Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Van-e a csillagjegyeknek és...

Van-e a csillagjegyeknek és jellemzőiknek valóságalapja? Válaszaitokat indokoljátok is meg!

Figyelt kérdés
Kéretik az összes pfújogató, horoszkópos kérdéseket szabotáló, okoskodó vagy éppen kedvesen ellenmagyarázó emberke itt írja le az intelligensen(!!) megérvelt véleményét. Illetve kéretik a horoszkópban hívők és az iránt érdeklődők véleménye is, ugyanilyen formában.

2012. jún. 20. 18:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
szerintem a horoszkópot nem lehet - és nem is szabad - egzakt tudományként emlegetni. nem vitathatatlan igazságú és nem is érvényesek rá a tudományok szigorú szabályai. tévedés úgy felfogni, h a horoszkóp szerint 1-2-3 tulajdonságból áll egy ember. ezt senki sem mondta. ez rosszindulatú kiforgatása a témának. ha csak arról az 1-2-3 tulajdonságról beszélünk, amely a napjegy révén megtalálható minden 12. emberben, akkor is ez egy körülbelüli, útmutató jellegű valószínűség, amely elismeri a kivételeket is. tehát nem úgy tevődik föl a dolog, h "minden bak jegyű rendszerető és kitartó", hanem úgy, h "a bak jegyűekre általában jellemző a rendszeretet és a kitartás". érthető a különbség? és ez nem becsapás, ez színtiszta őszinteség, a horoszkóp irányvonalat ad, amely felé elindulhatsz, h megismerj egy embert, vagy felismerd jellemzőbb tulajdonságait. nagyon sok más tulajdonságát úgysem fogod, csak személyes kapcsolatban megismerni. ne jöjjön senki azzal, h mert a horoszkóp nem egzakt és mert felületes és mert létjogosultsága tisztázatlan, azért hazug. senki nem nevezte a horoszkópot tudománynak (aki igen, az hülye vagy csaló).
2012. jún. 24. 18:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Na e ha az asztrológia nem tudomány, akkor mi? Azt mondja a bolygó, hogy na rá most nem hatok, rá meg igen? Ha a horoszkóp iránymutatást ad, muszáj lenni kapcsolatnak az ég és az emberek közt, de mi az a kapcsolat? És mi az, ami még úgy működik, hogy vannak kivételek? Nem tudok ilyen természeti dologról.
2012. jún. 24. 18:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves 9-es válaszoló! A bolygóknak nem csak tömegvonzásuk is van :) Sugároznak is kismértékben! Ne add a számba a szavakat, köszi. Nem csak a csillagok sugároznak. A te, az én, és minden ember agya pedig hullámokat bocsájt ki ÉS FOGAD BE az univerzumból. Bizonyítsd be az ellenkezőjét! Mellette nagyon sok bizonyíték van, ha tanultál fizikát. A CERN-ben pedig igenis ezt is bebizonyították, az állításomon tehát nem változtatok.

Az én elméletem tehát az, hogy ciklusokból áll minden itt a világban... még maga a világ is egy ciklus. Az év is, a nap is.

Születésünkkor elkezdtünk egy ciklust, és amelyik hatásban azon a napon részesedtünk, az egy életre befolyásol minket. Arra "álltunk rá". Ezért példálóztam egy szinusz hullámmal, hogy érthető legyen.

Ez valóban hit kérdése, ahogy az is hit kérdése, hogy léteznek-e neutrínók, ugyanis soha nem láttam őket, és amivel igazoljuk az már nem tapasztalati úton történik.

Ennyit a "tudományról" és az ezoterikáról. Talán a csillagjegyeket jobban tapasztalhatod és igazolhatod..

2012. jún. 24. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Sugároznak a bolygók? Mit? Rettentően érdekelne az a bizonyíték.

Nem tapasztalati úton igazolják a neutrínók létezését? Hát akkor hogy? Csak a wikipédia kétféle módszert mond a detektálásukra.

2012. jún. 24. 22:40
 15/15 A kérdező kommentje:
mondjuk nekem csak az jut eszembe, h az egész univerzum úgy működik, h vannak kivételek. nem beszélve a mi földi természetünkről. (nézd csak a génhibákat, természeti önpusztító jelenségeket.) bári, ami a természettel hozható összefüggésbe, úgy működik, h vannak kivételek. a fizika is, csak nem ismeri el (pl. levitálás, telekinézis). mert a fizika a természet egy emberek által megmagyarázható, logikai úton levezethető része a természetnek, nem a természet maga.
2012. jún. 24. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!