Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Miért hiszik a bulvár magazino...

Bálvány kérdése:

Miért hiszik a bulvár magazinok horoszkópjairól, hogy az asztrológia?

Figyelt kérdés
Okostojások olvasgatják, a hasból kitalált jövendöléseket a színes-szagos bulvár újságokban. Persze, hogy semmi valóságalapjuk nincs. Aztán hogy így megokosodnak jönnek észt osztani a többieknek, hogy a horoszkóp/asztrológia hülyeség. Ez kb. olyan mintha gyerekkorodban ennél egy bűn rossz fagyasztott margherita pizzát aztán nagy mellénnyel oktatnád a többieket, hogy az olasz konyha csapnivaló. Persze soha nem lesz pénzed megkóstolni egy kövön sütött igazi pizzát. Ezért inkább marad a tagadás és fintorgás.

2023. dec. 6. 11:51
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
#20 Én a napokban már belástam a horoszkópokba magamat bővebben (bár ne tettem volna) mert meg akartam ismerni azt az oldalát, ami túlmutat a kiskegyed magazin heti jóslásán. Ugyanúgy röhögök rajta, és baromságnak tartom. Ellenben vannak szimpatikus dolgok is az asztrológiában, ez nem az.
2023. dec. 6. 21:56
 22/49 D-Mano ***** válasza:
43%

21-es,

Na és miket tudtál meg az asztrológiáról a nagy beleásás ideje alatt??

2023. dec. 6. 22:41
 23/49 anonim ***** válasza:
51%
#22 Csak a hroszkóp érdekelt engem nagy általánosságban, és ugyanaz az áltudományos belemagyarázás, csak belekevrték a bolgyók állását is, meg aszcedensekhez igazítják, a csillagjegyeket. 2023 van, milyen mentális betegsége kell legyen valakinek ahhoz, hogy ezeket egzakt leírásoknak vegye?
2023. dec. 6. 22:45
 24/49 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

20.

Ilyen alapon semmi értelme az internetes fórumoknak, közösségi oldalaknak. Bárkibe beleköthetsz, akinek nem bírod elviselni a véleményét, hogy ő csak ilyen meg olyan egoista, nárcisztikus, meg ami hülyeségeket láttam már kitalálni, ebben a szekcióban is.

Az valahogy fel sem merül egyesekben, hogy különböző felületeken írogatnak emberek, csak úgy, időtöltésből.

Valaki annyit nem érzékel, hogy mi vált ki egy fórumos megszólalást?

- Látunk valamit, ami irritál, ezért reagálunk. Lehet politika, bármi (fogalmaid szerint önfényezők és önhitegetők).

- Látunk valami kérdést, amire tudjuk a választ, ezért segítünk, névtelenül, illetve álnéven, önzetlenül, még köszönetet sem várva (fogalmaid szerint önfényezők és önhitegetők).

- Valami nem ingerel válaszra, oda nem írunk semmit (nem akarjuk fényezni magunkat).

Tanulságos volt, még régebben láttam máshol, olyan témát, ahol mindenki egyet értett. Egy lelkésznő (mármint valódi pap) vitte a témát, de nem a gyakori nyálas, ájtatos, szenteskedő stílusra kell gondolni, hanem normális, emberi dolgokról volt szó.

Ilyen téma azután hamar elhal, annyira egyet értett mindenki, olyan szimpatikusan, okosan írt a hölgy is, hogy nem volt már mit mondani már erre. Topik elsüllyedt, nem volt hozzászóló egy idő után.

Ezen mit nem lehet érteni, hogy te is próbálsz itt fogást keresni másokon, de arra nem gondolsz, hogy valakinek csak egyszerűen más a véleménye, valakit válaszra ingerel egy téma és hozzászól?

Talán tiltott?

Hol a szabály ami tiltja, hogy emberek hozzászóljanak internetes, random témákhoz, ami éppen szembejön vele egy kérdező portál címoldalán?

Miért nem rejtik el ezeket a kérdéseket, hogy ne tudjak már hozzászólni én sem?

Furcsán "gondolkodnak" egyesek.

