Macska, autópálya, városmakett, és egy lekésett metró. Ti hogyan értelmeznétek?
1. kép:
Ragyogó napsütésben sétálok egy régi, poros aszfaltúton, egy fasorral övezett mező szélén. A távolban autópálya fut, párhuzamosan az úttal. Egy macska ül az út szélén. Nem valami barátságos, de magamhoz csalogatom, és végül élvezi a símogatást. Egy kerékpáros jön arra, és elijeszti a macskát. Arra gondolok, milyen otromba.
2. kép:
Úgy érzem, a macska átadott valamit, ami még mindig velem van. Most egy lepukkant külvárosi metróállomásnál vagyok. Ócska épületek egy széles utcán, mely az iménti autópályába torkollik, de most már közelebb van. Kora reggel van, pontosan 7:20 perc. Ugyanis éppen lekéstem a metrót, amely óránként jár. Bemegyek a lépcső melletti büfébe, és megkérdezem, hogyan tudnék elütni ötven percet? Azt a választ kapom hogy lent a metróban van egy érdekes makett egy városról, amely a déli féltekén található. Megnézem a makettet, és lenyűgöz. Sziklákra épített épületek, szakadékokat átívelő hidak; az egész olyan, mint egy középkori illusztrált térkép.
Aztán félébredtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!