Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Van itt tapasztalt asztrológus?

Van itt tapasztalt asztrológus?

Figyelt kérdés
Szintén asztrológiával foglalkozom. Viszont nincs egyértelmű tapasztalatom a következőről, melyről az asztrológusok meglátása megoszlik: a Merkúrt ill a Holdat hol vegyes hatásúnak írják le, hol meg harmonikusnak. A tapasztalt elemzőket kérdem: ti melyiket vélitek jellemzőnek egyikre ill másikra, és miért?
2013. jún. 10. 12:09
1 2 3 4 5
 31/42 Astara ***** válasza:

Igen, mikor volt a rekordhideg Új Zélandon??? Jún.21-ig??? amikor tombolt a 38 fok nálunk vagy most amikor nálunk is 20 van max.?

Nos, az asztrológiát a Földközi-tenger térségében "találták ki" tehát főleg mediterrán országokban ehhez képest nálunk is képes "megjósolni" mutatni dolgokat meg akár Szibériában is. A Jupiter /Nap együttállás mint példa az esszenciális jelentésükön túl azért jelentős itt Mo-n, mert Magyarország a Nyilas jegyhez tartozik, melynek uralkodó bolygója a Jupiter, tehát ami a Jupitert érinti, az fog hatni az országra is. Nem tudom Új-Zélandnak mi az uralkodó bolygója?

2013. jún. 26. 16:05
 32/42 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan milyen a mai időjárás Új - Zélandon, de tél van a déli - féltekén az biztos, így ott rekordhőség sem lehet. A Föld nem kis részén nincs rekordhőség.

"20 fokos hőmérséklet különbség az ország keleti és nyugati része között" Tegnap előtti hír. Pedig nem vagyunk Oroszország méretűek.

Szibériában hol képes megjósolni az időjárást az asztrológia? Szibéria irgalmatlan nagy, lehet a kazah határ mellett 30 fok, északabbra meg örök fagy egy időben.

Magyarország miért tartozik a nyilas jegyhez? Komolyan érdekel. Milyen módon lehet egy államot csillagjegyhez kapcsolni?

2013. jún. 26. 16:35
 33/42 Astara ***** válasza:

"Magyarország miért tartozik a nyilas jegyhez? Komolyan érdekel. Milyen módon lehet egy államot csillagjegyhez kapcsolni?"

Hagyomány alapján, ill. az alapításának horoszkópja alapján.

2013. jún. 28. 00:18
 34/42 Astara ***** válasza:

"Az asztrológiánál mi felel meg az úszónak és a kapcsolónak? Ez érdekel engem. "

Mindaz amiről eddig beszéltünk és volt szíves elkerülni a figyelmed: a bolygók, jegyek, házak, az egész horoszkóp maga...

"Meg tudod mondani, hogy balesetmentes lesz - e az utad? Jó neked, ez nekem se ártana. Attól összetettebb a közlekedés, hogy ezt így meg lehessen mondani. "

Ezt milyen bizonyíték alapján mondod? Mert igenis meg lehet mondani kérdőasztrológiával h. milyen lesz az utad, balesetmentes-e vagy sem, lerobban-e a kocsid vagy nem stb.

"Vagy akkor mégis tudtok jósolni? Mert eddig arról volt szó, hogy nem. De ha 99 % - os az előrejelzés, akkor már a lottót is megnyerted bizonyára."

Én sose mondtam, h. nem lehet vele "jósolni" vagy előrejelezni, kinek hogy tetszik....a lottót két okból nehéz vele megnyerni:

egy: nagyon gyakran ugyanazt nem lehet megkérdezni, tehát minden héten, mert egy idő után hatástalan lesz (ez így van sportfogadásnál is, tőzsdézésnél is - ki van próbálva!)

kettő: csak olyan dolgok jelenhetnek meg a kérdőasztrológiában ami az eredeti születési horoszkópodban is belefér - magyarán ha nem lehetsz eleve milliómos, akkor sajnos a kérdőasztrológiában sem fog jelölődni a lottó 5-ös, max egy 3-mas...sajnos.

