Akik hisznek a horoszkópban, miért hisznek benne?
A tudatlanságból fakad a horoszkópban meg hasonló dolgokban való hit.
Anno az ősember azt látta, hogy belecsap a villám a fába, és az kigyullad. Nem tudta, mi történt, igénye viszont volt a magyarázatra, hát kitalálta, hogy isten megharagudott, azért sújtott le a villám.
A horoszkóp is hasonló. Akik hisznek benne, csak gyors, könnyen értelmezhető válaszokat akarnak, és különösebben az sem érdekli őket, hogy valóságalapja abszolút nincs.
Igazából nem érdekel, hogy tudományosan nem bizonyított az igazságtartalma. Ahogy az sem, hogy azt állította valaki, hogy az viszont tudományosan bizonyított, hogy kamu. :D
Elolvasom, tenyleg igaz rám (nem a napi meg heti horoszkóp, hanem az általános) és innentől kezdve vicces és izgalmas olvasgatni az újságban hogy mi történhet velem a hónapban, akkor is ha ezek az újságos meg netes horoszkópok nem is rejtenek semmi igazat általában, csak egy újságíró csűrte csavarta a szavakat.
Ez olyan kis dili, mint a kaparós. 6 millió szelvényből 1 nyeri meg a 25 milliót, mégis vesszük mint a cukrot. Egyszer egyszer a horoszkóp is bejöhet, bár csak szerencse kérdése hogy valamit rá tudtál húzni magadra belőle, de akkor is izgalmas.
És én vallom azt is, hogy a legtöbb azonos horoszkópú embernek azonosak a nagy jellemvonásai (ettol még minden ember egyedi), mert én ezt tapasztaltam. Persze vannak kivételek, de én belelátom hogy pl. a tűz jegyűeket, az oroszlánt, a szüzeket simán feltudom ismerni általában. Aki nem hiszi el az így járt, akkor is ha a tudomány cáfolja. Nem is lehet mindent a tudománnyal megmagyarázni. :D Vannak jellemvonások amik feltűnnek egyikben és másikban, és ezek alapján elég jól be lehet lőni a dolgokat. De persze aki nem hisz a horoszkopban, ezek a dolgok annak mind kamuk lesznek.
Ez olyan mint a szellemek. Tudományosan azt állítják szellemek nem léteznek. Valaki azt mondja latott/erzekelt már szellemet. Ezeket az embereket az átlag bolondnak hívja. De igazából senki nem tudhatja hogy igazuk volt e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!