Az indiai és az európai horoszkók között hatalmas a külömbség, ennek mi az oka?
Nem, nem... Ennél kicsit bonyolultabb, inkább akadályt vagy "hibát" jelez. Ha jól tudom az északi és déli holdcsomópont mindig retrográd. De hogy pontosan melyik bolygónál mit jelez azt én sem tudom, nem vagyok szakértő, csak foglalkoztam a dologgal még régebben. De találhatsz erről bővebben dolgokat interneten, én nem akarok hülyeségeket mondani.
ma 18:53
Ez nem kérdőjelezi meg az asztrológiát, amikor a két zodiákus rendszer külön vált, akkor akkor még teljes mértékben megegyeztek. A nyugati asztrológia nem ősi, egészen fiatal, és ezért rendkívül sok pontatlanságot is találhatunk benne. Olyan mint egy rossz tanítvány... A védikus asztrológia pedig megőrizte az ősi tudást, romlatlanul.
A tudomány sem tudott mindig mindent pontosan megállapítani, sok mindenre csak később derült fény hogy téves, és rendszeresen változott, sok téren például kémia még a mai napig is rengeteg tényként tartott dolog, valójában csak feltételezés. Változékony mint a Hold...
" a gravitációnál szintén ez a helyzet: más rendszerekben vizsgálva a mért értékek eltérnek."
Ezzel arra célzol, hogy Indiában másképp hatnak a bolygók? Vagy mire?
Gravitációs erőből egyféle van, ami a jelenlegi ismereteink szerint az Univerzumban egységesen hat. Az hogy a Hold felszínén más gravitációs erő hat rád, mint itt a Földön, az nem befolyásolja azt, hogy a gravitációs erőt leíró fizikai törvények egységesek.
A védikus és nyugati asztrológia eltérése azt igazolja, hogy az asztrológia elsősorban hagyományok és kultúra terméke, nem pedig másé. Ha ki lehetne
"a relativitáselméletet leszámítva (ami az én állításaimat támasztja alá)"
Aki nekem ezek után azt meri mondani, hogy addig ne formáljak véleményt az asztrológiáról, amíg nem tanultam ki minden részletét, azt teli torokból képen röhögöm.
Persze én vagyok a hibás, én jöttem ide provokálni, de akkor is döbbenetes. Ha mutatsz egy indiai fizikakönyvet, ami szerint a tárgyak felfelé esnek, és tömeggel rendelkező testek nem görbítik, hanem egyenesítik a teret, akkor lesz majd miről beszélnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!