2013. jún. 28. 00:24
 35/42 anonim ***** válasza:

Most csak az ország horoszkópjával kapcsolatban reagálnék. Mikor is alapították Magyarországot? Szerintem ez nem is olyan egyértelmű. 896 - ban? Van aki 895 - öt mond. A hónap, nap teljesen bizonytalan. Ne beszéljünk a kettős (vagy többes) honfoglalás elméletéről. Megint mások 1000 - re teszik, Szent István uralkodásának a kezdetére, hiszen ekkor váltunk állammá.

Mást jelent ma az "állam", "ország" szó, mint ezer éve. A szent istváni Magyarország nem volt teljesen ugyanaz, mint ami a török hódoltság alatt, vagy a Monarchia idején létezett, vagy ami ma van. Az állam egy ember által kreált egység, az hogyan "születhet"?

Jut eszembe, egy ember mikor születik? Mitől függ, hogy mikor születik? Ma már nem csak természetes okokon múlik, megindíthatja az orvos a szülést hamarabb, ha akarja, vagy császármetszést hajt végre. Vagy a fogantatás számít? Ha valaki minden nap, vagy naponta többször él szexuális életet, az honnan fogja tudni a pontos napot, órát amikor megfogant a gyerek?

2013. jún. 28. 06:55
 36/42 Astara ***** válasza:

ok, megtévesztettél :-) neked tényleg egy asztró tanfolyamon a helyed, mert tkp.jók a kérdéseid, csak ezekre már az elején választ kapnál - ezek a "gyakran ismételt kérdések" GYIK, kezdők kérdései, hamar túl lennél rajtuk és sokkal izgalmasabb összefüggéseken törhetnéd a fejed. :-) Ajánlom neked Kalo Jenő vagy Herbály Zsuzsa asztrológusok iskoláit.

Ami a kérdésed illeti: egy ország pontos horoszkópja az alapitó okiratának, ált.alkotmány beiktatásának idöpontján nyugszik ill.ha az államformája vagy megnevezése változik akkor "új" horoszkópja lesz l. Magyar Népköztársaság, Magyar Köztársaság, Magyarország....

A gyereknél pedig az első önálló lélegzetvétel számít a születés időpontjának manapság - a középkori asztróban ez egy kicsit másképp volt, de az eredmény szempontjából nem olyan fontos....

2013. jún. 29. 09:04
 37/42 A kérdező kommentje:

Ez az akadémikus szemléletű ember mennyi fals érvet összehordott, a napokkal ezelőtti beírásában. :)) Pont hogy ő gondolkodik olyan módon, ami tökre esetleges, összefüggéstelen legtöbbször, de ezt vetíti ki másokra. :))

Csak egy a sok közül:

"Egy pl. ma esett az eső. Kínában bank válság van. Ha jövőben ha hétfői napon esik, Kínában bankválság lesz.

Ma esett? Igaz.

Hétfő van, Igaz.

Kínában zuhan a tőzsde? igaz.

Ha esik hétfőn, Kínában szignifikánsan nagyobb valószínűséggel lesznek bank problémák? Nem igaz.

Miért nem? Mert az időjárás és a hét napja nem függenek szorosan össze a tőzsde ingadozásával.

De ez csak egy példa, mást is ki lehetne találni.

2 x 2 = 4, azaz a héten lehűlés jön. Igen, de nem attól, hogy tudom a szorzótáblát."

Nézzük csak.

A SZKEPTIKUS GONDOLKODÁSMÓDJA:

Newton is mondja, tapasztaljuk is, de én akkor se hiszem, ahogy az asztrológia valóságosságát se! Pl. van egy esemény: meglökök egy golyót. Van egy másik esemény: golyókoccanás. Na majd aztán bizti összefügg a két esemény.... ejjj.

