Miért hiszik a bulvár magazinok horoszkópjairól, hogy az asztrológia?
40. Az itteni beírásaimban szerepel a válasz. Aki nem érti, annak bizonyára vannak más gondjai is az életében.
Azt is tudjuk már, hogy pár esetben kaptam segítséget a piszkálódásaid ellenében, amit ezúton is köszönök.
Azt is tudjuk, hogy a módszered: kötekedni, amíg hátha törlik a másikat. És akkor neked orgazmus van.
Emberileg ugyebár visszataszító viselkedés, de valakinek ennyi jutott az életében.
De mindegy, ez már reménytelen eset, a 28. válaszomhoz akartam még hozzáfűzni, hogy az emberi gondolkodásnak ez a régi sajátossága (önmagából indul ki, önámító butaságokban hajlamos hinni), minden bizonnyal természetes, a természettől kaptuk, az evolúció logikájában vakamilyen szinten a túlélést, szelekciót szolgálja.
De mégis bebizonyosodott, hogy az emberiség tudása ilyen egyszerű gondolkodás mentén már nem képes tovább fejlődni, ezt váltotta le a tényeken és bizonyítékokon alapuló gondolkodás, ami elsöpörte a "misztikusokat".
Kérdező.
Azért mert nem nyitottak. Nem arra keresnek bizonyíást, ami van, vagy ami újat tapasztalhatnak, hanem arra ami vélemény a fejükben van.
Nem azt akarják látni, ahogy a világ van, hanem a saját vélemenyüket visszatükrözve a világból és ezzel megerősítve.
Mást fog találni a keresés/kutatás során az, akinek az a kiindulópontja, hogy 'mutass olyat világ, amit még nem láttam', és mást fog találni az, akinek a kiindulópontja az 'én már mindent tudok hogy van és megvan a véleményem róla'.
47 Na ja ezek jó példák. De nem feltétlenül idétlenül nyilvánulhat meg ez az "én nem arra megyek", mint pl laposföldesek vagy barmilyen elvetemült teóriások.
Lázadni is ésszel kell. Pl.: akkor már több értelme van, ha a vastag materializmus, meg szabad verseny ellen lázadnak, és fogják magukat, kiköltöznek vidékre önellátónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!