sarkított példát hoztam, de szerintem intelligens emberek tudnak tanulni a múlt hibáiból is, én pl. anélkül is tudtam volna, hogy veszélyes az utca, hogy bármilyen erőszak esett volna ellenem. ugyan így tudom, hogy milyen rossz a háború, bár még sosem feküdtem éhezéstől, sebláztól kábán a sárban, de mégis átérezhető a sok szörnyűség. úgyhogy szerintem nem kell átélni a rosszat, hogy értékeljük a jót. csak intelligens viselkedést kell tanúsítani.
2011. aug. 24. 08:38
32/37 anonim válasza:
Kérdező, te most komolyan elhiszed, hogy ha mindenki szőke és kék szemű lenne, akkor békés lenne a világ? Az emberek nem azért háborúznak, mert barna/fekete hajuk van, és azért se, mert zsidók vagy feketék, hanem mert több hatalmat akarnak és/vagy valaki elnyomja őket és ebből elegük van. Tegyük fel, hogy valahogy sikerül elérned, hogy minden ember világon plasztikáztassa magát - és akkor mi van? Azok akik eddig háborúztak ezután is fognak, az afrikai szegény családoknak még mindig nem lesz pénzük stb. Tévedésben élsz, ha azt hiszed, hogy a világon minden rossz dolog a rasszizmus miatt van.
2011. aug. 24. 13:16
33/37 Solarian válasza:
Tudod ez milyen idealizmusba volt az ideális világkép? A nácizmusba! Erről ennyit.
2011. aug. 24. 13:56
34/37 anonim válasza:
szerintem ez a kívül megmutatkozó belső harmónia jele, nem vagy rasszista, csak szereted a jó embereket, ez a sok világos árnyalat a jó jele, de a szemük pl kék, nem fehér, így nem a legjobb, csak annyira amennyire lehetséges
2011. aug. 24. 18:39
35/37 anonim válasza:
pedig az se' lenne kutya! fehér szeműek is :)
és lehetne fehér haj: mint a M.A.G.U.S-ból a kyrek, vagy a Tűz és jég dalából a Targaryenek :)))
2011. aug. 25. 08:39
36/37 anonim válasza:
ha az emberek tökéletesek lennének minden unalmas lennem, nempedig harmonikus.ez nekem túl hitleres
2011. szept. 14. 13:56
37/37 anonim válasza:
annyian hozták a nacionalizmus és H. példáját, pedig ez baromság. nem tudtok elszakadni egy történelmi eseménytől, amikor is általános témáról van szó. persze, ezek a hozzászólások is egy megközelítést dolgoznak fel, na de ennyien ugyan abból az irányból..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!