Oké, tudom én, egyenes vonalban mozgott és útjában volt egy másik golyó. Na és?? Hogy a fenébe függene össze az elindított golyó, meg a másik esemény, h az útjában levő koccanást él meg?? Tökre nem látom az összefüggést, ahogyan az asztrológia tudománya se tudomány, hanem fals!

EVVEL SZEMBEN MONDOM ÉN: no comment. :)))

Másik példa, picit összetettebb, így sajnos már nehezebben látható be, mi a fals és mi nem, de azért legyen ez is:

Megütöm a dákóval a bizonyos alakzatban álló billiárdgolyókat. Számítógépes billiárd játékprogramok is léteznek. Az is mutatja, egzakt módon kiszámítható, ha X erővel Y módon megütjük a dákóval az egyik golyót, akkor W állás lesz az asztalon.

Nemde? De igen.

Akkor most a fent idézett kedves akadémikus, "tudományos", asztrológiával szemben szkeptikus illető gondolkodás módoddal folytatom:

Megütöttem X módon, Y erővel az elhelyezett billiárdgolyók egyikét. Ebből következően, "én, a szkeptikus" azt mondom, h nem az lesz az állás, ami egyesek szerint kiszámítható, pl fizikai képletekkel, számítógéppel!

EVVEL SZEMBEN MONDOM ÉN:

Ez is mekkora marhaság. :)) Miért ne lenne kiszámolható? :)) Számítógépes programmal is kiszámolható, tény és való.

Na de legyen most megint egy egyszerűbb, de szemléletesebb példa harmadikként, hasonlóan az első példához:

Van 2 golyó az asztalon. Van 2 darab a széken is. Most felrakom az asztalra a szék 2 golyóját. Hahaha, marhára 4 lesz az összeg... Dehogy lesz 4 az összeg! Ugyan már, miért is függene össze a széken levő 2, meg az asztalon levő kettő?? Badarság... Két külön világ a széken levők, meg az asztalon levők. mondom én, a tudoményos szemlélető, asztrológia irányába meg szkeptikus ember, így nem is tartom tudománynak az asztrológiát, a gondolkodásmódommal, mely szerint semmi se garantálja, hogy

2+2 az 4 lehetne!! Teljesen esetleges! Tehát lehet, h néha véletlenül 4 az összeg, de tök változó és bizonytalan összefüggés ez, kérem szépen!

EVVEL SZEMBEN MONDOM ÉN: Tééényleg?? 2+2 az NEM 4?? Hanem teljesen esetleges, hogy az mennyi? Nahát... Ne röhögtess már. :))

2013. júl. 5. 17:39
 38/42 A kérdező kommentje:

Nem pazarlom itt a továbbiakban az energiámat tompa gondolkodású emberekre, én megtettem amit lehet, hosszan érveltem pár napig. Ennyi. Aki szemellenzős lóhoz hasonlatos akar maradni, szíve joga, tudomásul veszem, de felesleges vele a vitázás.

Hajlandó se arra az ilyen ember, h csak akkor véleményezzen valamit, ha legalább egy erős alapszinten utánajárna annak, amit kritizált, de még csak alap szinten gondolkodni se képes rendesen, letisztultan. A többféle gondolkodásmódról nem is beszélve:

- szintetikus, összefüggést kereső, más szóval filozófikus gondolkodásmóddal se;

- analógiás, azaz függőleges, azaz 3D-s gondolkodásmóddal se (az ő a síkagyú-akadémikus-két dimenziós gondolkodásmódja helyett) ;

- de még azon a módon se képes rendesen, amely módon a legtöbb ember beleszűkül-merevedik: logikai, analizáló, elemző, részekre szedő.

Akkor minek pazarolnám az ilyenre az energiámat a továbbiakban?

