Sokan hisznek abban, hogy a csillagjegyeknek közük van két ember összeillőségéhez? Miért?
Mert a csillagokban meg van írva az ősi múlt, a pillanatnyi jelen és a távoli jövő is :)
Görög mitológia olvasásával magad is megfejtheted a titkot :)
Sziasztok,
Első vagyok. A horoszkópot (az asztrológiát) nem szabad 100%-osan elfogadni, annál is inkább, mivel Kr. e. 500 körül "megreformálták" az egészet, amikor is egyenlő (30 napos) szeletekre osztották fel az égi kört. A legújabb elméletek szerint 14 csillagjegy van összesen (az eddig ismerteken kívül a Kígyótartó és a Nimród csillagkép is játszik), ezen felül nem hagyhatjuk figyelmen kívül a különböző csillagképek tényleges méretét, aminek következtében a Nap nem azonos ideig tartózkodik egy-egy csillagképben.
Hivatalos szakvéleményt még nem találtam a témában, de sacc/kb. valahogy az alábbiak szerint alakulhatnak az állatövi jegyek:
Kos: április 22. – május 9.
Bika: május 9. – június 16.
Nimród (Orion): június 2. – június 23.
Ikrek: június 24. – július 18.
Rák: július 25. – augusztus 7.
Oroszlán: augusztus 11. – szeptember 16.
Szűz: szeptember 20. – október 21.
Mérleg: november 7. – november 22.
Skorpió: november 25. – december 19.
Kígyótartó: november 8. – január 4.
Nyilas: december 19. – január 19.
Bak: január 21. – február 13.
Vízöntő: január 31. – március 8.
Halak: március 10. – április 21.
Jelen pillanatban többféle felosztás található az interneten, a kezdő-, illetve záródátumok "csúszkálnak" még, gondolom addig, amíg nem lesz hivatalosan elfogadott szakvélemény a témában. Nimródnál, Kígyótartónál átfedés is megfigyelhető, ennek alaposabb vizsgálata is megérne egy misét.
Tapasztalataim szerint nem is annyira a napjegy, inkább az aszcendens határozza meg jobban a leszületett lélek személyiségét, viszont hogy a fenti eltolódás milyen hatással van az aszcendens számítására, sajnos már meghaladja az ismereteimet.
Az asztrológia az egy sokkal összetettebb tudomány, mint amit a női lapok hasábjain olvashatsz egy-egy jegyre, hogy mi a jellemző. Aki ezek alapján választ magának társat, az tényleg nagyon buta. Főleg fiatal korban, amikor még nem alakul ki egy emberpalánta teljes személyisége.
Az, hogy a kolléganőddel miért nem vagytok egyformák annak ellenére, hogy egy napon egy helyen születtetek, arra az eltérő aszcendens, a Hold és a többi bolygók állása adhat magyarázatot. A bolygók más-más életterültre hatnak. Bizonyára nem egy pillanatban születtetek. És talán lehet, hogy nem is egy évben... Akkor meg pláne. Továbbá fontos szerepet játszik egy jellem kialakulásában a család, a nevelés, az iskola, az iskolázottság.
Ezért fordulhat elő, hogy nem volt teljesen egyforma 2 ugyanolyan csillagjegyű pasi sem. Nagy valószínűség szerint az aszcendensük teljesen más volt.
Az hogy ugyanakkor születtünk, szerintem elég egyértelmű:D Csak pár óra eltérés volt a születésünk között:)
Az a pár óra ennyit számít?
Bizony, hogy sokat számít! Például én annyit tudok, hogy déli 12 és 1 között születtem valamikor, azonban emiatt nem tudom eldönteni, hogy oroszlán vagy rák az aszcendensem. :) És a két jegy igen különböző.
Bár nem szabad mindent a csillagok állásába belemagyarázni, azért van valami alapja a dolognak. Nagyon sokáig nem hittem az asztrológiában, de ahogy kezdek utánanézni, fokozatosan kezdek hinni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!