Néha van egy olyan érzésem, hogy az a világ amelyben álmomban járok, létezik. Van rá esély?
Egyszerűen néha olyanokat látok és olyan emberekkel találkozom, amiről nehéz elhinni, hogy nem valós. Mintha egy párhuzamos dimenzió lenne. Vagy egy olyan félig szellemvilág, ahol az emberiség ismét befészkelődött. De mintha képzavarok keletkeznének néha, oda nem illő események amiket főleg az ego hoz elő. Ilyenkor viszont tényleg olyan az álom mint valami zavaros agyszülemény, a logikus környezet szétesik. Kiesek belőle.
De amíg ez nem történik meg....
Néha olyan helyeken járok, amiknek van valami ősi, vagy sokatmondó aurájuk. Nehéz elmagyarázni.
Talán ez egy olyan párhuzamos világ, amiben mi mepagunk vagyunk a szellemek, de látnak, és néha kísérnek minket, mert tudják, hogy csak álmodunk.
Lehet, hogy hülyeség. De én minden komolyabb álom után azt érzem, hogy tényleg jártam valahol. És nem az agyam mélyén.
Álmodban nem működik a hihetőségvizsgálat, ezért lehet olyan érzésed, hogy minden valós.
Mire felébredsz, addigra meg elfelejtheted a konkrét történéseket (amiből ugye rájönnél) - és csak az érzések maradnak.
Amúgy, ha megtaláltad ezt a lányt, az lehet azért, mert régebben láttad (pl. a képét), és tudat alatt emlékszel rá. Azért álmodtál vele.
Hű, ilyen nekem is sokszor van.
Álmomban olyan helyeken járok, amiket nem ismerek, de ébren valahogy azt gondolom, mégis olyan ismerős...
Plusz nagyon sok visszatérő helyszín van az álmaimban, így pl. már egy egész "álom-város" létezik az álmaimban, ami hasonlít ahhoz a városhoz, amiben jelenleg élek. Érdekes dolgok ezek...
Tegnap 21.02-es vagyok.
Még eszembe jutott, hogy olyat is szoktam álmodni, hogy egy másik országba utazok. Mai napig a fejemben élnek bizonyos képek pl. Párizsból (még sosem voltam ott), vagy éppen egy kb. 1000 évvel ezelőtti római épületről (csak tipp, hogy az álombéli épület kb. ilyen lehetett).
"Álmodban nem működik a hihetőségvizsgálat, ezért lehet olyan érzésed, hogy minden valós."
Én erre csak annyit mondanék, hogy bár legtöbbször igaz, van olyan amikor tudod, hogy álmodsz. Van valami amiből rájöhetsz.
Néha én is új érzem, hogy álmomban amit látok, az a valóság.
Ha máshogy nincs is erre esély, hát úgy van, hogy az az önmagadban megteremtett világ az önmagad valósága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!