Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Miért hiszik a bulvár magazino...

Bálvány kérdése:

Miért hiszik a bulvár magazinok horoszkópjairól, hogy az asztrológia?

Figyelt kérdés
Okostojások olvasgatják, a hasból kitalált jövendöléseket a színes-szagos bulvár újságokban. Persze, hogy semmi valóságalapjuk nincs. Aztán hogy így megokosodnak jönnek észt osztani a többieknek, hogy a horoszkóp/asztrológia hülyeség. Ez kb. olyan mintha gyerekkorodban ennél egy bűn rossz fagyasztott margherita pizzát aztán nagy mellénnyel oktatnád a többieket, hogy az olasz konyha csapnivaló. Persze soha nem lesz pénzed megkóstolni egy kövön sütött igazi pizzát. Ezért inkább marad a tagadás és fintorgás.

2023. dec. 6. 11:51
1 2 3 4 5
 41/49 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

40. Az itteni beírásaimban szerepel a válasz. Aki nem érti, annak bizonyára vannak más gondjai is az életében.

Azt is tudjuk már, hogy pár esetben kaptam segítséget a piszkálódásaid ellenében, amit ezúton is köszönök.

Azt is tudjuk, hogy a módszered: kötekedni, amíg hátha törlik a másikat. És akkor neked orgazmus van.

Emberileg ugyebár visszataszító viselkedés, de valakinek ennyi jutott az életében.

De mindegy, ez már reménytelen eset, a 28. válaszomhoz akartam még hozzáfűzni, hogy az emberi gondolkodásnak ez a régi sajátossága (önmagából indul ki, önámító butaságokban hajlamos hinni), minden bizonnyal természetes, a természettől kaptuk, az evolúció logikájában vakamilyen szinten a túlélést, szelekciót szolgálja.

De mégis bebizonyosodott, hogy az emberiség tudása ilyen egyszerű gondolkodás mentén már nem képes tovább fejlődni, ezt váltotta le a tényeken és bizonyítékokon alapuló gondolkodás, ami elsöpörte a "misztikusokat".

2023. dec. 7. 17:21
 42/49 Szervizmérnök úr ***** válasza:
48%
Vagyis "valamilyen szinten", sajnos telefonról nem jó írni.
2023. dec. 7. 17:24
 43/49 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező.

Azért mert nem nyitottak. Nem arra keresnek bizonyíást, ami van, vagy ami újat tapasztalhatnak, hanem arra ami vélemény a fejükben van.

Nem azt akarják látni, ahogy a világ van, hanem a saját vélemenyüket visszatükrözve a világból és ezzel megerősítve.

Mást fog találni a keresés/kutatás során az, akinek az a kiindulópontja, hogy 'mutass olyat világ, amit még nem láttam', és mást fog találni az, akinek a kiindulópontja az 'én már mindent tudok hogy van és megvan a véleményem róla'.

2023. dec. 9. 21:35
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Sokan instant és azonnal akarnak mindent. Erre halad a világ, nincs idő elmélyedni semmiben, mert ha elköteleződöm, lemaradok a többiről, és a kényelem a fő szempont. Elfogadjuk a cookie-kat, a gyorskajával is jó a párhuzam, vagy az álhíreket... miért ne fogadnánk el a bulvár horoszkópot is. Megmondja, ki vagyok és így nem kell gondolkodnom, mert elég a 12 féle válasz. Ráadásul rögtön ugye egy csoporthoz tartozónak is érezhetem magam. Mint amikor van egy avatar készlet és a gyerek 10 gemért vehet egy sapkát neki és bár minden második barátjának is meglesz ugyanaz a "skin", mégis úgy érzi, ez marha egyedi, mert ő nyomta meg a gombot és máris tartozik egy csapathoz.
2023. dec. 9. 22:38
 45/49 anonim ***** válasza:
44-es pont ez a lényege a vízöntő kornak: ne legyen önálló gondolataid, majd ők megmondják a tutit te meg elfogadod, hisz beálltál egy sorba aminek az eszméit magadénak hiszed
2023. dec. 9. 23:30
 46/49 anonim ***** válasza:
45 A vízöntő pont hogy szemben akar menni az árral. Ha az utolsó sánta kutya is balra megy a vízöntő akkor is jobbra fog menni, mert csak.
2023. dec. 9. 23:33
 47/49 anonim ***** válasza:
46-os, több ilyen csoport létezik, sőt ezek pont azért jönnek létre hogy ellentmondjanak a rendszernek (pl oltásellenesség, laposföldesek és még sorolhatnám) - ezek vízöntős tartalmak, és akkor ide állnak be mert ez ellent mond az aktuális rendszernek, vagy a tudománynak amik ellen lehet lázadni
2023. dec. 9. 23:38
 48/49 anonim ***** válasza:

47 Na ja ezek jó példák. De nem feltétlenül idétlenül nyilvánulhat meg ez az "én nem arra megyek", mint pl laposföldesek vagy barmilyen elvetemült teóriások.

Lázadni is ésszel kell. Pl.: akkor már több értelme van, ha a vastag materializmus, meg szabad verseny ellen lázadnak, és fogják magukat, kiköltöznek vidékre önellátónak.

2023. dec. 9. 23:45
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, a mintázata ugyanaz, a téma mindegy. Lényeg h ellenmenni az aktuális hatalomnak, és csoportokba vergődni és kampányolni. Azonos elveket valló közössége, olyanokat toboroznak, akik ugyanazt vallják mint ők. Ezzel az jön h igen is beállnak egy sorba, de akkor nevezzük ellensornak. Lehet persze egy jó eszme is, nincs a téma konkretizálva, általában politikában vannak, mert a hatalom is ott van. Lényege h a hatalom ellen menni, a hatalom meg az Oroszlán azzal áll szemben
2023. dec. 9. 23:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!