védikus és nyugati asztrológia eltérése azt igazolja, hogy az asztrológia elsősorban hagyományok és kultúra terméke, nem pedig másé. Ha ki lehetne

2013. aug. 6. 19:17
 16/39 anonim ***** válasza:
29%
Köszönjük Emese... Tehát köszönjük az észrevételt, nekem nincs kedvem tanfolyamot tartani neked az asztrológiáról, esetleg kezdj el kicsit mélyebben foglalkozni a dologgal, utána nagyon szívesen folytatunk párbeszédet veled, a dologról. Addig is a véleményed... irreleváns.
2013. aug. 6. 19:19
 17/39 anonim ***** válasza:
2013. aug. 6. 19:20
 18/39 A kérdező kommentje:
lassan meglesz 100 éve már, hogy a fizikán belül rájöttek: a fizikai törvények nem egységesek... lásd kvantumfizika... 1930-as évek óta nem is történt nagy változás a fizikában... a relativitáselméletet leszámítva (ami az én állításaimat támasztja alá)... arról nem is beszélve, hogy újabban azt az elméletet is megdöntöttnek tekintik. szóval, ha úgy vesszük, igen, az én viszonyra alapozott megállapításom az egész asztrológia dologgal kapcsolatban is kérdéses lehet... de minden egyes alkalommal, mikor ilyenekkel kötnek bele a kérdésembe, csak annyit írok, hogy nem a témához kapcsolódik, mert én nem abból a szemszögből nézve tettem fel e kérdést/nem a konkrét kérdésemre ad választ. szóval a gondolataim megreformálását még oktató jellegű megkérdőjelezéssel sem szeretném, nem ez a szándékom, a megértést köszönöm.
2013. aug. 6. 19:30
 19/39 anonim ***** válasza:
7%

"a relativitáselméletet leszámítva (ami az én állításaimat támasztja alá)"

Aki nekem ezek után azt meri mondani, hogy addig ne formáljak véleményt az asztrológiáról, amíg nem tanultam ki minden részletét, azt teli torokból képen röhögöm.

Persze én vagyok a hibás, én jöttem ide provokálni, de akkor is döbbenetes. Ha mutatsz egy indiai fizikakönyvet, ami szerint a tárgyak felfelé esnek, és tömeggel rendelkező testek nem görbítik, hanem egyenesítik a teret, akkor lesz majd miről beszélnünk.

2013. aug. 7. 16:01
 20/39 A kérdező kommentje:
Kedves felhasználók, akik erre a kérdésre kattintanak. Felesleges elolvasni a válaszokat, mert sajnos nagyon eltértünk a tárgytól, és csak egy összeszólalkozás lett belőle.
2013. aug. 7. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!