Alvási paralízis. Mitől lehet és hogyan tudom kezelni?
Eddig három alkalommal találkoztam vele. A lehelső nem volt nagyon maradandó, már régebben volt (azt hittem utólag, hogy alvás közben szívinfarktusom volt és meghaltam, majd feléledtem...RÉGEN VOLT) Talán egy hónapja volt a második ami már komolyabb volt. A lényeg, hogy felkeltem viszont nem tudtam mozogni. A pláne, hogy azt hallucináltam, hogy álmomban hányok, konkrétan éreztem, hogy a hasamon folyik le és hogy meleg. A harmadik, egyben a legrosszabb tegnap este történt. Hallottam, hogy a ház másik végében elindult a szárítógép, ajtócsapkodást hallottam, mindeközben tehetetlenül feküdtem az ágyamban, moccani se bírtam. Azt hittem abban a pillanatban, hogy megőrültem, viszont olyan sok idő eltelt, hogy rá tudtam jönni, hogy ez az egész megint egy álom lehet, megpróbáltam a fejem elfordítani, elég hosszas erőltetés után sikerült is és hirtelen felébredtem. Szörnyű élmény volt mind a három. Ha van erre valamilyen mód kérlek segítsetek megoldani.
(Bocsi hogy ilyen hosszú lett.)
15/F
Ebben a bénult állapotban két dolgot tudsz irányítani: a légzésed (ezt nyilván nem korlátozhatja a paralízis) és a szemedet. Ez már elég lehet ahhoz, hogy jóra fordítsd a helyzetet. Ha ebben az állapotban képes vagy felismerni a valós helyzetedet, vagyis azt, hogy ez csak egy AP, akkor csak annyi a dolgod, hogy lecsukod a szemed, es visszaalszol úgy, hogy például felidézel egy képet, egy helyszínt, aminek semmi köze a szobádhoz. Ha megjelenik a kép, képrészlet, akkor elindulsz felé... Sok más technika is létezik, érdemes megismerni őket, mert így kiszabadulhatsz ebből a helyzetből, és még különleges, pozitív élményekben is lehet részed.
Van, hogy felvilágosultabb pszichológus is hasonló módszert ajánl, gyógyszeres kezelést inkább elkerülném. Ha sikerül kezelned a helyzetet, próbáld magad megoldani, persze beszélj a szüleiddel is róla!
Találtam egy cikket, ami érdekes lehet számodra:
Keress fórumokat! Ha tudsz angolul, akkor ajánlom az LD4all-t:
Azért nem kell túl komolyan se venni.
Ez messze nem egyedi eset, nem is ritkaság. Velem is sokszor megtörtént, mire rájöttem, hogy ez nem az álom része, hanem nyitott szemmel történik. Gyakran nem is volt ijesztő, egyszerűen csak nyitott szemmel ébredtem, és álmomban is láttam a szoba egy verzióját...
Egy entitástól, aki dolgozik rajtad. Úgy tudsz ellene, hogy dolgozol magadon, elsajátítod, amit megakar tanulni.
Milyen rossz érzeteid, érzéseid voltak? Emlékezz vissza s lásd, nincs ok, hogy ezeket érezd.
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__alomfejtes__9158462..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!