2013. júl. 5. 17:48
 39/42 A kérdező kommentje:

Bocsánat! Most olvasom csak, h aki történetesen meg velem ért egyet, ő is hasonló példákat írt! Ezúton jelzem, hogy

nem beszéltünk össze. Csak a félreértés elkerülése végett jelzem. Ezek szerint ő is képes normálisan gondolkodni, nem keszekusza módon, mint egyesek, nem csoda, ha hozzám hasonló érv is előfordul a normálisan gondolkodók között pl az ő és az én gondolataim között.

Erre az Astara beírásra utalok:

"De ha kihúzom a konnektort a falból, akkor nem fogja tölteni az áram a mobilomat, és mondhatom, milyen mán' nincs is olyan, h. áram! Hisz nem látom, nem csinál semmit. Aztán bedugom szépen a töltőbe a mobilom, ni'da mán', nem feltöltődött?! :D "

Össze lehet vetni az előző előtti kommentemmel. Tök hasonló érvelési mód. És tényleg nem beszéltem össze az Astrara nevű illetővel.

EGYSZÓVAL NEM CSAK KESZEKUSZÁN GONDOLKODOTT AZ ILLETŐ, ASZTRÓLÓGIÁVAL SZEMBENI SZKEPTIKUS,

DE ELMONDHATÓ AZ IS: KRITIZÁLJA, AMIT ALAPOSAN MEG SE VIZSGÁLT!

És akkor a keszekuszán érvelő "akadémikus" lenne az, aki "marhára tudományos"...?? :S Na ne már...

Az asztrológiai összefüggések olyan bonyolultak, hogy egy erős kezdő szintű készség, és az asztrológia tudománya tapasztalatainak valóságossága belátásához minimum másfél-két éves VALÓDI asztrológiai önálló kutatás szükséges, szorosan a VALÓDI asztrológusok munkáinak tanulmányozásával. Ez már elegendő ahhoz, h lehessen véleménye valakinek a VALÓDI asztrológia tudományáról.

Addig milyen alapon lehetne meglátása, ami nem ismeri legalább erős alapszinten az adott témát??

Hozzáteszem: attól még, h összetett tudomány az asztrológia, nagyon is átlátható, józan paraszti ész IS meghúzódik mögötte.

Na meg ilyen marhasággal érvelni, mint az akadémikus szemléletű tette, hogy csak mert nagyon bonyolult, és végtelen variációra építő az asztrológia, ezért képtelenség tapasztalatokat szerezni róla?? Micsoda ostoba érvelés ez?

Ugyanis pl ott a kémia tudománya. Ott sem jelent megismerési akadályt a molekulák és atomok iszonyú sok kapcsolódási variációja! És miért? Vegyük csak pusztán a szerves molekulákat: mindössze négy féle atomból állnak, de még így is iszonyú sok féle természetes és szintetikus vegyület létezik eme 4 atomból: O N H C !! Tehát mit kell ismerni alapvetően? csak négy elemet, meg a variálódásuk logikáját, összefüggéseit, és jó, ha mind többet ebből megfigyelünk tapasztalatilag! De hogy a fenébe ne működne a vegyipar, csak mert nem tapasztalják ki az összes létező variáció mindenféle összefüggéseit, megnyilvánulását, hatását, alkalmazhatóságát, stb-t?? Pedig tény: lehet készíteni polietilént, és az ere és erre jó. De a vegyészek is vitáznak arról, h pl milyen egészségkárosító hatása van ennek, vagy van-e egyáltalán! Tehát vannak relatív, szubjektív oldalai is!

Ezekben mind mind analóg a VALÓDI asztrológia tudományával!

És hogy miért hangsúlyozom, hogy VALÓDI asztrológia? Azért, mert MINT A VILÁG MINDEN TERÜLETÉN ÉS TUDOMÁNYÁBAN, az asztrológia területén is vannak kóklerek, ügyetlenek, kuruzslók, ÉS VALÓDIAK IS!

