Miért hisznek ennyien a horoszkópban és ragaszkodnak hozzá?
A különböző csillagképek, az égen található látszólagos ábrák tőlünk több ezer fényévre lévő égitestek rajzai, amelyek ráadásul a Föld pályájának és forgástengelyének lassú, de folyamatos mozgása miatt (perturbáció) változnak az évszázadok során. Ez azt jelenti, hogy 2-3000 évvel ezelőtt is már bizonyos észrevehető változások voltak az égbolton a maihoz képest, hát még ha a különböző bolygók mozgásának apró változásait is ide számítjuk.
Ha csak ennyit is végiggondolunk, rá lehet jönni, hogy egy ember személyisége semmilyen körülmények között nem egy elképzelt égi rajz függvényében változik, hanem genetikai és környezeti hatások alakítják, családi minták, nevelési rendek.
Ettől függetlenül mindenki hihet bármiben, csak a valósághoz semmi köze nincs. A hiszékeny emberek vámszedői pedig meg is fogják kopasztani őket.
Örülök, hogy ennyien egyezünk! Sajnos sok a buta ember, aki ennek szenteli az életét. Az még nem is baj, ha érdekesnek találja és szórakozás céljából nézi, olvassa, de ha mások, illetve saját kárára megy, ott már probléma van. Egyébként érdekes tény az is, hogy "ezeknek" az embereknek a többsége nem képes más álláspontját elfogadni, viszont te - aki nem hisz ebben - buta vagy... A butaságot mondjuk maguknál is megvizsgálhatnák, mivel én itt, a gyakorin, alig láttam helyesen gépelni asztrológiával foglalkozó személyt. De ne ez legyen az "okossági mérce."
Nekem is van egy történetem, amin felháborodtunk a haverommal, de végül inkább nevettünk: Voltunk ketten egy másik barátnál. Az anyukája is benne van ebben a hitben, de az udvarlója sokkal jobban. Lényegében rá akarta erőszakolni a haveromra, hogy neki a betegsége az asztrológiával van kapcsolatban. A különféle energiák - nem pszichológiai értelemben - és a bolygók állása hozta ezt elő. Persze utána kiderült az orvosnál(!), hogy mi is volt a probléma. :D Sejthetitek, hogy semmi köze sem volt az asztrológiához. A történetben az a legbosszantóbb, hogy sokkal hatalmasabbnak érezte magát tőlünk, szinte már mártírkodott az igazáért. Mi pedig hiába támaszkodtunk a meglévő tudásunkra - pszichológiában jártasok vagyunk -, nem engedett. Így ráhagytuk és nevettünk.
Ez lehet tanács is Nektek, de érdekelne a Ti történetetek is ezzel kapcsolatban - ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!