Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mitől lehet? Egyszerű alvási...

Mitől lehet? Egyszerű alvási bénulás?

Figyelt kérdés
Harmadszor bénulok le alvás közben. Először úgy kezdődött,hogy úgy éreztem húzzák le rólam a takarót és nem tudtam megmozdulni sem megszólalni,végül nagy nehezen megmozdultam.Másodszor ugyan ez volt de már láttam egy sötét alakot a szobám közepén. Harmadszor pedig már az ágy velem együtt rezgett és a bal felelmről egy sötét valami beszélt nekem,nem értettem mit mert hadart.Próbáltam megnézni mi az de nem tudtam megmozdulni,ordítani is akartam de csak nyöszörögni tudtam,azt is csak nagyon nehezen.Mindig úgy érzem hogy ébren vagyok,és szinte tudatomnál is,de annyira fáradt vagyok miközben ez történik hogy szinte eltudnék aludni,de ilyen állapotban lehetetlen.

2014. márc. 17. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát az ezoterikus vonatkozásáról én nem tudok mit írni. Maga a jelenség létezik és normális, de nem rezeg tőle az ágy, stb., azt valószínűleg csak hallucináltad.
2014. márc. 17. 15:29
 2/9 qwertzu10 válasza:
100%
Régi nyelven: Lidércnyomás! Elméd játszik csak, nézz utána! Olykor-olykor tök mókás ha tudod hogy "Ba***meg... már megint ez?"
2014. márc. 17. 15:44
 3/9 anonim válasza:
44%
Más néven alvási paralízis.Nézz utána a neten,mondhatni természetes,de kellemetlen dolog egyes embereknél.Nekem is szokott lenni néha.De a hangok,az alak,meg az ágyrezgés tényleg furcsa.Az nem tartozik hozzá.
2014. márc. 17. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Alvásparalízisnek hívják, nekem is rengetegszer van, de már megtanultam kezelni.

Ez általában vagy az elalvás után történik, vagy az ébredést megelőzően és rendszerint háton fekve. Mindössze maximum pár percig tart, ami alatt az ember már tudatánál van, nyitva van a szeme is, de még az ébrenlét és álom határán van. Félelemérzéssel és hallucinációval párosulhat, de ha tudatosan készülsz rá, és tudod, hogy ez csupán biológia, akkor irányítani is tudni fogod. Pl azt gondolod, hogy áh már megint itt ez a hülye sötét alak és vicces helyzetbe képzeled.

Egyébként nehéz megmondani, mi váltja ki pontosan, rossz lelkiállapottól kezdődően a stresszig, helytelen táplálkozásán át a depresszióig/szorongásig sok minden lehet.

2014. márc. 17. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem is szoktak egész durva alvás paralízisek lenni. De már meg szoktam és nálam is volt már beszélő fekete alak amit be haluztam és emlékszem nagyon meg ijedtem utána nem is mertem el aludni.
2014. márc. 17. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:
a hallucinációk is hozzátartoznak az alvásparalízishez, mivel félig még álmodik...szóval az sem furcsa
2014. márc. 18. 08:43
 7/9 anonim válasza:
Amit az alak mondott, és azt állítod hadart, az a te szerencsétlen nyökdécselésed volt,ahogy üvölteni próbáltál.Így sokott ez lenni.Velem is volt már.Videóra is vettem már ilyen éjszaiát,és miközben tortént én láttam,abban az időpontban csukva volt a szemem.Én is hallottam értelmetlen beszédet,és kiderült hogy a sikítási próbálkozásaim voltak :)
2014. jún. 12. 21:02
 8/9 anonim válasza:
hangokat is lehet hallucinálni, az ágyrezgést is, igazából nem rezeg ám. Én az ágyról szoktam leesni de van h repülök
2015. febr. 25. 15:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem volt már háton, hason, buszon ülve, mindenhogyan. Nem hinném, hogy függ a testhelyzettől, bár sokan mondják, hogy nekik csak háton jön elő. Ha elég erősen próbálkozol, akkor megmozdulsz, és felébredsz belőle, én legalábbis így vagyok vele. A haluzás vele jár, én is minden hülyeséget behaluzok, többnyire ijesztő dolgokat, valamikor meg inkább csak semlegeseket. Kezdj el énekelni közben, ha nem tudsz felkelni, azt mondják, ha éneklünk, akkor nem tudunk félni. :D
2015. szept. 21. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!