Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért nem emlékszem az álmaimra?

Miért nem emlékszem az álmaimra?

Figyelt kérdés

Szinte biztos vagyok benne hogy álmodom néha, csak soha nem emlékszem rá. Vagyis nem arra nem emlékszem, hogy mi volt az álomban, hanem arra hogy álmodtam-e egyáltalán. Nagyon ritkán álmodom csak, max. 1x havonta (,de így is sokat mondok). Mi lehet az oka? Mit lehet tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

17/F

2012. márc. 20. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Miért akarod, hogy emlékezzél rá? Nem biztos, hogy csak jó álmaid lennének. Min változtatna, ha emlékeznél? Semmit sem lehet megjósolni belőlük!

Én nagyon ritkán álmodom, (fél évenként talán egyszer...) és akkor sem történik utána semmi, legfeljebb pár óráig foglalkoztat, hogy mi is lehetett ez, utána ahogy jött, úgy el is foszlik.

2012. márc. 20. 23:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék belőle jósolni, csak az az érzés hiányzik ébredéskor.
2012. márc. 20. 23:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez nekem is hiányzik néha, de nem hiszem, hogy lehetne valamit tenni ellene. Én is csodálkozva hallom, hogy mások szinte mindennap álmodnak. (illetve emlékeznek rá.) Pedig - látszólag - mélyen és jól alszom, de fél év is eltelik, mire egyre emlékezem.
2012. márc. 20. 23:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

hűű hát. én megfigyeltem, hogy csak akkor emlékszem az álmomra, hogyha 3-4 órát alszom. 7-8 óra alvásnál sosem emlékszem.

Ma is és tegnap 2-3 órát aludtam éjjel, és emlékeztem az álmomra. Nem tudom miért, de talán azért, mivel éppen akkor ébredek fel, amikor még tart az álmom. Tehát lehet, hogy amikor 8 órát alszom, akkor az első 3 órában vége, és az utolsó 5 órában teljesen elfelejti az agyam. Vagy nem tudom, de szerintem így lehet:D oké ezt csak én találtam ki, biztos hülyeség ez az elmélet.

2012. márc. 21. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Örülj neki... Én lehunyom a szemem, és kb megállás nélkül álmodom, és mindenre emlékszem... Majd egy éve alig érzem értelmét annak, hogy aludjak, nagyon ritkán ébredek úgy, hogy na, pihentem.
2012. márc. 21. 08:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbálj lassabban felébredni, tehát ha ébredsz, ne mozogj, ne figyelj a környezetre, tartsd csukva a szemed, mintha vissza akarnál aludni. És akkor próbáld felidézni az álmot.
2012. márc. 21. 10:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Az álmokra emlékezésnek elég komoly kultúrája van. Pszichoanalitikai és a tudatos álmodás szempontjából mindenképpen lehet jelentősége, hogy mennyire emlékszünk az álmainkra.

Az álmokra emlékezésben segít: normális fekvés kelés időpontok, álomnapló vezetés, lassan felkelés, csukott szemmel mozdulatlanul gondolkodás azon, hogy mit álmodtál, lefekvéskor pedig el kell határozni, hogy emlékezni akarsz az álmaidra. Alvás közben az ember nagyjából 90 percenként álmodik, ilyen gyakran fordulnak elő a REM szakaszok amiben a normál álmodás zajlik. Ezek hossza az éjszaka előrehaladtával egyre nagyobbak. Kutatások szerint az aki REM szakaszból ébred 80% gyakrabban emlékszik az álmaira, mint az aki nem, szóval akár egy ilyen REM szakaszt is meg lehet célozni, de ha a fentebb leírtakat betartod akkor azok is simán hozni fogják a kívánt eredményt.

2012. márc. 21. 10:45
 8/9 kunkly válasza:
szerintem azért mert nem foglalkozol velük túl sokat, az unoka tesómat sem érdekli mit álmodik ezért soha nem emlékszik rá.de én utána szoktam nézni és mindig emlékszem rá.de abban is lehet valami,hogy rövidebb alvás időkor jobban emlékszik rá az ember...
2012. márc. 21. 19:48
 9/9 southpark250 válasza:
42%
Dik ezek a logikátlan válaszok xD, egyébként ez azért van mert nem iszol elég folyadékot. Az agy 75%-a víz ugyebár alvás elött iszol jó sokat garantáltan emlékezni fogsz, egyébként ez jó fejfájás ellen is
2015. máj. 22. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!