Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Tudatos álmodás. Valakivel...

Tudatos álmodás. Valakivel történt már ilyen?

Figyelt kérdés
Bő egy hete kezdtem gyakorolni a tudatos álmodást valóságtesztekkel, meg meg a Travel-technikát gyakoroltam, ma reggel sikerült is, szuper érzés volt. Viszont az történt, hogy álmodtam, majd hirtelen változott az álomkép, és ebből jöttem rá, hogy álmodom. Erre csak ébredés után jöttem rá, az álomban úgy gondoltam, hogy az első álmom volt a valóság. Nem tudom, érthető-e :D Tehát gyakorlatilag az álmok változása miatt jöttem rá, hogy álmodok. Ilyen történt már valakivel, esetleg ez mindig így megy? Gyakorlatilag az egyik álmot a másikkal hasonlítottam össze, ezért ébredt fel a tudatom. Előre is köszi a válaszokat!

2014. jan. 2. 21:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%
Addig jó, amíg így történik, hiszen ha rájössz, hogy eredetileg hol alszol, akkor lényegében felkelsz. :)
2014. jan. 2. 22:00
 2/23 anonim ***** válasza:
19%

Senkivel. Tudatos álmodás nem létezik. Az álom tudatalatti jelenség, de ettől függetlenül is sajnos az agyad fizikai felépítéséből adódik, hogy nem képes különbséget tenni való és valótlan között álmodban.

Olyan van, hogy felébredés után közvetlenül visszaemlékszel az álmodra, ami néha olyan élénken "jön le", hogy esetleg azt hiszed, még alszol.

"Erre csak ébredés után jöttem rá, az álomban úgy gondoltam, hogy az első álmom volt a valóság."

Veled is ez történhetett a leírtak alapján.

2014. jan. 2. 22:07
 3/23 A kérdező kommentje:
Kérlek kedves második, bizonyítsd be nekem, hogy nem én akartam és nem az én koncentrációm kellett ahhoz, hogy tárgyakat lebegtessek mint a Jedik. Ha bebizonyítod, rögvest elhiszem, hogy nem létezik.
2014. jan. 2. 22:13
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszoló nem érti. Miután az álom megváltozott, már tudta, hogy álmodik. Velem is volt már ilyen párszor, meg másféle körülmények között is jöttem már rá, hogy álmodom. Fergeteges érzés a tudat, hogy most bármit megtehetek, de általában csak repülni szoktam, mert az tök jó érzés. :D

Amúgy velem egész kicsi koromban kezdődött, rémálmom volt, amiben egy szörny kergetett, láván kellett kőről-kőre ugrálni előle, aztán hirtelen valahogy rájöttem, hogy ez csak egy álom és megváltoztattam a helyszínt nagyapámék kertjére, a szörny magától átváltozott az akkori tanító nénimmé és közölte, hogy "neked most nem ezt kéne álmodni" aztán felébredtem. De olyan is volt már, hogy hiába tudtam, hogy álmodok, akárhogy erőlködtem, nem sikerült felébredni. Meg alvási paralízisem is szokott lenni.

2014. jan. 2. 22:13
 5/23 A kérdező kommentje:
Kedves negyedik! Nekem elég erősen koncentrálni kellett, hogy egyszerű növények leveleit lebegtessem, a repülés pedig egyáltalán nem jött össze. Veled szokott történni hasonló?
2014. jan. 2. 22:18
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindent külön meg kell tanulni, ilyen a repülés is. Velem először az történt, hogy a levegőben lebegve eszméltem fel és nem bírtam rájönni, hogy mozduljak ki ebből a helyzetből, először elkezdtem csapkodni a kezemmel mintha madár lennék, de hamar rájöttem, hogy ez hülyeség. Repülni vízszintes testhelyzetben lehet, fejjel előre, mint superman, persze a kezedet nem muszáj kitenni előre. :D Aztán mivel megtetszett a dolog, később is megpróbáltam és kiderült, hogy nem megy. Ugrálni kell, próbálkozni, ha ráéreztél hogyan kell, egy idő után menni fog. Sokáig csak éppenhogy fel tudtam emelkedni. Időnként még mostanában is előfordul, hogy egy idő után mintha elfogyna a lendület és süllyedek. A tárgyak mozgatását gondolattal ugyanígy meg kellett tanulni. Voltak olyan álmaim amikor csak azt gyakoroltam. Érdekes dolgok ezek.

Amúgy a repüléssel kapcsolatban egy dolog nem sikerül soha, kirepülni a világűrbe, pedig már annyiszor próbáltam, de egy ponton mindig felébredek.

2014. jan. 2. 22:26
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Üdv

Ez mindenkinél változó.Én sokat gyakoroltam,de egy idő után már magát az érzést megtudtam különböztetni és így sikerült.Szóval gyakorol és menni fog. ;)

2014. jan. 2. 22:35
 8/23 A kérdező kommentje:
Érdekes. Szerintem az űrbe kirepülés azért nem lehetséges, mert még nem voltál kint az űrben és nem tudja feldolgozni az agy, hogy milyen lehet. Legalábbis én hiszek abban, hogy az álmok során az agy feldolgozza a kapott információkat, de mivel még nem voltál kint az űrben csak úgy, szerintem ezt nem tudja, hogyan értékelni, ezért automatikusan blokkol. :D A repülésre visszatérve, próbáltam jó magasat ugrani, hátha utána ráérzek, de mivel nem sikerült, ezért feladtam, és kipróbáltam milyen lehet, ha tárgyakat lebegtetek. :D Szívesen elolvasnám eddigi élményeidet! Köszönöm a válaszokat, várok még hozzászólásokat!
2014. jan. 2. 22:36
 9/23 anonim válasza:
100%
Nekem sikerült mér úgy h mikor lefekszek aludni az egyik kezemen összekulcsolom az ujjaimat(kettőt) és nagyon erősen gondolok valamire.....általában úgy sikerül
2014. jan. 2. 22:55
 10/23 anonim válasza:
100%

Én pár éve jöttem rá, hogy tudom befolyásolni az álmaimat.Hasonló módon mint te, túl hirtelen váltott helyszínt az álmom, és nem értettem mi történt, majd rájöttem hogy én alszok és ez egy álom.Onnantól kezdve ahányszor rá sikerül jönnöm hogy álmodok, próbálom a legtöbbet kihoznom belőle.

Sajnos azonban kb. másfél éve túlságosan is beleéltem magam a dologba, és sikerült egy alvásparalízist is előidéznem.(Felébredsz, tudatodnál vagy, de nem tudsz beszélni, mozogni, mint ha kómában lennél.)Rettenetesen megijedtem, azt hittem itt a vég, aztán elnehezült a légzésem és szinte elájultam.

Életem egyik legrosszabb élménye, nem kívánom senkinek, olyan kiszolgáltatottságot, reménytelenséget és félelmet még sosem éreztem.Mintha a halál szele csapott volna meg.

Szóval óvatosan próbálkozz vele, ha túl sok mindent próbálsz egyszerre összehozni, járhatsz így mint én.

2014. jan. 2. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!