Akárcsak bármely más tudomány ágban! Pl mennyi sok eset van, h átveszik a Nobel díjakat, pl fizikai Nobel díjat olyanok, akik kamu kísérleteket végeztek... mert ugye a pénzre hajtottak, és/vagy mert félművelt középszerű fizikusok voltak csak az illetők! És sorolhatnék példákat minden tudományágból...

2013. júl. 5. 18:07
 40/42 A kérdező kommentje:

Elnézést, ha most nagyjából sem javítom ki, amit melléütöttem a billentyűzeten, remélem, olvasható vagyok, de részemről még egy komment, aztán szevasz... :S

_Egy szkeptikus írta:

"Astara: Nem tudom kihagyni: A Nap és Jupiter együttállása jelzi a rekordhőséget?

Új - Zélandon soha nem látott hideg van, most olvastam. A déli - féltekén most van tél. Akkor ez az együttállás egyszerre jelzi a hideget - meleget? A Földnek vannak olyan részei, ahol nincs is négy évszak. Száraz - esős évszak, azt is jelzi ugyanaz az együttállás? "

Nézd, szkeptikus illető: Astara nyilván nem tért ki Ádám-Évától kimerítő részletességgel az asztrológia vonatkozó összefüggéseire, mert akkor túl zsufi lenne az érvelés tartalma; nem lett volna praktikus, és te se olvastad volna őt végig.

Bár lehet, h picit hosszabban muszáj lett volna megmutatnia a példáját Astara, h ne okozzon félreértést. Számos más példája remek, ő se tévedhetetlen, picit hiányos a vonatkozó példája, ezért nem érthetted.

! Tehát emiatt most kiegészítem: ADOTT FÖLDRAZI PONTRA vonatkozik az asztrológia.

Tehát van egy halom tényező, mint pl a fizikában a billiárd esetén a lökés erőssége, a lökés szöge, a golyók végtelen variációjú elhelyezkedése a fő tényezők, de ha huzatos a billiárdterem, az ritkább, másodlagos tényezők egyike, stb; az asztrológiában is rengeteg tényező van,

ÉS MIND TÖBBET VESZÜNK FIGYELEMBE, ANNÁL PONTOSABB EREDMÉNYT KAPUNK. Gyakran te, szkeptikus, hiányosan érvelsz, ez bárkivel megesik, bár veled meg sajnos zsinórban. De azonnal lecsaptál egy hiányosan megfogalmazott példájára Astara-nak... jellemző.

Ne nézzük akkor most picit még közelebbről: tehát MIND TÖBB tényezőt figyelembe veszünk akár pl a fizikában, akár pl az asztrológiában, annál pontosabb képet kapunk.

Írhattam volna a pszichológia tudományát is: ott is függ a rendelkezésre álló időtől, szakember gárdától stb arra nézve, hogy hány tényezőt vesznek figyelembe, pl amikor elemeznek egy pácienst. Nem lehet végtelen szempontot figyelembe venni, de MIND TÖBBET, annál pontosabb lesz a kép.

A fizikában ugyan ez van! Newton X számú tényezőt vett figyelembe, aztán Einstein rájött, h ÉPP EZÉRT CSAK BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT igazak a Newton tételek!! MERT HA ENNÉL IS TÖBB tényezőt figyelembe veszünk, akkor már pontatlanok a Newton tételek, na de sok esetben a Newton tételek gyakorlatilag jól használhatóak, míg más esetekben már kisebb-nagyobb pontatlanságot okoznak, pl a Merkúr bolygót pályáját állítólag ezért számolta félre Newton, de jól Einstein. Lehet, h te írtad valahol ezt a példát, direkt ezért idézem.

Nos, pl az asztrológiában vannak fényszögek, ezek is tényezők; aztán az, hogy melyik jegyben állnak a fényszöget alkotó égitestek, szintén tényezők; aztán hogy mennyire pontos a fényszög, az is tényező; valamint hogy retrográd-e a mozgás (lásd: csillagászat - egyébként az ókorban minden csillagász egyben asztrológus is volt), és sorolhatnám a tényezőket.

