Tökéletes családmodell? Létre kéne hozni ezt a világot. Mi a véleményetek erről?
Múltkor azt álmodtam ,hogy egy olyan világban élek ahol csak szőke hajú és kék vagy zöld szemű ,világos bőrű emberek élnek.
Egy családban én voltam az anya ,volt egy szőke hajú,kék szemű, erős férjem
Ebben a világban nem volt háború, nem voltak csúnya és szép emberek, mindenki tökéletes volt.
Minden olyan harmonikus volt ebben a világban.
de nekem tetszik a kérdés :) érdekes elméleteket fejteget.. persze, hogy trollkodás, de akkor is érdekes.
Kérdező, a világ nem tökéletes, és nem is akar az lenni. (mint az emberek, akik irányítják)
és nem háborúk miatt van éhezés.
14:26
Ha nem akar, akkor kényszeríteni kell a világot.
Isten nem alkot hibás dolgot. Ebből következik, hogy az élet, a világ tökéletessége azon tökéletlenségéből adódik.
Rossz dolgok nélkül nincsenek jó dolgok. Ha nem lennél vele tisztába, hogy mik a negatívumok, nem létezne számodra pozitív dolog sem. Meg kell ismerni egy dolognak mind a két részét, hogy bölccsé válj.
felőlem.
de mint írták, már próbáltak somkindent kikényszeríteni. és őő.. az emberek elég erősek lehetnek. nem olyan könnű kényszeríteni. most képzeld el, hogy kétlábon járni tanítasz egy tigrist.. könnyen letéphetik a karod.
nagyban meg a szokásos lenne: neked van katonai erőd, még sikereket is érsz el "háború a béke nevében" (ez amúgy nem ismerős szintén?:) aztán az ellenállók X idő múlva valahol fogást találnak.
De, tudod mi lenne a nyerő? a Naruto című japán képregényt ismered?
2 világmegváltó terv van benne. az egyik az egy piszok erős fegyver létrehozása, amit használnak, és utána félretesznek, mert olyan pusztító (képzelj el egy igazi atomháborút) utána béke lenne, egy ideig.
a másik az emberek tökéletes manipulálása, tulajdonképpen az elméjüknél fogva meg őket. ez még érdekesebb, mert a képregényben hasonlóra tényleg van mód, csak nem hosszú távon, és nem sok emberen, kivéve ha a "manipulátor" illetlenül erős lenne. természetesen ez a célja.
a mi valóságunkban manipulálni lehet ígéretekkel, vallással stb. de egyik sem az igazi, ahhoz kevés, hogy mindenki szőke kékszemű kis angyalka legyen.
de várom a válaszod.
15:03 - Isten nem alkot tökéletlent? hát attól függ mit definiálsz tökéletesnek..
a jóhoz ismerd meg a rosszat? mégis hány éhező gyereknek kéne éhen halnia (én még 30k-t tanultam /nap) hogy a sok kövér hájfej, és elkényelmesedett szerencsétlen rájöjjön, milyen jó dolguk van? /1 példa volt/
15:07 Aczel
Én nem ezt írtam. Mindenki a saját bőrén tapasztal, mert csak azt lehet tudni, amit átéltél, mást aztán nem.
Hogy az emberrel megismertesse a teremtés, hogy mi a jó, hogy hogyan tud felemelkedni, ahhoz először át kell élnie negatív dolgokat is, másképp nem megy. Erre céloztam.
"át kell élnie negatív dolgokat is" -írja az előző - és valóban NAGY-szerű a példa.
egyszerűbb nagyszerű: az igazi nagy népmesék.
A világban jelen van a gonosz - de legyőzhető.
23:09
Szerinted az a rasszista, aki ezt nem tudja elfogadni, mikor a kérdező csak 1 (egy!) fajta embert akar látni mindenhol maga körül?? Nem inkább ez a rasszista?
És kérdező, nem hiszem el, hogy egész életedben csak 1x álmodtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!