Ez az álom jelent valamit, vagy csak túl stresszes vagyok?
Annyi az előzménye hogy 2, majdnem 3 éve meghalt a mamám, akivel nem voltam nagyon közeli viszonyban de sok időt töltöttem nála gyerekként, és nagyon szerettem. Azóta nagyon ritkán gondolok rá, és ezért is lepett meg, hogy tegnap este szerepelt az álmomban. A másik előzmény hogy stresszesebb időszakokban előfordul velem hogy alvásparalízist élek át, és ez a hét meg az előző pont ilyen volt.
Na akkor az álom, legalábbis az a része amire emlékszek.
A mamám sírt, vagy nagyon szomorú volt, én meg folyamatosan öleltem és vigasztaltam hogy nincs semmi baj, de nem tudtam hogy mi történt, csak annyira emlékszek hogy ebben az álomban teljesen élőként kezeltem őt. Aztán a tesómat láttam (láttuk) ahogy alszik a sötétben furcsa alakokkal az ágya körül, én meg azt magyaráztam a mamámnak hogy ezeket szellemek a tesóm mellett de nem kell félnie tőlük mert nem bántanak. Aztán hirtelen felébredtem és le voltam bénulva, megint visszajött a paralízis de elkezdtem vergődni mielőtt még hallottam vagy láttam volna valami hallucinációt, ez mindig bejön ilyenkor.
Egész nap ezen az álmon gondolkodtam, szerintetek van valami jelentése?
Az álmok legtöbbször a lelkünk mindenkori vágyait, érzelmeit, félelemeit, traumáit éli át, oldja fel az álmainkon keresztül. Ha ez áll fenn, akkor lehetséges, hogy a tesód iránt aggódsz, bár úgy tűnik, nincs alapja. Stresszes időszak után a lelked különösen túlterhelt, és ennek ledolgozásakor tud egészen kusza álmokat is művelni.
Azonban, mivel az álmok egy sajátságos dimenzióban zajlanak, maga az álom egy sajátságos tudatállapot, olykor a saját szubjektív valóságunk keveredhet mások valóságával is. Így lehetséges, hogy a mamád még nem ment át a fénybe, mintha még nem lenne teljesen tudatos a másvilággal kapcsolatban, ezért hatottak rá ijesztően a látottak. Éjjel is nyilvánvalóan vannak körülöttünk szellemek, ez azonban nem feltétlen jelent veszélyt. Ezt te pontosan tudtad, ezért nyugtattad őt.
Ennek az álomnak azonban mindenképpen nyomatéka van számodra, bármelyik eset is áll fenn, valószínűleg azért, mert így emlékszel rá, s így foglalkoztat.
Köszönöm a választ:)
Még a tesóm iránti aggódás sem alaptalan, bár nekem eszembe sem jutott hogy ez az álom ezt tükrözi.
Egyébként hiszek a szellemekben, így bármit elképzelhetőnek tartok, akár ezt az összekapcsolódós dolgot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!