Na most csak mert Astara egyetlen tényezőt emelt ki egy gyors példa gyanánt, ettől még nem kell belekötni. A lényeg: A FÖLD ADOTT PONTJÁRA VISZONYÍTVA szükséges az elemzés. Pl a planétákon, jegyeken, "álló"csillagokon kívül ott vannak pl az úgynevezett horoszkópházak, melyek 24 óra alatt körbejárnak, hiszen a Föld forgásával összefüggő szögekkel kapcsolatosak. Adott pillanatban tehát Új-Zélandon rengeteg fokkal arrébb állnak a horoszkópházak még adott napon is, mint pl Magyarországon. Tehát Mo-ra részben mást lehet prognosztizálni adott esetben, mint Új-Zélandra.

(ZÁRÓJELBEN MONDOM: néha lehet, h pont egybe esik, de ez más tudományágbeli vizsgálatok esetén is jellemző valószínűség, esetleges, véletlen egybeesés. EZ a példa legalábbis olyan, hogy olykor, néha egybeesnek események különböző térbeli pontokon; van , hogy azonos időben, a Föld különböző pontjain éppen nagyon hasonló történések folynak, EZ például esetleges, véletlen egybeesés. Semmi gond evvel, ilyen is AKAD, AKÁR MÁS TERMÉSZETŰ ESEMÉNYEK KAPCSÁN IS, MÁS TUDOMÁNY ÁGAK VIZSGÁLATI TÁRGYAI ESETÉN IS. olykor.)

De egyébként sztem nem éppen jó példát választott Astara ekkor, szemléltetés gyanánt mint kánikula. Számos más példája viszont remek. Az asztrológiának amúgy se a prognózismódszerek a lényege. Astara rengeteg más jobb példát írt, mire jó az asztr. és hogy kézenfekvő, hogy ha józan paraszti ésszel belegondolunk, eleve nem zárható ki. Tehát utána kell járnod, tanulnod kell legalább 1-2 éven át VALÓDI (nem kamu) asztrológiát , AMENNYIBEN véleményezni, vagy akár megérteni akarod. Nem megy máshogy a világ legtöbb más tudományága, területe esetén sem.

Egy kisgyerek hogyan véleményezheti a koszinusz tételt, ha még épp csak a négy alapműveleteket tanulja??? Ez a kisiskolás eset mint példa, analóg a fent említettel. A szája járhatna a kisgyereknek is, hogy "tök eseteleges a koszinusz tétel, meg olyan elvont, nem kézzel fogható, nem egzakt, fura, nem hiszem, hogy reális a koszinusz tétel", persze az ő gyereknyelvén fejezhetné ezt ki , más szavakkal akár, de lényegileg ennek is adhatna hangot.

Csakhogy nem lenne alapja véleményezni a koszinusz tételt, ahogy neked sem az asztrológiát jelenleg, mert a példabeli 6 éves gyerek még közel se ismer egy csomó matematikai összefüggést ahhoz, h pusztán véleményezhetné az első osztályos 6 éves , azt. Ahogyan te se az asztrológiát, amíg erős alap szinte, legalább másfél-két éves VALÓDI asztrológiát nem tanulsz, plusz önállóan kísérletezel, tapasztalsz, kutatsz.

Vannak tudományágak, melyek esetén kb negyed éves - fél éves tanulás után már az annak a szintek megfelelő részeit megvizsgálhatod, véleményezheted, de az asztrológia, jellegéből adódóan más annyiból, tehát ahhoz sokkal hosszabb és alaposabb tanulmány kell, h akár csak az alapjait megértsd és lásd a működését.

Az asztrológia a tudományos és elemző vonásai MELLETT analógiás, szimbolikus, empirikus rendszer is egyben, ettől is részben más, és kellő érettséget kíván, akár pl a politológiát sincs értelme 10, vagy 6 évesen tanulni.

2013. júl. 5. 19:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!