Hogy is van ez? (komolyan jó lenne tudni)
Arról van szó, hogy az egyik horoszkóp(zodiákus) szerint összeillünk egy lánnyal a másik(kínai) pedig majdnem hogy kizártnak tartja a kapcsolat működését.
Nagyon megköszönném egy hozzáértő véleményét erről.
"A személyiségjegyek hasonló embernek definiálnak"
Ez a legkétségesebb dolog az elemző modszerekben és a joslasokban, mert az emberi termeszet mar csak olyan, hogy hajlamos magara nezve igaznak venni, amit mondanak. Vedd hozzá, hogy tul altalanos dolgokat mondanak.
Tenyleg csak ugy tudod eldonteni, hogy melyiket vedd komolyan (de azt se vedd teljesen komolyan, csak mint az idojaras-elorejelzest, max. annyira!:)), ha teszteled. Többféle tezstmódszert kieszelhetsz. Pl. gyujtesz olyan kerdeseket (legalabb 8-10-et), amikre a valaszt fixen tudod, hogy hogy voltak. Amelyik horoszkop a valosagnak megfeleloen valaszol, azt tekinted mérvadónak. Pl. ha volt baleseted, amiben megserult a fejed, akkor megkerdezed: Mikor volt 1988-ban pontosabban balesetem, e smelyik testreszem serult meg?
Vagy: 4 helyre felvezetiztem 1998-ban, melyikre vettek fel, és elvégeztem-e?
Lehet, hogy ezek nem jo kerdesek: majd az azstrologus megmondja, mik az altaluk hasznalt asztrologiai modszer rendeltetese, mi az, amilyen kerdest egyaltalan meg tud valaszolni, es a modszer kereteihez igazitott kerdeseket tudsz csak feltenni.
Ez jogos, de az hiszem kicsit félre értesz. Én nem a napi vagy havi előrejelzésre gondolok, hanem a fő absztrakcióra. Magára az alap rendszerre. Abban én magam sem hiszek semmi képen, hogy a csillagokban meg van írva hogy ma meg holnap mi fog történni. Ezt már kipróbáltam és semmilyen formában nem bizonyult igaznak.
Viszont a személyiséget leíró jegyek nagyon sok pontban egyeznek mind azzal amilyen én vagyok(és most nem csak azért mert bele akarom magyarázni, bár belátom részben ez is benne van), mint pedig a két rendszer között ahogy az előbb már leírtam.
Én azt hittem, voltal asztrologusnal elemzesen, és ők mondták Neked, amiket a nyitóban írsz. És azt mondom, menj hozzájuk vissza, es teszteld le oket.
Hm?
A szemelyisegjegyek, amiket aneten talalsz, minden emberben megvannak. Egy szemelyiseget a 12 jegy kombinacioja ad ki - egyik erosebben van meg, masik kevesbe hangsulyos. Az azstrologia annaka tudomany, hogy megmondja, kiben miylen elegy van, és ezt a tudast hasznositani az életvitelben. Ahány asztrologus, annyiféle célra tudja ezt felhasznalni. Van egy ismerosom, akinek az amugy nyugati asztologiai alapokra kidolgozott szemelyes asztrologiaját kvantumasztrologianak nevezte el. Ahány ember, annyiféle értelmezes, hasznositas.
Lehet 2 kínai asztrologus, aki tük maskeppen hasznalja fel a akinai asztrologia informacioit.
Érted?
Ja.
"ezért volnék olyan véleményére kíváncsi aki érvelni tud valamelyik javára."
Ebben senki sem tud segíteni, mert észérvekkel egyiket sem lehet alátámasztani
Egyik sem működik, aki hisz benne is csak hisz, nem pedig tud, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve. A hit egészen odáig szép dolog, amíg valaki nem akarja a hétköznapi valós dolgokra alkalmazni, mert, mint az ábrán látszik, megbukik.
Egyik asztrológiaágról sem tudja senki, hogy valójában hogy is működne, de nem is érdekli őket, mert ez csak egy HIT. Senki sem tudja, melyik égitest mégis hogyan gyakorol hatást az emberre (a gravitáció bukta, túl gyenge), és a mechanizmus pontos (vagy akár csak közelítőleges) ismerete nélkül lehetetlen bármiféle működő előrejelzést tenni. Ez csak statisztika, ugyanolyan, amiket a brit tudósok csinálnak mindenféle hülye témakörben. Megnézték, milyen az átlag, abból levontak egy-két következtetést, aztán visszafordították a többi emberre, csak mindig lesz olyan, aki nem átlag.
A lényeg: az összes horoszkóp alaptalan hülyeség, NULLA bizonyítékkal az ellenkezőjére. Értelmes ember pedig nem hisz olyanban, ami ennyire kamu.
Tegyük fel, elkezdek hinni valamelyikben. Elkezdek eszerint élni, akkor ezzel végül is önbeteljesítést végzek, ezáltal pedig erősítem a statisztikát. Érdekes.
Jó lenne valami asztrológus szemléletű emberke véleménye is még mindig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!