Miért van az, hogy ez jó ideje nem emlékszem az álmaimra?
Talán mert reggel azonnal kipattansz az ágyból, nem? Vagy az ébresztő, ill. egyéb hangos, éles zaj veri ki az álmot a fejedből.
Én úgy tudom, hogy amikor felébred az ember (magától és nem ébresztésre), akkor nem kell hipp-hopp felpattintania a szemét. Heverj még az ágyban, félálomban és az legyen az első dolgod, hogy felidézed mit álmodtál.
Remélem tudtam segíteni. :)
én úgy tudom, hogy csak arra az álmodra emlékszel, amiből felriadsz valamilyen külső hatás következtében pl. ébresztőóra.
ezért van az is, hogy sokszor mondják hogy "miért keltettél fel, pont egy olyan jó álom közepén voltam!":
ma 13:50: Te nagyon is rosszul tudod. Nem csak azokra az álmokra emlékszünk. Csak egyszerüen gyakorlatlan vagy az álmokra emlékezésben.
Ha REM szakaszból ébresztenek (ebben a szakaszban álmodunk a legtöbbet), akkor egyértelmü, hogy hirtelen jobban fogsz emlékezni az álomra, hiszen abból ébredtél.
De nem csak ezekre lehet emlékezni.
Kérdezö: Lefekvéskor agyalj azon, hogy jól fogsz emlékezni az álmaidra és hidd is el magadban, hogy úgy lesz.
Plusz írhatsz álomnaplót is, az is segít.
Mindenki álmodik minden nap.
Az álomnaplóba írj le bármi kis részletet, ami csak rémlik. Elég az is, hogy milyen érzésekre emlékszel az álmaidból, vagy hogyan érezted magad mikor felébredtél, stb... Ezeket akkor, ha nincs álom amit leírhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!