Miért van az hogy megálmodok dolgokat?
Már többször is megesett hogy álmodtam valamit ami rejtetten utalt egy dologra, aztán amikor megtörtént akkor jöttem rá hogy mire utalt.
A hét elején azt álmodtam hogy az a fiú akivel beszélgettem, a munkából hazafelé meglát engem és visszanéz rám miközben én a barátnőimmel nevetgélek. Amikor felkeltem csak egy hülye vágyálomnak tudtam be. De aznap elmaradt az utolsó órám így elkísértem a barátnőmet a buszhoz, a buszmegállóban beszélgettünk és elkezdtem nevetni amikor láttam hogy az a srác elmegy melettünk majd amikor megfordultam, láttam hogy ő is visszanézett. A helyszín és a körülmények másak voltak de a cselekvés, az arckifejezések ugyanolyanok voltak.
Ez hogy történhetett?
Ilyen néha nekem is van. Én legutoljára nagyon erősen azt álmodtam, hogy a testvérem telefonált anyánknak, hogy sógornőm terhes a 2. gyermekükkel. Másnap reggel mondtam is anyámnak, hogy úton van a 2. unokája, asszonyom :D Nevettünk egy jót. Két hét múlva telefonált a testvérem hogy sógornőm 8 hetes terhes a 2. babával. Azóta nem nagyon álmodok meg dolgokat, inkább megérzéseim vannak, amik nagyon erősek és beválnak 100%-ig.
20L
Kedves kérdező! Én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy valóban létezik az előre-megálmodás. Ezeket a jelen tudásunkkal, tudományunkkal nem tudjuk megmagyarázni logikusan, materiálisan, ezért sok a szkeptikus. Régen, amikor jobban hittek az emberek a természet felettiben - legyenek azok az ősi mítoszok, hiedelmek, vagy a különböző korok és népek vallásai formájában - sokkal inkább elfogadható volt ez a tény.
Mindazonáltal (és értem ezt arra, aki valóban előre tud álmodni bizonyos dolgokat, valamint arra is, aki csak azt hiszi, hogy előre megálmodta azt) óvatosan kell bánnunk ezzel a kijelentéssel, hiszen az álmok, a vágyak és a fantáziák érzékelése gyakran összemosódhat, mint ahogyan ez az Ön jelen példájában is történhetett - nem megkérdőjelezve persze, hogy más esetben valóban előre álmodhatott. Ezért álomnaplót valóban érdemes lenne vezetni, így bizonyosságot nyerhet a saját maga számára is. Tudományilag talán a pszichológia (pl. Freud: Álomfejtés), parapszichológia témaköréhez áll közelebb, de támpontokat adhat az értelmezésre, hatásmechanizmusának megértésére, az ezotéria, meditáció is.
A misztikus felhő e témakörben azonban valószínűleg még egy jó darabig megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!