Miért hiszik a bulvár magazinok horoszkópjairól, hogy az asztrológia?
#13: nem teljes bizonyítást kértem, olvass vissza. Azt Te kérted tőlem (ja, hogy kettős mérce?).
Én csak arra voltam kíváncsi, "milyen elemzésre képes az asztrológia tudománya" (idézet tőlem). Erre egy mentális ámokfutásba kezdtél.
"több (3-4) éves iskolai tananyag."
Ez pont a bulvárban való írkálásra elég.
Most már az egész alap kérdést megfordítottuk. A lényeg az, hogy mindenféle további tájékozódás nélkül miért sütitek rá az asztrológiára, hogy kamu, amikor igazi asztrológusi elemzésben nem volt részetek?
Mondjátok egyszerűen, hogy tájékozatlanok vagytok a kérdésben .....ennyi....nem kell tagadni, fikázni.....
#12 Ahhoz ennyi nem kell.
#13 Mert nekem volt olyan ismerősöm, akinek a horoszkópja azt írta, hogy a Nyilasokra veszély leselkedik, és át kellett kísérni az úttesten (természetesen úgy, hogy én nem vagyok nyilas), mert tuti, hogy őt akkor aznap valami el fogja gázolni.
Bele lehet magyarázni bármit, vagy bejön vagy nem.
Egyébként én jósdát fogok nyitni, abban sokkal több a pénz. Szóval nálam lehet jelentkezni, garantáltan nem vagyok csaló, már most megmondom előre, hogy holnap csütörtök lesz, sőt utána közvetlenül következni fog egy péntek. Homályosan már látom az azt követő napokat is, de ingyen nem jósolok, szóval akit érdekel keressen bátran.
"Miért hiszik a bulvár magazinok horoszkópjairól, hogy az asztrológia?"
Áltudomány ide vagy oda, nem tökmindegy?
Ezek lejárt dolgok. Ezerévek alatt sem sikerült felmutatni semmiféle bizonyítékot, úgyhogy ma már az átlagemberek többsége is csak mosolyog rajta, a tudományos világ már tudomásul sem veszi.
Aki még hisz benne, az is inkább titkolja, ha maradt még egy kis esze, ugyanis még családi, ismerősi körben is kinevetik a háta mögött az ilyet.
17.
Neked nem tűnik fel, hogy valakik mintha fordítva ülnének a lovon?
A világot nem a papok, ezoterikusok, asztrológusok viszik előre, hanem a kutatók, fizikusok és lehetne sorolni.
Ez már nem is fog megfordulni, nem várható olyan bizonyíték, amitől minden tudós és kutató elássa magát és bocsánatot kér a mantrásoktól.
A legtöbb ember egyedi és rendkívüli, lehetőleg az átlagból kiemelkedő akar lenni, vagy legalábbis eképpen érzékelni saját magát.
Egyesek ezek közül megtalálják maguknak az ezotériát vagy épp azon belül az asztrológiát, amit önfényezésre, önhitegetésre tudnak felhasználni; kb. ez a gondolatmenet játszódik le az ilyen emberek fejében: "Az asztrológia hülyeség, a tudomány meg komoly és nagyon fontos dolog, én a tudományban hiszek, és szerintem az asztrológia hülyeség, ezért én több, jobb és okosabb ember vagyok, mint aki hisz az asztrológiában. Viszont gyakran bele kell kötnöm az asztrológiában hívőkbe, hogy el ne kopjon a felsőbbrendűség érzésem."
És azért van az, hogy a magazinok hátuljában lévő horoszkópok hülyeségére alapozva érvelnek, mert valójában nem érvelni, eszmét cserélni szeretnének a témában, csak mint feljebb írtam, az egójukat erősíteni, így megragadják az első őket igazoló bizonyítéknak tűnő valamit. Az nem érdekli őket, hogy a bulvár horoszkópnak kb. semmi köze nincsen a valódi asztrológiához a csillagjegyek neveit, és azok néhány alaptulajdonságait leszámítva.
Ezért nem hajlandóak utána nézni annak, hogy hogy működik az asztrológia, mielőtt lehülyéznének mást miatta. Az nem baj, ha valaki utána nézés nélkül gondolja azt, hogy az asztrológia hülyeség. A gond akkor kezdődik, amikor vitát kezdeményez a témában úgy, hogy halvány lila gőze nincs az asztrológiáról, vagy mindig beleköt abba, akit érdekel az asztrológia.
A profibbak belefutnak az időről-időre újra megírt cikkekbe, hogy az asztrológia már csak azért sem működhet, mert hát a csillagjegyek már nem is ott vannak az égen, ahol régen voltak. És azt hiszik, mennyire felkészültek, és náluk van ezzel a végső perdöntő érv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!