2023. dec. 7. 05:52
 25/49 anonim ***** válasza:
30%

A mai kor jellemzője az eltömegesedés. Beállni egy sorba és azt követni nincs önálló gondolkodás hanem megmondják neked mit gondolhatsz. Tömeg manipuláció. Nagyon sok sor közül lehet választani általában elköteleződnek egy mellett a másik ellen meg lázadni fog. Leginkább a politikában figyelhető meg erősen.

Nagyon erős a kampányolás és a tömegek mozgósítása. Toborzás megy. Onnantól kezdve el vagy köteleződve egy eszme mellett. Ez valójában nem a sajátod de azt hiszed. Azokat keresed akik ugyanazt az eszmét vallják. A másik ellen meg uszítás meg lázadás megy. Ez a vízöntő működés módja. Sík dolgokon keresztül megy a kampány. Ez most az okos telefon és számító gép. Előtte a tévé. Ha ez nem lenne akkor egy botra fel lenne ragasztva egy lap amin kampány szöveg van. Akik beálltak a sorba az reklám szerepet vállal és viszi az utcán ezzel is toboroznak. Vagy az utcai plakátok. A francia forradalom alapja is ez: tömegek toborzása és mozgósítása egy eszme mellé. Majd mehet a lázadás a másik ellen vagyis a hatalom eszméje ellen. Nagyon sok sor nyílik és elvész a kritikus gondolkodás. Elvész a belső személyiség. Aki erre hajlamos azaz a vízöntő az ki akarja tölteni belső ürességét. Sivár. A legmesszebb áll a Naptól. Egy felsőbb hatalom (oroszlán) találja ki az eszmét és irányítja a tömeget

2023. dec. 7. 08:35
 26/49 A kérdező kommentje:

Sok ember nem igazán akarja tudni az igazságot. Valamiféle állandó megerősítést akarnak, hogy amit ők hisznek az az igazság. Azért trollkodnak a másként gondolkodók között, hogy a számukra idegen gondolatokat ott is tagadják.

Ha ez számukra közömbös lenne, nem viselkednének így. Támadásaik olyan belső félelmekről árulkodnak, hogy eddig talán rossz utakon jártak, hibás döntéseket hoztak ebben a rövidke életben.

2023. dec. 7. 08:37
 27/49 anonim ***** válasza:
47%
Mert mondom belső üresség van, és gyenge önismeret, kritikus gondolkodás hiánya, csak beállnak egy eszme mögé ami nem a sajátjuk valójában csak azt hiszik. Közben meg ami ellenkező, az ellen meg lázadnak. 25-ös voltam
2023. dec. 7. 09:46
 28/49 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

26.

Ez nevetséges. Ahogy máshol is említettem, gyerekkortól a fizikában nőttem fel, semmiféle kétség nem gyötör lelkileg. Csak kicsit nevetséges is számomra, hogy valakik mesékben hisznek.

Nem tudom, mit nem lehet érteni az eddigi beírásaimból.

Inkább olyan, mintha magadból indulnál ki, amikor ilyeneket elképzelsz másokról. Ez is gyakori jelenség egyébként az emberi gondolkodásban, hogy sokan magukból indulnak ki.

A tényeken és bizonyítékokon alapuló, elemző gondolkodás épp az ilyen emberi hibákat igyekszik levetkőzni, kiküszöbölni, így tudott az emberiség előrehaladni, átlépni az okkultista és hasonló visszamaradott elméleteken.

Nézzétek meg, régebben mennyire bután gondolkodott az emberiség:

[link]

Ma már nem itt tartunk, ezen a szinten túl kellene lépni, mindenkinek.

2023. dec. 7. 09:51
 29/49 A kérdező kommentje:

Ja voltak hülyeségek is a középkorban tényleg....

Ma nincsenek olyanok amin kacag az utókor? pl. Szilikon a cicikbe?

Gondolod, hogy akik piramisokat építettek elképzelhetetlen matematikai precizitással azok az asztrológiát a bulvár szintjén művelték csak?

Miért elképzelhetetlen, hogy ez egy egyének szintjén működő (nem egzakt) tudomány, amely statisztikailag nem bizonyítható ezért másként kell megfognunk a jövőben?

2023. dec. 7. 10:28
 30/49 A kérdező kommentje:
2023. dec. 7. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!