Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miféle álom lehet ez?

Miféle álom lehet ez?

Figyelt kérdés

Pár éve már, hogy időnként előjön egy bizonyos fajta álom és egyáltalán nem értem, mi lehet az oka.

A történet mindig szinte ugyan az: fekszem az ágyban a sötét szobában, nagyon valóságosnak tűnik minden, mintha ébren lenék, valamitől félek, nem tudom, mitől.Ilyenkor sokszor le vagyok lassulva, nagyon nehezen mozgok, mert nagyon kimerültnek , nehézkesnek érzem magam.Ha fekszik mellettem valaki, akkor rángatom a kezét és közben azt suttogom, vagy kiabálom, hogy ébresszen fel!Közben gyakori, hogy artikulátlan hangon nyöszörgök, vagy kiabálok.Múlt éjjel is ez történt.

Előtte pár nappal pedig hasonló volt...Szintén azt álmodtam, hogy az ágyamban fekszem és valamitől félek.Tudtam, hogy nem vagyok éber állapotban és szerettem volna kijönni belőle, de képtelen voltam rendesen magamhoz térni.Elkezdtem ütni a kezemmel a szekrény oldalát és kiabáltam,a másik szobában alvóknak, hogy ébresszenek fel.Közben biztos voltam benne, hogy ezt valóban meg is teszem, tehát, hogy ők hallani fogják, annyira ébernek éreztem magam, de mikor kijöttem ebből az állapotból, rájöttem, hogy valójában csak kiáltottam egyet, azt esetleg hallhatták, én magam is arra keltem fel, viszont a szekrényt valójában nem ütöttem.

Tehát jellemző ezekre az álmokra(vagy nem tudom, minek nevezem) hogy ugyan tudatosak, de nem irányíthatók, nagyon nehéz ebből az állapotból kijönni, ellentétben azzal, hogy a valódi tudatos álmok, amiket én irányítok, mindíg különböző tartalmúak és igen könnyen elillanak, tehát nincs olyan, hogy nem tudok belőle felébredni.Alvásparalizisnek sem nevezném, mert az bénultság.Én nem vagyok ilyenkor lebénulva, de általában jellemző ilyenkor a gyengeség és lelassultság.

És mellé még egy furcsaság, ami szintén elmúlt éjjel történt:Egy teljesen átlagos, cseppet sem ijesztő álmot láttam éppen , semmi különös.arról szólt, hogy sétáltam hazafelé, közben feltűnt, hogy szűk, fekete bársonynadrág van rajtam.Nahát, nekem valójában nincs is ilyen!Gondoltam magamban és kíváncsiságból jól megbámultam a tükörképem egy kirakat üvegében.Elgondolkoztam a szokatlan öltözékemen de tetszett és mentem tovább.Aztán egy játszótér mellett újabb furcsaságot láttam:Egy nagy asztalon szép ruhaanyagok voltak kirakva, egy kínai árulta őket, de már pakolt el.Azért én oda mentem megnézni a kínai pedig elkezdte visszapakolni a holmikat a zsákból az asztalra, hogy csak válogassak nyugodtan.Ere mi történt? Arra ébredtem, hogy gyermekem rángatja a kezem, hogy felébredjek és még épp hallottam, hogy valami "síron túli" hangon sikítok, vagy nyöszörgök, nem is tudom jellemezni.Ezért keltett fel.Hát ez nem is lenne furcsa, ha valami rémálom okozza ezt.Na de egy teljesen nyugis,álom miatt? ez már tényleg idegesítő..Egyébként, mikor ilyesmi történik, azok az éjszakák egyértelműen furcsák.Mintha még a lakásnak is más lenne a légköre, hangulata.Nem is tudom igazán megfogalmazni...Többször hallottam zajt is a másik szobából, mintha leesett volna valami nagyobb tárgy.De reggel szétnéztem és a helyén volt minden.Bár társasház, így azzal nyugtatom magam, hogy a szomszédból is jöhettek a zajok.

Tehát kíváncsi lennék, vajon mi lehet az oka ezeknek a furcsa álmoknak és különös éjszakai viselkedésnek?Az alvásparalizissel, tudatos álommal már egész jól bánok, azokat kitapasztaltam, de ezt nem tudom, hová tenni...

Sok furcsa dolgot tapasztaltam már egyébként gyermekkoromtól kezdve és laktam is több helyen, de érdekes módon minden lakóhelyemre jellemzőek voltak bizonyos jelenségek.Ahol most lakunk, itt történt a legtöbb furcsaság, igaz, ezek legalább kevésbé durvák és veszélyesek, viszont gyakoribbak és igen zavaró, hogy az éjszakáim többnyire nem nyugodtak és pihentetők!Tudnék sokat írni, csak nem lenne elég a lap, szóval most konkrétan erre a típusú álmaimra várnék valami magyarázatot..

2014. dec. 4. 09:39
 1/2 Razorclaw ***** válasza:
Elolvastam 7mp alatt, és meg állapítottam, hogy ez egy egyszerű álom sorozat! Ahány ember annyi álom. Üdv.
2014. dec. 4. 14:02
 2/2 Legoman ***** válasza:

És ahány álom, annyi jelentés.

Az álmaid nem teljes mértékben te kreálod. Lehet, hogy némelyik a te elmédből jön, de mikor azt írtad, hogy furcsa dolgok történnek és hangokat is adsz ki nyugis álomnál ott kezdtem el gondolkodni, hogy nem is te kreálod ezeket az álmokat.

Nekem is voltak sokáig ilyenek. Elmesélem inkább privátban, mert nem akarom nyilvánosan elmondani.

2014. dec. 4. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!