Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Rémálmaim vannak?

Rémálmaim vannak?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy olyan 3 hetente előfordul, hogy álmom közben az abban lévő álmomból megébredek, mert érzek valami nyomást, beszédet, de nem tudok felkelni, csak nagy erőfeszítés árán, általában ilyenkor az álmomban nem tudok mozogni, mintha lekötöztek volna, a szemem ragad le, ugyanúgy fekszem az álmomban mint valójában(ezért nagyon valószerű, és összekeverhető a valósággal). Ezt már elég jól tudom kezelni, nem rémülök meg, de ma este 2-szer is bekövetkezett egy ilyen álom az álomban. Moost új dolog történt, elsőnek azt álmodtam hogy kiléptem az szobám ajtajából, tárva nyitva volt a bejárati ajtó, mikor visszafordultam a szobámba az más helyen volt, ekkor rögtön a következő kép mikor alszok, ugyanúgy az álmombéli álmomból megébredek, egy srác(aki talán egyik haverom lehet, vagy a jelenlegi lakótársam), kiabál, közben nevet, rohan fel-alá. Ezt az utóbbit 2-szer álmodtam ma, és nem tudom hogy ez valami jel lehet, vagy csak csupán a fáradtságtól van. Egyébként 2 hete költöztem új albérletbe(diák vagyok), nagyon szeretem ezt az albérletet, a lakótársammal is jóban vagyok, és az említett barátommal is. Remélem tud valaki segíteni, mert elég rémisztő este ez a helyzet, és nem tudom mikor keltem valójában fel.

2012. okt. 2. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok alvásszakértő, de szerintem még új neked a hely. Ráadásul gondolom, fáradt is vagy. Ha nem múlik el, keress fel szakértőt, az alvásparalízis eldurvulhat (szegény barátnőmnek pszichiáterhez kellett járni miatta).
2012. okt. 2. 10:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is a fáradtságra gondoltam elsőnek, mert általában akkor jön elő, ill. most kezdek meggyógyulni(beteg voltam kb. 3 napot). Az új helyre azért nem gyanakszom, mert otthon is szoktam álmodni, csak akkor mindig az első verzió jött elő. Most jutott eszembe, mindig éjfél előtt jön otthon elő, mikor korán (9 körül) lefekszem, mert fáradt vagyok. Ezzel lehet meg is találtam a választ, de azért várom még a hozzászólásokat, neked pedig köszönöm!:)
2012. okt. 2. 10:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok! Épp most találtam egy cikket, hogy ezt előidézheti a front is. Citromfű- és ginzengteát ajánlottak, érdemes kipróbálni!

Na, ez talán "tudományosabb" magyarázat és tanács, ami megnyugtató. :)

2012. okt. 2. 10:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ki is próbálom ma.:)
2012. okt. 2. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján a tudatos álmodás határait feszegeted. A "beragadás" (olyan mintha lekvárban lenne az ember) ennek az egyik jele. A probléma, hogy nem válsz 100%-ig tudatossá, így megkutyulódnak a dolgok rendesen.

Ha máshol alszol mint rendesen szoktál, az is előfordul, hogy álmodban "másra emlékszel" azt hiszed a szokott helyeden vagy közben meg nem. Emiatt mikor felébredsz, néha nem is tudod hol vagy pár percig.

2012. okt. 2. 11:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Mit kéne tennem, hogy 100%-ig tudatossá váljak? Ez nem világos.
2012. okt. 2. 12:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Honnan tudjam, hogy rémálmaid vannak-e? Miért tőlünk kérdezed?
2012. okt. 2. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Olvass utánna: tudatos-alom.hu

Túl hosszú a téma ahhoz, hogy részletekbe belemennék.

2012. okt. 2. 15:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves 7. !

1. Amennyiben nem tudsz hozzászólni valamihez értelmesen, akkor ne válaszolj, mert csak a negatívokat fogod kapni, mint pl. most tőlem.

2. Nem lehetsz túl gyakori vendége az oldalnak, mert ha igen, tudnád hogy muszáj kérdőjelet tenni a "cím" végére, így tekints rá úgy, mintha azt írtam volna hogy Rémálmaim vannak!

3. A "címben" nem szokták leírni az egész kérdést, csak egy részletét kulcsszavakkal, hogy akit érdekel nézze meg, és olvassa el bővebben az alább leírottakat.

Ui.: Köszi a semmirevaló válaszodat!:)

2012. okt. 3. 12:40
 10/10 A kérdező kommentje:

8-nak!

Köszönöm a linket, utána olvasok!

2012. okt. 3. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!